Decizie CEDO Şefii au voie să-ţi spioneze discuţiile pe Facebook din timpul serviciului

 
Hotărârea prin care șefii au voie să-ţi spioneze discuţiile pe Facebook din timpul serviciului a fost luată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în urmă plângerii unui român concediat în 2007 pentru că a stat pe net în timpul serviciului, potrivit yoda.ro.
 
Românul a fost concediat pentru că în loc să lucreze, a stat pe Yahoo Messenger şi a vorbit cu fratele şi cu iubita lui. Bărbatul s-a adresat întâi justiţiei române, care însă nu i-a dat dreptate. A mers, apoi, la CEDO. Decizia are legătură nu doar cu Yahoo Messenger, ci cu absolut toate conversaţiile personale din timpul programului, făcute prin orice aplicaţie, conform yoda.ro.
 
El a reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că, prin interceptarea convorbirilor personale, i-a fost încălcat dreptul la intimitate. Firma a spus că l-a concediat pe bărbat pentru că regulamentul interne le interzice angajaţilor să folosească resursele companiei în scop personal, relatează yoda.ro.
 
CEDO spune că o firma nu comite niciun abuz atunci când verifică dacă angajaţii săi îşi îndeplinesc atribuţiile profesionale în timpul programului.


 
Sursa: yoda.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Necula M.

15 Jan, 2016 14:03

Daca contul de yahoo a fot creat si pus la dispozitia angajatului de catre angajator, fiindu-i necesar la indeplinirea sarcinilor de serviciu, acesta din urma avea dreptul sa-l verifice, dar daca angajatul a creat un cont in nume propriu, chiar daca acest lucru a fost facut la cererea angajatorului si era utilizat in cadrul indeplinirii sarcinilor de serviciu, nu cred ca angajatorul avea dreptul sa verifice acel cont. Acel cont era proprietatea angajatului iar angajatorul trebuia sa ceara acordul proprietarului contului ca sa-l deschida. Vreau sa stiu daca un angajator poate sa-si controleza angajatii in buzunare, sub pretextul ca doreste sa verifice daca angajatii au sustras ceva ce-i apartine angajatorului ? Sub acest pretext, orice angajator poate sa dispuna oricand, un control corporal total. Eu cred ca este un abuz ce va crea situatii injositoare pentru angajati. Nu trebuie uitat ca in relatia dintre angajat si angajator, acesta din urma este situat pe o pozitie de forta, angajatul fiind practic fara aparare . Angajatorul trebuia sa creeze un cont pe care sa-l puna la dispozitia angajatului, cu interdictia clara de a fi utilizat in interesul personal. Seamana cu punerea botnitelor, culegatorilor de struguri. Nu se poate sa umbli cu miere si sa nu te lingi pe degete. Suntem oameni, nu roboti. Poate era mai bine daca il taxa financiar, proportional cu timpul folosit in interes propriu. Dar, majoritatea angajatilor sunt solicitati in interes de serviciu, prin aceleasi dispozitive puse la dispozitia lor si in afara orelor de serviciu, fara a fi platiti.

Articole asemanatoare

CEDO a condamant România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust

23 Apr 2024 430

Decizia definitivă a CEDO în cauza Regional Air Services SRL și Dorin Ivașcu contra României (DOCUMENT)

11 Feb 2024 862

Țară condamnată de CEDO pentru deschiderea focului de armă asupra unei ambarcaţiuni cu migranţi

16 Jan 2024 582

Avocaţii lui Ionel Arsene au sesizat CEDO pentru a împiedica extrădarea în ţară a acestuia

09 Nov 2023 791

Mesajul Alinei Gorghiu Proiectul de lege al Ministerului Justiției, adoptat de Senat. Vizate persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare

23 Oct 2023 873

Achitată în primă instanță Dosarul fostei șefe a Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”, din Constanța, se va rejudeca!

08 Oct 2023 794

UPDATE. Imobiliare Constanța Consilierii locali cu excepția celor de la PSD au votat respingerea investiției de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis a celor de la Black Waters SA (DOCUMENT)

31 Jul 2023 1322

Decizie definitivă a CEDO în procesul intentat de soții Adrian și Daniela Năstase statului român

29 Sep 2022 2424

MAE România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cauza introdusă împotriva Federației Ruse

16 Sep 2022 926

CEDO cere Moscovei să nu execute doi britanici

30 Jun 2022 1112

CEDO Convenţia Europeană a Drepturilor Omului încălcată de legea rusească din 2012 privind „agenţii străini“

14 Jun 2022 1212

Oficial! Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia ÎCCJ este definitivă

23 Mar 2022 1588

Cererile depuse de afaceristul Dan Voiculescu și de fiicele sale, declarate inadmisibile de CEDO

17 Mar 2022 1405

CEDO reduce, de la 1 februarie, la 4 luni termenul în care poate fi sesizată după epuizarea căilor de recurs naţionale

03 Jan 2022 1809

Judecător român la CEDO. Unul dintre candidați, legături cu Dobrogea! Pe cine a condamnat (DOCUMENT)

11 Dec 2021 3584