Stiri calde

Captură impresionantă de țigări de contrabandă la frontieră. Unde erau ascunse pachetele de țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat din patru autoturisme, în P.T.F. Siret și pe comunicații, cantitatea de peste 10.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 31 mai a.c., începând cu ora 23.00, s-au prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țara, trei cetățeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 59 de ani.
 
Primul cetățean s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui autoturism marca Citroen.
 
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.
 
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în husele scaunelor și sub mocheta podului pedalier cantitatea de 1.180 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1.170 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.
 

”Al doilea cetățean român s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Volkswagen. În urma unui control, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse în semiaripi și în portierele din spate ale mașinii, cantitatea de 1.000 pachete țigări. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto sancționat contravențional de către autoritatea vamală cu amendă în valoare de 6.000 lei.” - au transmis reprezentanții IGPFR. 

 
Al treilea autoturism descoperit cu țigări era tot marca Volkswagen și era condus de către o femeie. La controlul mașinii, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub mocheta scaunelor din față, precum și în spătarul acestora, 670 pachete țigări de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
 
Ieri, 01 iunie a.c., lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare, pe timpul unei acțiuni specifice desfășurată în zona de responsabilitate, au încercat să oprească în trafic, pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un microbuz, marca Ford.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză.
 
S-a trecut la urmărirea autovehiculului în cauză, iar la scurt timp lucrătorii Poliției de Frontieră au descoperit microbuzul abandonat, iar în interiorul acestuia au putut fi observate mai multe colete cu țigări.
 
Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei în vederea reținerii șoferului, iar autoturismul cu țigări a fost transportat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.497 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 87.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Microbuzul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul serviciului până la finalizarea cercetărilor.
 
În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au încercat să treacă ilegal frontiera, dar au fost reținuți

15 Jul 2019 447

Descoperire la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism condus de un cetăţean din Republica Moldova

13 Jul 2019 518

Cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, depistați la frontieră. Unde au fost găsiți suspecții

12 Jul 2019 347

Misiune îndeplinită pentru nava MAI 1101 a Gărzii de Coastă pe Marea Egee. Ce navă a preluat ștafeta (galerie foto)

10 Jul 2019 446

Cumpăna găzduieşte şi Cupa României la oină. Participă şase echipe, nelipsind Frontiera Tomis Constanţa

09 Jul 2019 955

ACS Frontiera Tomis Constanţa, pe podium la Campionatul de Oină al Ministerului Afacerilor Interne (galerie foto)

02 Jul 2019 667

Trei cetăţeni străini, depistați ascunși sub un autocar, de către Garda de Coastă

01 Jul 2019 578

Garda de Coastă, măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria

28 Jun 2019 515

În ce condiții pot ieși copiii din țară. Detalii oferite de Garda de Coastă

24 Jun 2019 621

O femeie a încercat să își scoată ilegal fiul din țară. Incredibil la ce variantă a apelat femeia

24 Jun 2019 636

Oină Frontiera Tomis Constanța, numai victorii la primul turneu play-off de la Cluj

16 Jun 2019 1036

Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

14 Jun 2019 484

Istoria Dobrogei - Geografie - Localități Ibida (galerie foto)

12 Jun 2019 2185

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii asupra unui cetățean ucrainean. A fost întocmit dosar penal

12 Jun 2019 803

Sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un microbuz

09 Jun 2019 667