Asociația Tomis Antidrog Delia- „Da, mama” un videoclip cu peste șase milioane de vizualizări!

 
Într-un comunicat de presă remis astăzi ZIUA de Constanța, psihologul Asociației Tomis Antidrog, Elena Ranga, a transmis un mesaj cu privire la ce înseamnă eșecul, excesul și abuzul „vândut“ de piesa Deliei, „Da, mamă”.

Ca orice melodie de succes „vinde" ceva dorit de public. De data aceasta nu este vorba despre fericire sau tristețe, ci de abuz: de emoții copleșitoare înnecate în alcool, despre frică și eșec, fugă și vină, disperare și revoltă, furie... Ea dă glas durerii neîmplinirilor și mai mult decât atât... a durerii pierderii.

Problematic însă este modul în care tratează durerea, a cărei singura soluție ar fi înnecarea în alcool de dragul uitării! Din păcate generațiile tinere sunt bombardate de astfel de modele de gestionare a emoțiilor în care totul devine copleșitor, disperat, fără scăpare, iar singura soluție este „uitarea" prin droguri și revolta față de reperele tradiționale sănătoase oferite de părinți și educație. Impactul nu este de neglijat, pentru ca preadolescenții și adolescenții de azi sunt expuși practic atât social cât și vizual unor repere de viață dăunătoare din care învață ca drama, pierderea controlului, abuzurile de substanțe, dependențele, rebeliunea sunt normale, firești și chiar de dorit...

Dreptul la exprimarea și experimentarea emoțiilor este promovat și transformat în revoltă și lipsa autocontrolului. Excesul se vinde cel mai bine azi fără să se țină cont ca duce la alienare, inadaptare, boala si moarte!

Toți trăim dezamăgiri, eșecuri, pierdere, durere si poate uneori le trăim mai intens decât fericirea, iar frica ne face să fim reticenți, să ne retragem, să ne punem maști și să considerăm stare de bine, fericirea o utopie greu de atins, însă trăirile noastre, bune sau rele dau sens și culoare vieții, iar soluții există întotdeauna.

Alege să nu cazi pradă excesului, abuzului dă-ți șansa la viață! Noi putem să te ajutăm!“, a precizat psihologul Asociației Tomis Antidrog, Elena Ranga.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Drăgan, președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța, despre depresia la adolescenți și consumul de droguri

27 Jan 2020 5890

Asociația Tomis Antidrog Constanța, despre bullying „După numărul de cazuri înregistrate a devenit un fenomen, iar numărul victimelor crește în fiecare an“

13 Sep 2019 2532

Zeci de activități, concursuri și proiecte Asociația Tomis Antidrog Constanța, șapte ani de activitate

12 Jun 2019 2542

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa, apel la modificarea de urgenţă a cadrului legislativ care permite consumul de droguri uşoare (galerie foto)

21 Sep 2018 2117

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa se alătură demersului iniţiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarma asupra promovării excesive a fumatului folosind noile aparate „fără fum“

19 Mar 2018 3644

Prin ce metodă a ales Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa să le ofere sfaturi constănţenilor

26 Jun 2016 3764

Asociația Tomis Antidrog Constanța organizează concursul „Gașca Micilor Bicicliști“

27 Jul 2015 2227

NU ! iti poate salva viata

26 Jun 2015 993

„NU ! îţi poate salva viaţa“ Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa marchează Ziua Internaţionala Antidrog

26 Jun 2015 2316

Campanie a Asociaţiei Antidrog Tomis Constanţa “Alege să nu fii singur!”

15 Mar 2015 2219

Asociaţia Antidrog Constanţa lasează proiectul “Dependent de sănătate – Educaţie prin sport!”

04 Feb 2015 4234

„Alege să nu fii singur – Copacul Tinereţii!”Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa îşi continuă activităţile şi în anul 2015

21 Jan 2015 2997

Spectacol cu mesaj social „Plante bune... plante rele” pe scena Casei de Cultură

21 Oct 2014 2629

Cum s-a încheiat meciul de fotbal dintre Farul şi deţinuţii de la Penitenciarul Poarta Albă

14 Aug 2014 2942

FC Farul joacă un meci amical cu deţinuţii, astăzi, la Penitenciarul Poarta Albă

13 Aug 2014 3445