Stiri calde

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

 
Deputatul Ion Stelian susţine că primarul Constanței, Decebal Făgădău, a refuzat să semneze inițiativa "Fără penali în funcții publice". Deputatul critică atitudinea lipsită de curaj şi reacţia deplorabilă a edilului Constanţei, în momentul în care I s-a propus să acorde o semnătură de susţinere pentru această campanie cetăţenească.
“Am fost personal la ședința de consiliu local pentru a-i oferi toate informațiile legate de această inițiativă și pentru a-i solicita semnătura de susținere. N-a vrut nici măcar s-o vadă și cu atât mai puțin s-o semneze. Nu aveam de gând să comentez public acest refuz câtă vreme am înțeles că este vorba despre o dispoziție de partid, care nu mă mira. Este adevărat că, la un moment dat, chiar am crezut că primarul Constanței poate ieși din linia partidului condus de infractorul Dragnea Liviu. A părut s-o facă atunci când Gabriela Firea a încercat să se cațere pe faima Simonei Halep. Acum, au fost primari PSD care au avut curajul de a semna initiativa#fărăpenali, o putea face și dumnealui, demonstrând că are o altă atitudine și viziune asupra statului de drept. A ratat momentul. N-a fost doar un refuz, ci o reacție deplorabilă. Văzând explicația publică pe care a dat-o, am înțeles încă o dată de ce Constanța arata așa cum arată, de ce este administrată atât de prost. Nu e vorba doar despre lipsă de curaj și despre neasumarea unor decizii, ci despre neprofesionalism, despre aroganță, despre incapacitatea de a recepționa niște mesaje venite din partea cetățenilor și despre sfătuitori slab pregătiți.
Primarul a motivat refuzul prin:
1. faptul că inițiativa ar fi "lipsită de finalitate și ce substanță"
2. o pretinsă neconstituționalitate a proiectului generată de împrejurarea că nu se poate interzice în mod absolut, perpetuu, un drept fundamental.
1. Finalitatea acestei inițiative există și este cât se poate de simplă: România nu trebuie sa mai fie condusă de infractori! Pentru primarul Făgădău acest scop este "politicianist" și ”lipsit de substanță”. Înțelegem de aici că, în viziunea lui Decebal Făgădău, este plină de substanță doar politica pesedistă ca România să fie condusă și pe viitor de infractori.
2. Inițiativa este constituțională, ea nu presupune interzicerea unui drept fundamental pentru tot restul vieții, ci pentru o perioadă limitată (până la reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei). Primarul dovedește că are sfătuitori superficiali, care dau sfaturi fără a se informa, dar și că nu are disponibilitatea de a pleca urechea la informații și opinii venite din alte surse.
Eram acolo tocmai pentru a-i prezenta această inițiativă, dar a refuzat explicațiile. În schimb, admițând că nu e jurist și că nu prea se pricepe la chestiuni de acest gen, și-a dat totuși cu părerea pe acest subiect, demonstrând o superficialitate inacceptabilă.
În fine, oricât am despica firul în patru, Constanța este un oraș prost administrat, primarul este un om slab, superficial, autosuficient, care nu are nici tăria și nici priceperea de a se desprinde de gașca de infractori din PSD și de a face din Constanța un oraș de prim rang la nivel național și european. Așa pot înțelege și miile de turiști care ne vizitează orașul de ce Cazinoul în ruină este simbolul distrugerii acestui oraș către de către o gașcă de derbedei și infractori de care actualul primar, prin faptele sale, nu se dezice nici în al doisprezecelea ceas”, susţine deputatul USR de Constanţa, Ion Stelian Cristian.
Vă reamintim că primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat că nu a semnat iniţiativa “Fără penali în funcţii Publice”, deoarece avocaţii săi i-ar fi spus că acest demers este unul profund neconstituţional.
Cei care doresc să sprijine inițiativa "Fără penali în funcții publice", pot găsi mai multe informații aici: https://www.farapenali.ro/#semneaza și ne pot ajuta aducând  liste cu semnături la unul din centrele de colectare: https://www.farapenali.ro/centre-de-colectare.
Campania este pe ultima sută de metri, mai este mai puţin de o lună și se încheie etapa strângerii de semnături, iar sprijinul cetăţenilor este vital pentru reușita acestui proiect al normalității.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 472

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1345

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 722

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 iunie 2019

28 Jun 2019 599

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 928

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 969

Un asociat din Black Sea Pilots SRL s-a retras. Ce au mai hotărât asociaţii

07 Jun 2019 903

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 811

Stelian Ion "Votul electronic este una dintre principalele priorități ale USR"

02 Jun 2019 490

Teren atribuit unui veteran de război decedat și care a ajuns la afaceristul Cilibia Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea de CLM prin care s-a realizat o împroprietărire ilegală (documente+galerie foto)

01 Jun 2019 3346

Stelian Ion, propunerea USR pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților

28 May 2019 432

Stelian Ion (USR) - „Votul de duminică este o lovitură dată clanurilor pesediste care ne-au subjugat oraşul şi judeţul în ultimii 15 ani!“

28 May 2019 1286

Stelian Ion (USR) - „Vom începe să reclădim Constanţa. Vom avea un birou de europarlamentar în oraş, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă“

13 May 2019 1264

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

09 May 2019 1310

Stelian Ion (USR) - „Votezi, deci exişti. Pe 26 mai alegem să existăm!“

06 May 2019 377