Stiri calde

Amendat pentru că nu a adunat mizeria făcută de animalul de companie. Ce sancțiune a primit o persoană din Constanța de la Poliția Locală

În data de 24.07.2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice,  circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu -și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici, etc. 

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța într-o singură zi, lucrătorii instituției au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.165 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate.

Astfel, enumerăm, cu titlu de exemplu, câteva din abaterile constatate în cursul zilei de ieri, după cum urmează:

La nivelul Directiei Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 92 de  abateri constatate cu privire la  nerespectarea normelor  legale care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și municipiului, în special opriri/staționări neregulamentare ori a nerespectării indicatorului rutier „ Accesul interzis”.

”În domeniul disciplinei in construcții, protecției mediului și activității comerciale au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 lei pentru: executarea de construcții fără a detine actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, nerespectarea obligațiilor legale prvind executarea lucrărilor tehnico edilitare,  neigienizare terenuri, staționare autovehicul pe spațiul verde, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/ program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei in municipiul Constanta și protejarea mediului inconjurator, etc.” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.


Polițiștii cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au constatat și sancționat 129 abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială,  menținerea curățeniei în municipiul Constanța, nedeținerea titlului de călătorie obligatoriu și valabil pentru mijlocul de transport în comun, răscolirea gunoiului din containere, consumul de băuturi alcoolice în locuri public, plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, etc.

”Pe aceasta cale, apelăm din nou la constănțeni să respecte normelor legale în vigoare pentru a evita situații similare celei de astăzi, când o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 500 de lei pentru neîndeplinirea obligației de curățare a excrementelor animalului de companie.  Numai împreună putem asigura un climat de siguranța și disciplină în municipiul Constanța!” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Bărbat, prins de poliţiştii locali cu permisul de conducere suspendat

20 Feb 2019 437

Șofer de taxi, cu permisul suspendat, depistat în trafic de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

18 Feb 2019 467

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța. Un șofer sub influența alcoolului, implicat. Ce măsuri au luat polițiștii locali (galerie foto)

18 Feb 2019 990

Razie de amploare a polițiștilor locali din Constanța. În ce zone au acționat agenții. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

16 Feb 2019 492

Zeci de garaje au fost desființate în cartierul Inel II din Constanța într-o lună. Ce amenzi riscă proprietarii care nu se conformează somațiilor primite

15 Feb 2019 536

Șoferul unui microbuz de marfă, sancționat de polițiștii locali în zona Casa de Cultură din municipiul Constanța. Mai multe echipaje de Poliție Locală au intervenit (galerie foto+video)

12 Feb 2019 3355

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

12 Feb 2019 476

Constanţa Cerşetoria, comerţul ilicit şi alte abateri, sancţionate de poliţiştii locali

11 Feb 2019 383

Constanţa Bucureşteancă, prinsă în timp ce se plimba cu maşina pe plajă. Cu ce amendă s-a ales

11 Feb 2019 608

Constanța Sancțiuni aplicate de polițiștii locali. Ce abateri au constatat agenții

09 Feb 2019 454

Scandal în Gara CFR Constanța. Un bărbat sub influența etnobotanicelor jignea cetățenii. Incredibil ce au descoperit polițiștii locali

08 Feb 2019 550

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate (galerie foto)

07 Feb 2019 469

Constanţa. Prins a treia oară în timp ce vindea ţigări de contrabandă. Cu ce amendă s-a ales

06 Feb 2019 494

Tânăr, prins de poliţiştii locali în timp ce încerca să fugă cu bunuri sustrase dintr-un magazin din Constanţa

05 Feb 2019 940

Constanţa. Comerţul ilicit, nepăstrarea curăţeniei şi călătoritul fraudulos, sancţionate de poliţiştii locali

04 Feb 2019 403