Stiri calde

Constanţa Grevă japoneză, astăzi şi mâine, la SPIT

Grupa sindicală 3 constituită la nivelul Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, din cadrul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică (SLSAP) Constanța organizează grevă japoneză miercuri, 24 mai, și joi 25 mai.

Astfel, „instituția susține demersurile Federației Sindicatelor din Administrație și dezaprobă modul de desfășurare a dezbaterilor publice, în Comisia de muncă, familie și protecție socială din Senat, pe seama proiectului legii- cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Greva are drept scop modificarea și completarea proiectului Legii Salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv:
  • păstrarea salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor dispoziții;
  • constituirea unei noi familii ocupaționale ale cărei atribuții sunt specifice și distincte privind colectarea și constituirea veniturilor bugetare, “familia ocupațională financiar-fiscală, administrare venituri bugetare”;
  • tratament nediscriminatoriu și transparent pentru toți bugetarii, fără excluderea salariaților din administrația publică locală din grilelele de salarizare.

Potrivit unui alt comunicat, Sindicatul Liber al Salariaților din Administraţia Publică Constanţa, constituit în cadrul Primăriei municipiului Constanţa și la nivelul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, organizează o grevă japoneză pe durata întregului program de lucru, în data de 25 mai, acţiune susținută de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, afiliată la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa.  

Acțiunea de protest a fost generată de lipsa reglementării unei grile de salarizare exprese și unitare, care să stabilească nivelul salarizării personalului din administrația publică locală. „Astfel, potrivit proiectului legii salarizării, remunerarea angajaților din administrația publică locală este lăsată la latitudinea aleșilor locali, fapt care va genera discrepanțe salariale între angajații care au aceleași funcții, aceeași vechime, activitate similară și lucrează în aceleași condiții, lucru care contravine chiar principiilor reglementate de proiectul lege”.       


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Carambol rutier în Lumina, județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD

21 Mar 2019 5493

Anunț important de la SPIT Constanța. A început expedierea deciziilor de impunere

07 Mar 2019 643

Anunţ important de la SPIT Constanţa. Unde se va plăti taxa deşeuri inerte

19 Feb 2019 440

Constanța. Unde putem depozita deșeurile din construcții (galerie foto)

14 Feb 2019 659

Revista presei locale

05 Feb 2019 562

Șoferul implicat în accidentul de pe DN22, zona Palazu Mic județul Constanța, reținut pentru 24 de ore. Două persoane au murit pe loc

20 Jan 2019 2128

Accident rutier la Murfatlar, județul Constanța. Două autoturisme implicate. Două victime (galerie foto)

04 Jan 2019 1400

Anunţ important de la SPIT Constanţa. Se redeschide punctul de lucru din centrul comercial VIVO

04 Jan 2019 509

SPIT Agenția fiscală nr. 5 din strada Dumbrăveni nr. 1 - Palazu Mare a fost închisă

06 Dec 2018 431

Începe judecata angajaţilor din fruntea SPIT Constanţa deferiţi justiţiei de către DNA

06 Dec 2018 954

La judecată cu UAT şi SPIT Constanţa Carmeco SA, exonerată de la plata obligaţiilor fiscale accesorii de 336.399 de lei

23 Nov 2018 858

Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii chemați, din nou, la imobilul de pe bulevardul Tomis din Constanța, zona SPIT (galerie foto + video)

03 Oct 2018 592

UPDATE Incendiu, lângă sediul SPIT, în municipiul Constanţa. Forţe impresionante la intervenţie (galerie foto+video)

03 Oct 2018 3200

Anunț important pentru șoferi. Ce trebuie să știe toți conducătorii auto despre achitarea amenzilor contravenționale

23 Aug 2018 1080

Incendiu la sediul de pe bulevardul Tomis SPIT Constanța, mulțumește pompierilor de la ISU Dobrogea pentru operativitate și profesionalism

07 Aug 2018 1690