Absolvenţii şagunişti se vor întâlni la fiecare echinocţiu de primăvară

La 21 de ani de la înființare, absolvenţii Universităţii „Andrei Șaguna” au organizat sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în Aula Magna, o întâlnire de suflet.


Au fost prezenţi şagunişti de la toate facultățile şi din toate promoţiile. Unul dintre rezultatele concrete ale acestei întâlniri a fost stabilirea Zilei Absolvenţilor acestei universităţi care va fi sărbătorită la fiecare echinocţiu de primăvară, aşadar la data de 20 martie a fiecărui an.


Inițiativa a aparținut Asociației Studenților Șaguniști şi Asociaţiei Alumni a Universităţii „Andrei Şaguna”, sprijinite de cadrele didactice.
Organizatorii şi-au dorit o mai mare apropiere între absolvenți astfel încât ALMA MATER „Andrei Şaguna” să reprezinte locul în care fiecare să-și găsească colegii, prietenii, partenerii în proiecte, să se implice în activități de continuă perfecționare, locul care să faciliteze o legătură permanentă cu tot ceea ce se întâmplă în profesia pe care și-au ales-o.


Un obiectiv esențial a fost evaluarea eficienței pregătirii universitare șaguniste, având ca reper numărul de absolvenți care lucrează în domeniul de studiu finalizat, nivelul de performanță atins de fiecare în parte, perspectivele lor la nivel local, național și internațional. Nu în ultimul rând, activitatea a avut o importantă dimensiune emoțională, căci a prilejuit întâlniri peste zeci de ani între foşti colegi.


Absolvenții au fost întâmpinați într-un cadru festiv, în Aula Magna a Universității “Andrei Șaguna”, de către președintele universității, prof. dr. Aurel Papari, și de cadrele didactice ale tuturor facultăților, unii pensionari astăzi.


Au fost rostite cuvinte de bun venit, au fost vărsate lacrimi de bucurie, au fost revăzute fotografii realizate în urmă cu mulți ani și altele noi au fost făcute acum şi vor putea fi admirate în anii viitori. Fiecare facultate și-a invitat apoi absolvenții în alte săli, pregătite festiv, cu flori, cafea și prăjituri, în care s-au depănat amintiri și s-au pus la cale proiecte de viitor. Absolvenții au avut şi prilejul de a vizita universitatea, revăzând sălile în care au învăţat, acum modernizate şi aproape de nerecunoscut, şi s-au despărțit făcându-şi promisiunea fermă de a reveni în 20 martie 2014 cu vești și mai bune,  cu proiecte comune, cu aceeaşi bucurie.


Întreaga activitate a fost menită să se transforme într-o tradiție alături de altele cu care Universitatea „Andrei Șaguna” ne-a obișnuit. La 18 ani de la absolvirea primei promoții de Drept, Științe Economice și Jurnalism și la 10 ani de la absolvirea primei promoții în Psihologie și Asistență Socială, această instituție este deja ALMA MATER pentru generații de specialişti cunoscuți și apreciați în Dobrogea, dar și în alte zone ale României și chiar în alte țări ale Europei. O parte dintre ei sunt astăzi profesori la Universitatea „Andrei Șaguna”, pregătiți să poarte mai departe principiile unei educații universitare solide și flexibile în același timp, dedicate formării cetățenilor europeni.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Personalități Constanța Traian Brătianu împlinește 82 de ani. Carieră împărțită între presă, literatură și pedagogie

09 Jun 2023 1056

Jurnalista constănțeană Steliana Bajdechi împlinește 61 de ani. Drumul de la inginerie la cariera în presă

21 Jan 2023 1776

#Dobrogea144 Prof. univ. dr. Aurel Papari, președintele Fundației și Universității „Andrei Șaguna“, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2022 1177

Intervenție de urgență în stația de autobuz de la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Nov 2022 8488

A încetat din viață fostul președinte al Institutului Național de Statistică

07 Feb 2021 2544

Constanța Incendiu la un autoturism, în fața Universității Andrei Șaguna

24 Jan 2021 1707

Tragedie pe litoral Cine este tânărul care și-a pierdut viața în accidentul de la Eforie. Studia la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța

12 Aug 2020 3873

#citeșteDobrogea Remember George Pruteanu, la 12 ani de la dispariție. „A asculta manele e degradant ca și a te scobi în nas cu degetul până la cot”

27 Mar 2020 4216

Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, la Universitatea „Andrei Șaguna“ din Constanța „Rusia este gata să poarte un dialog cu orice stat și guvern legitim“ (galerie foto)

29 Feb 2020 2149

Protest în fața Universității Andrei Șaguna din Constanța, în timpul vizitei ambasadorului rus Valerii Kuzmin (galerie foto)

28 Feb 2020 4835

​Scrisoare deschisă adresată ARACIS „Jurnaliştii sunt instrumentalizaţi în propagandă şi legitimarea puterii abuzive” (documente)

09 Jan 2020 2241

Doliu în lumea academică. A încetat din viață un academician ce a primit titlul de doctor honoris causa al unei universități din Constanța

02 Jan 2019 2159

La Universitatea „Andrei Şaguna” Academicieni români prezintă volumul omagial „Educaţia la Centenar”

11 Dec 2018 2313

Conferinţă de lansare organizată la Universitatea Andrei Şaguna ʺDezvoltare personală şi stagii de practică pentru viitorii psihologiʺ

26 Sep 2018 1750

Exerciţiu ISU Constanţa, la Universitatea "Andrei Şaguna" (galerie foto+video)

29 May 2018 2496