DIICOT a condus la audieri 25 de persoane acuzate de contrabandă

 
 Ieri procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 16 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai 2015 mai mulți suspecții au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior alți doi, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova.

Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, printr-un număr de cinci acţiuni repetate desfăşurate în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada  mai - august 2015, membrii acestuia au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal importante cantităţi importante de ţigări, respectiv peste 115.000 pachete cu ţigări cu timbre de accizare R. Moldova – din care 59.634 pachete de ţigări au fost capturate de organele de urmărire penală urmare activităţilor de constatare directă, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei. 

Cu ocazia percheziţiei efectuată ieri la un spaţiu intermediar de depozitare au fost găsite şi ridicate 53.880 pachete cu ţigări , parte din această cantitate fiind găsită încărcată într-un autoturism, care era pregătită pentru livrare către reţeaua de desfacere.

La alte trei locaţii au fost găsite şi ridicate, cu ocazia percheziţiilor efectuate peste 11.300 pachete de ţigări, diferite mărci, destinate valorificării.

 La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.

În cauză s-a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de un număr de şase inculpaţi care urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Sprijinul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău precum şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Potrivit comunicatului trimis de DIICOT, se arată că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 620

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 403

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 402

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 753

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 541

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 364

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 495

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 661

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 529

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 449

Constanța. Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța

23 Apr 2024 807

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 729

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 551

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 535

Minoră de 16 ani, forțată să se prostitueze în Germania. Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de minori

10 Apr 2024 438