Stiri calde

AEC a transmis Ministerului Educației o serie de modificări la structura anului școlar viitor

 
A fost introdus în dezbatere publică proiectul de ordin privind structura anului școlar 2015-2016, în data de 10 iunie. Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis Ministerului Educației și Cercetării Științifice, în data 15 iunie o adresă prin care a propus o serie de modificări la actuala propunere.
 
„Stimate domnule ministru,
 
 
Având în vedere faptul că în data de 10 iunie a.c. a fost introdus în dezbatere publică proiectul de ordin privind structura anului școlar 2015-2016, Asociația Elevilor din Constanța, organizație neguvernamentală reprezentativă a elevilor din județul Constanța, formulează următoarele propuneri:
 
 
Semestrul I să înceapă cu o săptămână mai devreme față de cum este propus, pe data de 7 septembrie 2015, urmând ca semestrul al II-lea să se finalizeze cu o săptămână mai devreme, pe data de 11 iunie 2015. De asemenea, cursurile pentru clasele terminale din învățământul liceal, respectiv pentru clasa a VIII-a, să se finalizeze pe data de 20 mai 2015, respectiv pe data de 3 iunie 2015. La baza acestei propuneri stă faptul că elevii își pierd concretarea odată cu sosirea verii. Astfel, prin începerea, respectiv terminarea, mai devreme a cursurilor școlare interesul pentru școală al elevilor va rămâne ridicat până în ultimele zile, astfel nemaiexistând timp în care elevii vin la școală fără a se concentra asupra activității de învățare.
 
Modificarea art. 3 alin. (2) prin introducerea în categoria zilelor marcate prin activități specifice a datei de 17 noiembrie - Ziua internațională a elevilor și studenților. Considerăm că este imperios necesar ca Ziua internațională a elevilor și studenților să fie sărbătorită în școlile din România, așa cum se întâmplă și în alte țări din Europa și nu numai. Suntem de părere că celebrarea acestei zile va crește respectul beneficiarilor primari ai actului de educație față de calitatea de elev și va dezvolta simțul de responsabilizare civică a elevilor. De asemenea, considerăm că este inechitabilă aplicarea dublei măsuri, și anume celebrarea Zilei învățătorului, furnizorul actului de educație, dar nu și a elevului, beneficiarul actului educațional.
 
Având în vedere faptul că interesul față de școală al elevului este foarte scăzut în preajma datei de 18 decembrie, considerăm că tezele din semestrul I ar trebui susținute, de regulă, până pe data de 11 decembrie.
 
Considerăm că denumirea programului «Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun» ar trebui să fie schimbată în «Școala altfel», așa cum a fost denumit când a fost introdus, în anul școlar 2011-2012.
 
Considerăm că este necesar ca organizațiile reprezentative ale elevilor, la nivel județean și național, să poată organiza, în săptămâna “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, activități independente față de unitățile de învățământ, beneficiind, în cauză, de sprijin din partea inspectoratelor școlare, respectiv a ministerului educației.
 
În speranța unui răspuns afirmativ și a unei bune colaborări viitoare, vă rog să primiți, domnule ministru, expresia înaltei noastre considerații”, se arată în textul scrisorii, semnat de președintele AEC, Constantin-Alexandru Manda.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Acţiune de ecologizare şi igienizare la stadionul „Gheorghe Hagi“, în campania „Tineri pentru Comunitate” (galerie foto)

03 May 2019 762

Decizia Tribunalului Constanţa, atacată cu recurs Asociaţia Elevilor din Constanţa continuă demersurile pentru respectarea drepturilor elevilor

05 Apr 2019 914

Deputatul Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța şi cere retragere OUG care elimină acordarea facilităţilor de transport

02 Apr 2019 803

Asociația Elevilor din Constanța va continua demersurile pentru respectarea drepturilor elevilor

20 Feb 2019 588

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care Asociaţia Elevilor din Constanţa s-a îndreptat împotriva CJC. Sunt vizate facilitățile pentru transport

20 Feb 2019 645

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 570

LIVE. Elevii constănţeni protestează la Consiliul Judeţean Constanţa. Iată motivele (galerie foto)

30 Jan 2019 2670

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 723

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 789

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 1257

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1525

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângeri împotriva autorităţilor locale

15 Aug 2018 876

Aleşii PNL solicită executivului CJC susţinerea proiectului privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi! (documente)

27 Jul 2018 1247

Federația Tinerilor din Constanța trage un semnal Ziua Constanței sărbătorită în stil nord-coreean

19 May 2018 1362

Camere de luat vederi sau paznici în şcoli? Cum vede primarul Făgădău rezolvată problema siguranţei elevilor?

16 Feb 2018 2783