DNA Valentin Pescari, şeful Poliţiei Mureş, urmărit penal pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
 
Pescari Valentin, chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită în formă continuată (două acte materiale)
Giurgea Teodor, la data faptelor director general al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de  dare de mită în formă continuată (două acte materiale),
 
În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 4 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin – chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, i-a pretins suspectului Giurgea Teodor, ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Pescari Valentin, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mureş.
La data de 26 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin i-a mai pretins suspectului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş. Anterior,  chestorul Pescari Valentin dispusese  transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou,  la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.
 
 
Persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Amintim că Giurgea Teodor a fost trimis în judecată într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș (vezi comunicat nr. 791 din 13 septembrie 2013).
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorel

29 Aug, 2014 12:39

http://wikileaksdemures.blogspot.ro/

Articole asemanatoare

Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)

15 May 2024 453

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

15 May 2024 369

Procurorul Mircea Adrian, numit șef al Serviciului privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA

15 May 2024 423

DNA Constanța, aproape să „piardă“ dosarul lui Dragoș Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! Cauza, la Curtea de Apel București (DOCUMENT)

14 May 2024 698

Cristian Radu, primarul din Mangalia, termen miercuri la Curtea de Apel Constanța, în dosarul DNA! (DOCUMENT)

14 May 2024 1281

Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA, așteptat marți la Tribunalul Constanța!

13 May 2024 747

Procuror nou la DNA Constanța! Un alt magistrat se alătură „armatei“ Anticorupție începând cu 1 iunie 2024

12 May 2024 7997

Curtea de Apel Constanța anunță primul termen în dosarul lui IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, trimis în judecată de DNA!

12 May 2024 643

Examen la DNA! Iată ce funcție este vizată

12 May 2024 1276

S-a terminat procesul în dosarul cadastrării județului Constanța! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

08 May 2024 861

Avocata Irina Luminița Stanciu – „Susțin în mod cert nevinovația clientului meu, Arhiepscopul Tomisului“

08 May 2024 1418

Oficial de la DNA Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată de IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

08 May 2024 478

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA Constanța

08 May 2024 1900

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 749

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1537