Doar jumătate dintre șoferii care folosesc parcările cu plată din Constanța achită taxa de parcare. Polițiștii localii au aplicat zeci de amenzi (galerie foto)

257 de amenzi contravenționale! Acesta este numărul abaterilor constatate și sancționate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în data de 24.10.2018, informează reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Astfel, lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au sancționat  contravențional peste 250 de persoane care au săvârșit abateri de la normele legale în vigoare privind menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, combaterea și prevenirea efectelor consumului produselor din  tutun în spațiu public închis, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind plata parcării prin sms de pe raza municipiului Constanța, etc.
Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 63.250 lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, sunt aplicate zilnic zeci de sancțiuni. Mai jos redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv câteva încălcări frecvente de acte normative:
• Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, săvâșirea unor fapte antisociale care țin de respectarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate, etc.
• OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 45 conducatori auto au fost sanctionati contravențional pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staționarea și accesul interzis.
Unii dintre șoferi își abandonează zeci de minute sau chiar o zi întreagă vehiculele în locuri in care oprirea nu este permisa, îngreunând, astfel, traficul rutier. 
Marea majoritate dintre ei sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze în intersecții, în stațiile de autobuz sau pe trotuarele cele mai înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil ori reduc vizibilitatea celorlalți participanți la trafic.
• H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța:  au fost sancționate contravențional 49 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta. 
• Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 63 sancțiuni  contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
• Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis sau in incinta unei unitati medicale.
• H.C.L nr.235/2018 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța- 52 amenzi contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind plata parcării prin sms de pe raza municipiului Constanța.

În urma monitorizărilor efectuate în teren de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-a constatat faptul că aproximativ 50% din cei verificați aveau taxa de parcare achitată, ceilalți fiind sancționați contravențional în lipsă, ceea ce reprezinta un progres fata de procentul de 30% inregistrat la inceputul acestui tip de activitate.

”Aducem la cunoștința opiniei publice faptul că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei cu posibilitatea achitării a jumătate de minim în termenul legal.


Mai facem mențiunea că proprietarul vehiculului poate fi sancționat și "în lipsă".
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. .

Sursa foto: Poliția Locală Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de peste 7.000 lei, aplicate de jandarmii din Tulcea în acest sfârșit de săptămână!

18 Mar 2024 395

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii din Tulcea în weekend

18 Mar 2024 312

​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

18 Mar 2024 477

Amenzi și persoane legitimate, în urma unor acțiuni ale poliției la Tulcea (FOTO)

18 Mar 2024 428

Știri Constanța Incidente în trafic la Eforie, Ovidiu și Murfatlar!

16 Mar 2024 692

Știri Constanța Două firme care au efectuat lucrări pe străzile Decebal și Soveja, amendate de Poliție

16 Mar 2024 620

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 431

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 745

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 682

Polițiștii verifică trenurile pe direcția Constanța- Cernavodă! Amenzi aplicate

10 Mar 2024 552

Diana Șoșoacă a fost prinsă de radar cu 110km/h și a rămas fără permis. Scandal făcut de senatoare la mașina poliției

10 Mar 2024 642

Organizația Județeană a AUR Constanța amendată de polițiștii locali pentru afișarea unor bannere la sediul din complexul Dacia

08 Mar 2024 430

Constanța Beton împrăștiat pe carosabil la intersectia străzilor Teodor Burada cu 1 Mai. Ce măsuri au luat polițiștii locali

05 Mar 2024 534

Știri Constanța Polițiștii din Cernavodă și Năvodari aplică amenzi și rețin permise de conducere, în urma unor acțiuni

04 Mar 2024 633

Încălcări grave ale regulilor rutiere, la Constanța!

04 Mar 2024 594