Stiri calde

Constanța. Trei ani de la tragedia în care a murit pompierul-erou Daniel Fripis. Cum s-a petrecut cumplitul accident

Au trecut trei ani de la tragedia în care plutonier Daniel Fripis din cadrul ISU Dobrogea-Constanța a murit în timpul unei intervenții.
 
Tragedia a avut loc într-o zi de sâmbătă. Potrivit ISU Dobrogea, pe 29 august 2015, a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani plutonier adjutant Fripis Daniel Marius.
 

”Născut la data de 09 mai 1973 în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.
Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.
La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.
Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.
Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier.
Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant  Fripis Daniel Marius  şi adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanţe” – au precizat reprezentații ISU Dobrogea într-un comunicat transmis presei .

 
În ziua de 29 august 2015, de dimineaţă, în detaşamentul de pompieri din Constanţa s-a dat alarma: o butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, ca să stingă butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă.
 
Daniel Fripis a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent și i s-a decernat titlul de Cetățean de onoare al Constanței, iar detașamentul din care a făcut parte îi poartă acum numele.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suntem datori să nu uităm! Nouă ani de la moartea salvatorului Marius Loghin

17 Sep 2019 565

Pompierul Gheorghe Romaşcanu, de la ISU „Dobrogea“ Constanţa, triplu campion mondial, la competiţia din China!

22 Aug 2019 1002

Pompier trimis în judecată în dosarul creditelor cu acte false. Ce au decis judecătorii

15 Aug 2019 779

Secundele fac diferența între viață și moarte. Un pompier a salvat viața un copil pe cale să se înece

05 Aug 2019 722

Un deceniu de când fratele lui Liviu Vârciu a murit. Lucra ca pompier la ISU „Dobrogea“

03 Aug 2019 764

Andrei Boitan, viitor pompier Urma să dea probe la Academia Hagi, dar moartea tatălui, eroul Gabriel Boitan, i-a schimbat destinul (galerie foto)

05 Jul 2019 13295

Incendiu în localitatea Dorobanţu. Proprietatea aparţine unui angajat al ISU Dobrogea

01 Jul 2019 1641

Agenții economici de pe litoral, amendați de pompierii ISU Dobrogea. Mai multe deficiențe au fost constatate

24 Jun 2019 610

Cuvintele sunt de prisos. Pompier în misiune. Într-o misiune în care puţini ne-am dori să fim. Asta ne face să-i respectăm! (fotoreportaj)

21 Jun 2019 2929

Apel umanitar. Fetița unui pompier de la ISU Dobrogea are nevoie de ajutor. A fost diagnosticată cu o boală teribilă

31 May 2019 7686

Pompier rănit în timpul unui incendiu de vegetaţie uscată. În ce stare este acesta

05 Apr 2019 883

Vrancea Un subofiţer ISU a murit după ce i s-a făcut rău în timpul serviciului

31 Mar 2019 691

Apel umanitar Un fost pompier constănțean are nevoie de noi! Unde poți dona sânge

16 Mar 2019 2025

Imaginea zilei Căţeluş salvat din flăcări la Constanţa!

06 Feb 2019 1271

Pompier rămas încarcerat, după ce autospeciala cu care se deplasa la un accident s-a izbit de un TIR

22 Jan 2019 446