CJC a primit o adresă de la DNA Bucureşti

În cadrul Şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, le-a adus la cunoştinţă aleşilor judeţeni o adresă a DNA Bucureşti în care se solicită Consiliului Judeţean Constanţa să se constituie parte civilă în cel de-al treilea dosar al preşedintelui suspendat al CJC Nicuşor Constantinescu.
 
La propunerea consilierului Constantin Florian, a rămas ca acest lucru să se decidă la şedinţa din 22 decembrie, întrucât alesul a cerut aducerea unui expert care să constate valoare prejudiciului în acest caz.
 
Propunerea vicepreşedintelui Dragomir a fost ca el să fie cel însărcinat să depună documentele pentru acest lucru. Rămâne ca aleşii să stabilească la următoarea şedinţă daca CJC Constanţa se va constitui parte civilă în dosarul menţionat.

Amintim că în cel de-al treilea dosar deschis pe numele lui Nicuşor Constatinescu, pe data de 14 noiembrie, Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, a dispus trimiterea în judecată a 19 persoane fizice şi juridice, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Printre inculpaţi se află preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, iar primul termen a fost stabilit pentru 11 decembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 564

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 665

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 391

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 629

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 978

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 933

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1127

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 563

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 1024

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 1023

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 594

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 607

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 542

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 545

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 738