Stiri calde

Captură impresionantă de țigări de contrabandă la frontieră. Unde erau ascunse pachetele de țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat din patru autoturisme, în P.T.F. Siret și pe comunicații, cantitatea de peste 10.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 31 mai a.c., începând cu ora 23.00, s-au prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țara, trei cetățeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 59 de ani.
 
Primul cetățean s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui autoturism marca Citroen.
 
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.
 
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în husele scaunelor și sub mocheta podului pedalier cantitatea de 1.180 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1.170 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.
 

”Al doilea cetățean român s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Volkswagen. În urma unui control, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse în semiaripi și în portierele din spate ale mașinii, cantitatea de 1.000 pachete țigări. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto sancționat contravențional de către autoritatea vamală cu amendă în valoare de 6.000 lei.” - au transmis reprezentanții IGPFR. 

 
Al treilea autoturism descoperit cu țigări era tot marca Volkswagen și era condus de către o femeie. La controlul mașinii, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub mocheta scaunelor din față, precum și în spătarul acestora, 670 pachete țigări de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
 
Ieri, 01 iunie a.c., lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare, pe timpul unei acțiuni specifice desfășurată în zona de responsabilitate, au încercat să oprească în trafic, pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un microbuz, marca Ford.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză.
 
S-a trecut la urmărirea autovehiculului în cauză, iar la scurt timp lucrătorii Poliției de Frontieră au descoperit microbuzul abandonat, iar în interiorul acestuia au putut fi observate mai multe colete cu țigări.
 
Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei în vederea reținerii șoferului, iar autoturismul cu țigări a fost transportat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.497 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 87.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Microbuzul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul serviciului până la finalizarea cercetărilor.
 
În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilagel în România. Ce le-au spus suspecții polițiștilor de frontieră

18 Feb 2019 410

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilegal în România. De necrezut la ce variantă au apelat. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră (galerie foto)

15 Feb 2019 358

Percheziţii DNA la Căpitănia Zonală, Garda de Coastă şi Vamă Poliţişti şi vameşi, achitaţi şi condamnaţi. Azi, primul termen în apel

13 Feb 2019 1910

Mai mulți miniștri de interne, în vizită la Centrul Operațional al Poliției de Frontieră. Ce a declarat ministrul Carmen Dan

08 Feb 2019 455

Captură a polițiștilor de frontieră. Ce au descoperit într-un autoturism. Marfa și mașina au fost confiscate

07 Feb 2019 449

Transport ilegal de pește interceptat de polițiștii de frontieră constănțeni în localitatea Lipnița, județul Constanța (galerie foto)

07 Feb 2019 991

Ultimă oră! Italianul care se pretindea medic, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce ieşea din ţară

06 Feb 2019 476

Anunţ important de la Garda de Coastă cu privire la vignetele electronice emise pentru Bulgaria

05 Feb 2019 530

Constanţa. Sute de kilograme de peşte, descoperite într-o maşină de către poliţiştii de frontieră

04 Feb 2019 523

Captură la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă în bagajele a doi pasageri sosiți din Turcia

31 Jan 2019 361

Procurorii Anticorupţie, anchetă de amploare în Portul Constanţa. Primele condamnări şi achitări

26 Jan 2019 1821

Judeţul Constanţa. Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră (galerie foto)

21 Jan 2019 516

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 328

Pechete cu cocaină, descoperite de polițiștii de frontieră români. Unde erau ascunse

06 Jan 2019 430

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

30 Dec 2018 392