Corina Popescu, desemnată Director General al companiei Electrica SA. Ce durată va avea mandatul acesteia (document)

Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani.

“Sunt extrem de încântat că, în urma unui proces de selecţie riguros și desfășurat după cele mai bune practici, Consiliul de Administrație a decis numirea Corinei Popescu în funcția de Director General al companiei. În numele colegilor din Consiliu, îi urez Corinei mult succes. Experiența în domeniu, personalitatea, integritatea și calităţile de lider sunt, în opinia noastră, foarte importante pentru companie, într-o perioadă complicată, cu multe provocări” - a declarat Valentin Radu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA:.

“Ca profesionist m-am format în Electrica, iar faptul că după ani mă întorc în această companie reprezintă pentru mine cu adevărat o mare onoare. În același timp, simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piața de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esențial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri” - a declarat Corina Popescu, Director General al Electrica SA.


Potrivit Electrica SA; Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general provizoriu al Electrica SA.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV. În intervalul decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 - aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1949

Licitații Constanța SN Nuclearelectrica SA - Sucursala CNE Cernavodă, licitație privitor la mijloacele de alarmare a personalului și a populației (DOCUMENT)

13 Feb 2024 948

Șantierul Naval Constanța caută firmă pentru proiectare și execuție lucrări de construire centrală electrică fotovoltaică cu capacitatea de 3,2 MWp

12 Feb 2024 763

Investiție masivă în Portul Constanța! CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, licitație de peste 85 milioane de euro (DOCUMENT)

07 Feb 2024 1007

Licitații Tulcea S-a constituit o asociere bursieră pentru achiziţionarea de gaze naturale și energie electrică (DOCUMENT)

03 Feb 2024 735

Milionarul Augustin Oancea va furniza energie electrică pentru Spitalul Militar Constanța! (DOCUMENT)

04 Jan 2024 1597

Drumuri Județene Constanța SA a bătut palma cu Electrica Racord Instal, din București! (DOCUMENT)

05 Nov 2023 1246

Firme Constanța Cea mai nouă hotărâre adoptată de Logistic Park SA, publicată în Monitorul Oficial

03 Nov 2023 1024

Totul despre compania care a contestat licitația Când se deschid ofertele pentru proiectarea și execuția noului CET de la Constanța?

29 Oct 2023 2199

Schimbări importante în Energo Windprod SRL, firmă controlată de Emanuel Muntmark, supranumit „regele eolienelor“

16 Oct 2023 1244

Emanuel Muntmark, supranumit „regele eolienelor“, și-a cesionat o parte din acțiunile Foton Power Energy SRL

03 Oct 2023 1562

Licitații Constanța SAPE SA caută firme pentru mentenanța Centralei Electrice Eoliene Horia! Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)

25 Sep 2023 971

Electrica Furnizare SA, contract de peste 2 milioane de lei cu Energoterm SA Tulcea (DOCUMENT)

18 Sep 2023 1019

Firme Constanța New Trend Energy SRL, cu mandatul administratorilor prelungit până în 2025

24 Aug 2023 957

Județul Constanța Se oprește apa în localitatea Chirnogeni din cauza lucrărilor la rețeaua de energie electrică

11 Jul 2023 970