Stiri calde

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

 
Deputatul Ion Stelian susţine că primarul Constanței, Decebal Făgădău, a refuzat să semneze inițiativa "Fără penali în funcții publice". Deputatul critică atitudinea lipsită de curaj şi reacţia deplorabilă a edilului Constanţei, în momentul în care I s-a propus să acorde o semnătură de susţinere pentru această campanie cetăţenească.
“Am fost personal la ședința de consiliu local pentru a-i oferi toate informațiile legate de această inițiativă și pentru a-i solicita semnătura de susținere. N-a vrut nici măcar s-o vadă și cu atât mai puțin s-o semneze. Nu aveam de gând să comentez public acest refuz câtă vreme am înțeles că este vorba despre o dispoziție de partid, care nu mă mira. Este adevărat că, la un moment dat, chiar am crezut că primarul Constanței poate ieși din linia partidului condus de infractorul Dragnea Liviu. A părut s-o facă atunci când Gabriela Firea a încercat să se cațere pe faima Simonei Halep. Acum, au fost primari PSD care au avut curajul de a semna initiativa#fărăpenali, o putea face și dumnealui, demonstrând că are o altă atitudine și viziune asupra statului de drept. A ratat momentul. N-a fost doar un refuz, ci o reacție deplorabilă. Văzând explicația publică pe care a dat-o, am înțeles încă o dată de ce Constanța arata așa cum arată, de ce este administrată atât de prost. Nu e vorba doar despre lipsă de curaj și despre neasumarea unor decizii, ci despre neprofesionalism, despre aroganță, despre incapacitatea de a recepționa niște mesaje venite din partea cetățenilor și despre sfătuitori slab pregătiți.
Primarul a motivat refuzul prin:
1. faptul că inițiativa ar fi "lipsită de finalitate și ce substanță"
2. o pretinsă neconstituționalitate a proiectului generată de împrejurarea că nu se poate interzice în mod absolut, perpetuu, un drept fundamental.
1. Finalitatea acestei inițiative există și este cât se poate de simplă: România nu trebuie sa mai fie condusă de infractori! Pentru primarul Făgădău acest scop este "politicianist" și ”lipsit de substanță”. Înțelegem de aici că, în viziunea lui Decebal Făgădău, este plină de substanță doar politica pesedistă ca România să fie condusă și pe viitor de infractori.
2. Inițiativa este constituțională, ea nu presupune interzicerea unui drept fundamental pentru tot restul vieții, ci pentru o perioadă limitată (până la reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei). Primarul dovedește că are sfătuitori superficiali, care dau sfaturi fără a se informa, dar și că nu are disponibilitatea de a pleca urechea la informații și opinii venite din alte surse.
Eram acolo tocmai pentru a-i prezenta această inițiativă, dar a refuzat explicațiile. În schimb, admițând că nu e jurist și că nu prea se pricepe la chestiuni de acest gen, și-a dat totuși cu părerea pe acest subiect, demonstrând o superficialitate inacceptabilă.
În fine, oricât am despica firul în patru, Constanța este un oraș prost administrat, primarul este un om slab, superficial, autosuficient, care nu are nici tăria și nici priceperea de a se desprinde de gașca de infractori din PSD și de a face din Constanța un oraș de prim rang la nivel național și european. Așa pot înțelege și miile de turiști care ne vizitează orașul de ce Cazinoul în ruină este simbolul distrugerii acestui oraș către de către o gașcă de derbedei și infractori de care actualul primar, prin faptele sale, nu se dezice nici în al doisprezecelea ceas”, susţine deputatul USR de Constanţa, Ion Stelian Cristian.
Vă reamintim că primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat că nu a semnat iniţiativa “Fără penali în funcţii Publice”, deoarece avocaţii săi i-ar fi spus că acest demers este unul profund neconstituţional.
Cei care doresc să sprijine inițiativa "Fără penali în funcții publice", pot găsi mai multe informații aici: https://www.farapenali.ro/#semneaza și ne pot ajuta aducând  liste cu semnături la unul din centrele de colectare: https://www.farapenali.ro/centre-de-colectare.
Campania este pe ultima sută de metri, mai este mai puţin de o lună și se încheie etapa strângerii de semnături, iar sprijinul cetăţenilor este vital pentru reușita acestui proiect al normalității.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 691

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a formulat o interpelare către Ministerul Finanțelor Publice. Are legătură cu Dosarul Retrocedărilor

13 Feb 2019 522

UPDATE. USR Constanța, conferință de presă legată de noua alianță și semnăturile #FărăPenali dispărute (galerie foto)

08 Feb 2019 806

„Fără penali“, prioritatea USR pentru noua sesiune parlamentară

06 Feb 2019 538

Deputatul Stelian Ion (USR), despre asaltul PSD la BNR!

28 Jan 2019 521

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 934

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

18 Jan 2019 827

Deputatul USR Stelian Ion cere în Parlament abrogarea Legii recursului compensatoriu

15 Jan 2019 710

Stelian Ion (USR) - „75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor!“

09 Jan 2019 680

Ce proiecte a depus USR, în 2018, în domeniul justiţiei?

31 Dec 2018 535

Stelian Ion (USR) critică decizia ministrului Justiţiei

29 Dec 2018 655

Stelian Ion( USR) „Revoluția din '89 a fost deturnată. Revoluția trebuie să continue. Le datorăm asta celor care au murit atunci. Le datorăm asta copiilor noștri”!

23 Dec 2018 287

Stelian Ion, deputat USR, bilanţ la jumătate de mandat A propus sute de amendamente în Comisia Juridică şi Comisia Iordache ca să îndrepte din dezastrul produs de legile justiţiei!

22 Dec 2018 680

Deputatul Stelian Ion, mesaj pentru procurorii DNA - „Nu este momentul unei demobilizări!“

21 Dec 2018 685

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

18 Dec 2018 829