Stiri calde

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

 
Deputatul Ion Stelian susţine că primarul Constanței, Decebal Făgădău, a refuzat să semneze inițiativa "Fără penali în funcții publice". Deputatul critică atitudinea lipsită de curaj şi reacţia deplorabilă a edilului Constanţei, în momentul în care I s-a propus să acorde o semnătură de susţinere pentru această campanie cetăţenească.
“Am fost personal la ședința de consiliu local pentru a-i oferi toate informațiile legate de această inițiativă și pentru a-i solicita semnătura de susținere. N-a vrut nici măcar s-o vadă și cu atât mai puțin s-o semneze. Nu aveam de gând să comentez public acest refuz câtă vreme am înțeles că este vorba despre o dispoziție de partid, care nu mă mira. Este adevărat că, la un moment dat, chiar am crezut că primarul Constanței poate ieși din linia partidului condus de infractorul Dragnea Liviu. A părut s-o facă atunci când Gabriela Firea a încercat să se cațere pe faima Simonei Halep. Acum, au fost primari PSD care au avut curajul de a semna initiativa#fărăpenali, o putea face și dumnealui, demonstrând că are o altă atitudine și viziune asupra statului de drept. A ratat momentul. N-a fost doar un refuz, ci o reacție deplorabilă. Văzând explicația publică pe care a dat-o, am înțeles încă o dată de ce Constanța arata așa cum arată, de ce este administrată atât de prost. Nu e vorba doar despre lipsă de curaj și despre neasumarea unor decizii, ci despre neprofesionalism, despre aroganță, despre incapacitatea de a recepționa niște mesaje venite din partea cetățenilor și despre sfătuitori slab pregătiți.
Primarul a motivat refuzul prin:
1. faptul că inițiativa ar fi "lipsită de finalitate și ce substanță"
2. o pretinsă neconstituționalitate a proiectului generată de împrejurarea că nu se poate interzice în mod absolut, perpetuu, un drept fundamental.
1. Finalitatea acestei inițiative există și este cât se poate de simplă: România nu trebuie sa mai fie condusă de infractori! Pentru primarul Făgădău acest scop este "politicianist" și ”lipsit de substanță”. Înțelegem de aici că, în viziunea lui Decebal Făgădău, este plină de substanță doar politica pesedistă ca România să fie condusă și pe viitor de infractori.
2. Inițiativa este constituțională, ea nu presupune interzicerea unui drept fundamental pentru tot restul vieții, ci pentru o perioadă limitată (până la reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei). Primarul dovedește că are sfătuitori superficiali, care dau sfaturi fără a se informa, dar și că nu are disponibilitatea de a pleca urechea la informații și opinii venite din alte surse.
Eram acolo tocmai pentru a-i prezenta această inițiativă, dar a refuzat explicațiile. În schimb, admițând că nu e jurist și că nu prea se pricepe la chestiuni de acest gen, și-a dat totuși cu părerea pe acest subiect, demonstrând o superficialitate inacceptabilă.
În fine, oricât am despica firul în patru, Constanța este un oraș prost administrat, primarul este un om slab, superficial, autosuficient, care nu are nici tăria și nici priceperea de a se desprinde de gașca de infractori din PSD și de a face din Constanța un oraș de prim rang la nivel național și european. Așa pot înțelege și miile de turiști care ne vizitează orașul de ce Cazinoul în ruină este simbolul distrugerii acestui oraș către de către o gașcă de derbedei și infractori de care actualul primar, prin faptele sale, nu se dezice nici în al doisprezecelea ceas”, susţine deputatul USR de Constanţa, Ion Stelian Cristian.
Vă reamintim că primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat că nu a semnat iniţiativa “Fără penali în funcţii Publice”, deoarece avocaţii săi i-ar fi spus că acest demers este unul profund neconstituţional.
Cei care doresc să sprijine inițiativa "Fără penali în funcții publice", pot găsi mai multe informații aici: https://www.farapenali.ro/#semneaza și ne pot ajuta aducând  liste cu semnături la unul din centrele de colectare: https://www.farapenali.ro/centre-de-colectare.
Campania este pe ultima sută de metri, mai este mai puţin de o lună și se încheie etapa strângerii de semnături, iar sprijinul cetăţenilor este vital pentru reușita acestui proiect al normalității.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ion Stelian (USR) - „Dacă OUG 6/2016 e respinsă, va exista posibilitatea ca toate probele din dosare să fie revizuite“

