Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

Directorul general al CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi și primarul municipiului Constanța Decebal Făgădău susțin astăzi o conferință de presă la sediul CN APM Constanța.   

"Motivul conferinței este reprezentat de lucrările comune realizate în cadrul proiectului Civitas Portis. Am început cu Poarta 1, însă lucrările vor continua. Și într-un an, imaginea Porții 1 va fi întregită și de clădirea privată la care se lucrează, vom avea iluminat public. Vom organiza și un concurs internațional ca să transformăn zona într-una atractivă pentru turiști și constănțeni" a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Edilul a menționat că a mers la târgul Exporeal de la Munchen, unde Constanța a avut un stand. 

”Investitorii s-au arătat interesați de standul Constanței. Trebuie să avem curaj și să mergem pentru a arăta investitorilor ceea ce avem" a mai adăugat primarul Constanței. 

"În cadrul târgului a fost și o zi dedicată României. S-a vorbit despre dezvoltare și creșterea gradului de bunăstare a populației. Portul Constanța a fost alături de noi și a transmis că este o poartă dintre est și vest. Am lansat,  la acest târg, o platformă de investiții a municipiului Constanța. Investitorii vor găsi pe această platformă cityinvest informații care i-ar interesa privind viitoarele investiții", a mai spus Decebal Făgădău.


Acesta a adăugat că investitorii au apreciat că i-au vazut împreună pe primarul municipiului și directorul general al Portului Constanța. 

”Un concern german va deschide în Constanța un punct important”, a anunțat primarul Făgădău. ”Anul viitor, prezența Constanței la acest târg Exporeal va fi și mai mare. Să ieșim și să ne promovăm orașul" a promis Decebal Făgădău. 

”Platforma cityinvest.ro este destinată investitorilor. Pe această platformă vor fi urcat proiecte din municipiul Constanța care au nevoie de investitori” - a mai precizat edilul. 

La rândul său,  directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, a anunțat că în anul 2019 două nave de croazieră maritime și-au anunțat intrarea în Portul Constanța, iar în anul 2020 - opt nave de croazieră vor avea escală în portul Constanța. 

"Suntem optimiști în ceea ce privește dezvoltarea Portului Constanța" a anunțat Dan Nicolae Tivilichi care a precizat că un proiect nou care va fi dezvoltat este cooperarea cu alte orașe port, cum ar fi Batumi din Georgia. 

Directorul general al CN APM Constanța a transmis că, până sfârșitul anului, Portul Constanța va intra în topul primelor 10 porturi din Europa. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 821

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 749

Conferința „Dragoste, Rușine, Ură- despre Emoții și Buna Ordine în Țările Române, sec. XVIII-XIX”, la Universitatea Ovidius din Constanța

13 Mar 2024 451

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 400

LIVE Text Teme naționale și locale, dezbătute de reprezentanții AUR Constanța (FOTO)

07 Mar 2024 600

LIVE VIDEO+TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se dezbat probleme de interes național (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 742

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1064

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

29 Feb 2024 993

LIVE TEXT. Garda de Coastă Constanța, la ora bilanțului (FOTO+VIDEO)

29 Feb 2024 714

Conferința internațională LITTORAL 24 European Coastal Challenge Summit, la Universitatea Ovidius din Constanța

22 Feb 2024 417

LIVE TEXT Probleme de interes local și național la filiala Constanța a partidului AUR (FOTO)

22 Feb 2024 611

LIVE Conducerea PUSL Constanța despre lansarea de candidați pentru alegerile locale

21 Feb 2024 789

Ministrului de Externe, Luminița Odobescu, prezentă la prima zi a Conferinței de Securitate de la München. Una dintre temele abordate, securitatea la Marea Neagră (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 440

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

15 Feb 2024 690

LIVE VIDEO-TEXT- conferință de presă a AUR Constanța Murad ar putea candida la președinția Consiliului Județean Constanța (FOTO)

15 Feb 2024 1056