Dan Neculăescu a participat la lansarea oficială a Rețelei naționale pentru prevenirea genocidului și cercetarea multidisciplinară a gropilor comune

 La 28 septembrie 2018, secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe care a vizat lansarea oficială a Rețelei naționale pentru prevenirea genocidului și cercetarea multidisciplinară a gropilor comune.

În intervenția sa, diplomatul român a subliniat că acest proiect a fost demarat chiar în anul în care marcăm 80 de ani de la adoptarea Convenției ONU de prevenire și pedepsire a infracțiunii de genocid.

De asemenea, a subliniat că Rețeaua națională își propune să abordeze tematica combaterii genocidului și a atrocităților în masă din perspectiva tuturor regimurilor totalitare (perspectivă educațională și de cercetare istorică), dar și a atrocităților din perioada contemporană.

Totodată, Dan Neculăescu a arătat că, prin activitățile Rețelei naționale, se urmărește atât pregătirea experților în domeniu pe întreg teritoriul României, cât și sensibilizarea funcționarilor publici în ceea ce privește consecințele atrocităților comise de regimurile totalitare din secolul al XX-lea. A prezentat viziunea Ministerului Afacerilor Externe privind liniile de acțiune ale activității Rețelei naționale, care vor avea în vedere trei jaloane: educație, conștientizare și asumare.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a concluzionat că este necesar ca expertiza deja acumulată de experții români să fie transferată către generațiile mai tinere de specialiști în domeniu.

La eveniment au mai participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, și directorul executiv al Institutului Auschwitz pentru Pace și Reconciliere, Tibi Galis.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi secretari de stat de la Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, eliberați din funcție

14 Jun 2019 1960

Dan Neculăescu, față în față cu secretarul general adjunct al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Pedro Serrano. Care au fost temele de discuție

18 Jan 2019 1344

Vizită de lucru a secretarului de stat Dan Neculăescu în Uzbekistan. Care au fost principalele subiecte abordate

31 Oct 2018 1148

Dan Neculăescu a primit delegația Grupului de prietenie cu România, din Parlamentul Turkmenistanului

24 Oct 2018 1254

Dan Neculăescu, prezent la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, la Luxemburg

15 Oct 2018 2331

Dan Neculăescu la întrevedere cu comisarul european Johannes Hahn. Care au fost subiectele abordate

03 Oct 2018 1259

Iată agenda de lucru a MAE de mâine

12 Sep 2016 1636

Dan Neculăescu a participat la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe

07 Sep 2016 1698

O delegaţie a Congresului SUA a venit astăzi, în vizită, în România

21 Jul 2016 1797