19 Sep 2018 279

Stelian Ion (USR) - „Procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori!“

17 Sep 2018 528

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vs membrii Comisiei Iordache. Deputatul Stelian Ion a atras atenţia experţilor asupra încălcărilor Constituţiei

15 Sep 2018 508

Patru partide şi 26 de organizaţii civice au lansat strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească de reformă electorală

12 Sep 2018 644

Stelian Ion, deputat USR - „Ce ironie! Să fii bătut de un jandarm fără motiv şi să trebuiască să pui bani pentru a-i plăti acestuia un apărător!“ Ce spune Gruparea de Jandarmi Mobilă (document)

07 Sep 2018 986

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 589

Revista presei locale

04 Sep 2018 385

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

30 Aug 2018 809

În ultimii patru ani au murit aproape 120 de persoane. Deputatul Stelian Ion vrea să iniţieze o lege prin care indicaţiile salvamarilor să aibă caracter obligatoriu! (document)

28 Aug 2018 1670

Gruparea Mobilă "Tomis" Constanţa, prezentă la protestul de pe 10 august. USR a depus plângeri penale împotriva şefilor Jandarmeriei

27 Aug 2018 2865

Îngrijorare cu privire la procedura de numire a procurorului-şef al DNA Deputatul USR Stelian Ion - „Paula Tănase nu trebuie să rămână singura variantă!”

23 Aug 2018 996

Deputatul USR Stelian Ion anunță o nouă strângere de semnături #FaraPenali la Cernavodă

14 Aug 2018 370

USR oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele din Piaţa Victoriei Jurnal de „front“ cu Stelian Ion - „Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente!“ (galerie foto)

13 Aug 2018 1107

Deputatul Ion Stelian anunţă o nouă strângere de semnături #FaraPenali pe faleza Cazinoului din Constanţa

05 Aug 2018 783

Caravana ajunge sâmbătă în localităţile Baia şi Babadag Deputatul Stelian Ion strânge semnături pentru iniţiativa #FaraPenali în judeţul Tulcea

03 Aug 2018 966

Caravana #Farapenali pleacă către cele 14 județe care au nevoie de 20.000 de semnături (video)

01 Aug 2018 833

Stelian Ion (USR) - „Legea privind statutul magistraţilor este o catastrofă!“

13 Jul 2018 496

Proteste pe holurile Parlamentului Ce le-a cerut deputatul Stelian Ion (USR) premierului Dăncilă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea?

21 Jun 2018 693

Semnal de alarmă tras de deputatul USR Ion Stelian „Ne este băgat pe gât un nou proiect de lege prin care corupţii să fie avantajaţi!“ (document)

20 Jun 2018 502

Stelian Ion - „Vot final pe modificările aduse Codului de Procedură Penală, cu dedicaţie pentru Dragnea şi Tăriceanu!“

08 Jun 2018 570

Deputatul USR Ion Stelian explică de ce a declinat invitaţia administraţiei Făgădău de a participa la parada organizată de Ziua Constanţei

22 May 2018 804

USR susţine solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteaptă demisia premierului

28 Apr 2018 514

Deputatul Stelian Ion, despre modificările codurilor „CCR primeşte o putere extraordinară, efectele unor decizii deja pronunţate se vor răsfrânge şi cu privire la condamnările anterioare!“

20 Apr 2018 933

Deputatul Stelian Ion a propus încetarea de mandat pe conflict de interese Aleşii locali, sancţionaţi cu diminuarea indemnizaţiei pe maximum şase luni (galerie foto)

18 Apr 2018 1112

Taxa de pod plătită prin SMS, păcăleală Deputatul USR Stelian Ion, la judecată cu CNAIR!

17 Apr 2018 2767

Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ Deputatul Ion Stelian – „Constănţenii trebuie să se trezească şi să spele ruşinea că au fost conduşi de persoane condamnate penal”!

07 Apr 2018 1604

Fără penali în funcţii publice USR strânge semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion

31 Mar 2018 1402

UPDATE. USR Constanţa strânge semnături pentru modificarea Constituției României (galerie foto)

30 Mar 2018 708

„Făcea mingea pătrată“ Staruri ale FC Farul, pe când abia le mijise mustaţa. Iată-i la juniorii „marinarilor“, vicecampioni naţionali! (galerie foto)

24 Mar 2018 5657

Întâlnire de gradul zero, mâine la Parlament. USR va prezenta situația reală a scandalului din justiţie, necosmetizată!

28 Feb 2018 393

„Continuaţi-vă goana după ştrumfi ca simplu cetăţean, nu ca ministru!“ Deputatul USR Stelian Ion îi cere lui Tudorel Toader să-şi prezinte demisia

24 Feb 2018 689

Deputatul constănţean Stelian Ion critică decizia luată de Curtea Constituțională pe legile Justiţiei

24 Jan 2018 789

LIVE TEXT Astăzi, ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. 48 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto + video)

28 Dec 2017 2604

Deputatul USR Stelian Ion îl invită pe Dacian Cioloș în partid - „Hai să lucrăm împreună!“

25 Dec 2017 1072

Parlamentari din arcul puterii cu probleme de incompatibilitate sau conflict de interese. Deputatul USR Stelian Ion a cerut invalidarea mandatelor

07 Dec 2017 1326

Deputatul USR Ion Stelian despre statutul judecătorilor şi procurorilor „Este un produs la normă”!

30 Nov 2017 757

Ion Stelian (USR) - „Ne apropiem cu paşi repezi de a deveni un stat represiv. Libertatea de exprimare este încălcată, iar participarea la proteste, descurajată!“

09 Nov 2017 1211

Stelian Ion, despre taxele şi impozitele pregătite constănţenilor „Făgădău s-a molipsit de la colegii săi de la Bucureşti, deveniţi celebri prin ideile revoluţionare în materie fiscală!“ (document)

07 Nov 2017 3866

Hotărâre definitivă în cazul omului de afaceri Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding

06 Nov 2017 3713

UPDATE. Imagini de la eveniment. Protest împotriva distrugerii Parcului Tăbăcărie din Constanța. Participanții nu sunt de acord cu amplasarea miniaturilor în parcul Tăbăcărie (galerie foto)

04 Nov 2017 2368

Fagadau - Am primit petitia, am vazut ca au semnat-o toti membrii de partid USR Constanţa şi Baricada Verde cheamă constănţenii la un nou protest împotriva distrugerii parcului Tăbăcărie

02 Nov 2017 6648

Incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. Deputatul Ion Stelian ameninţat de Florin Iordache de la PSD după ce acesta a decis să consulte constănțenii cu privire la modificările Codului Penal

30 Oct 2017 3062

Deputatul USR Stelian Ion consultă constănțenii cu privire la modificările Codului Penal. Vizată este neutralizarea abuzului în serviciu. Ce aveți de făcut? (document)

28 Oct 2017 2268

Deputatul Stelian Ion (USR), despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei - Ministrul a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat!

26 Oct 2017 1704

UPDATE Imagini de la eveniment Protest pentru protejarea parcului Tăbăcărie (galerie foto + video)

20 Oct 2017 2832

USR Constanţa, plângere prealabilă împotriva hotărârilor Consiliului Local Protest pe amplasamentul viitorului parc de miniaturi (document)

20 Oct 2017 3556

Sediul USR din Jurilovca inaugurat în prezenţa deputatului de Constanţa, Stelian Ion. Este prima filială din mediul rural a USR Tulcea

06 Oct 2017 1951

Legea finanţării partidelor, ciopârţită de PSD Au eliminat măsura confiscării sumelor primite ilegal de formaţiunile politice sau utilizate ilegal în campaniile electorale

27 Sep 2017 967

Parlamentarii Ramona Dinu şi Stelian Ion îi invită pe constănţeni la audienţe. USR va „ataca“ şi mediul rural!

22 Sep 2017 1987

Oil Terminal SA, parte civilă Ani grei de închisoare pentru opt inculpaţi judecaţi din 2012

31 Aug 2017 1821