Elevii intră mâine în grevă japoneză în semn de protest

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că nu are nicio problemă privind greva japoneză anunţată pentru miercuri de Consiliul Naţional al Elevilor, el precizând că respectă "dreptul acestora de a se exprima liber" .

"Nu am nicio problemă cu greva japoneză a elevilor. Face parte din procesul de educare pentru a avea o opinie. Respect dreptul elevilor de a se exprima liber", a spus ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a adăugat că a fost informat de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) despre greva japoneză de miercuri.

"Am fost informat despre grevă, despre faptul că vor purta o banderolă albă pentru că sunt nemulţumiţi de subfinanţarea educaţiei", a spus ministrul Educaţiei.

Elevii vor purta miercuri banderole albe în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar în unele judeţe, după orele de curs, se vor alătura manifestaţiilor studenţilor, a anunţat Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).

CNE, structură care se declară reprezentativă la nivel naţional, trage un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc şi solicită Guvernului alocarea a 6 la sută din PIB pentru educaţie, potrivit unui comunicat remis marţi MEDIAFAX.

Printre principalele revendicări ale elevilor este şi dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ.

"Există numeroase cazuri în care şcolile nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi nu au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea bazei materiale. În mediul rural, există încă şcoli cu toalete în curte şi
fără apă potabilă. De asemenea, în unele situaţii, şcolile sunt încălzite cu sobe vechi şi degradate. Potrivit standardelor europene, pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, unităţile de învăţământ trebuie să aibă în dotare laboratoare, biblioteci, baze sportive, săli de clasă dotate corespunzător, dar şi spaţii destinate activităţilor extra-curriculare", a precizat sursa citată.

Totodată, elevii cer decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FACIAS cere CSM excluderea magistratului de la Judecătoria Mangalia care a întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată!

23 Feb 2024 704

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 631

Bărbat rănit într-un grav accident rutier în județul Vâlcea! Elicopterul SMURD chemat în ajutor

27 Jan 2024 876

Județul Vaslui Bărbat de 84 de ani grav rănit în urma unei explozii produse în locuinţa sa

02 Dec 2023 835

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, județul Vaslui! Mai mulți pacienți în stare gravă! Trei au decedat

22 Nov 2023 977

AFDPR filiala Constanța își exprimă consternarea și indignarea față de achitarea de către Curtea Supremă a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu

31 Jul 2023 1031

Tânărul de 30 de ani grav rănit în accidentul rutier de pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea a murit la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2023 14417

Ianis Hagi, din nou sub tricolor, după un an și nouă luni. Vineri, e Kosovo - România „N-am niciun dubiu că va veni și momentul nostru“

16 Jun 2023 1991

Video Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

01 May 2023 25921

În ce stare este motociclistul rănit în accidentul de la Mangalia. Monica Macovei, implicată în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 3161

Prima reacție a fostului ministru, Monica Macovei, după accidentul în care a fost implicată la Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 2196

Fost ministru al Justiției, implicat în accidentul rutier de la Mangalia. Victima, un motociclist (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 2048

Un militar american de la baza Mihail Kogălniceanu, internat la SCJU Constanța. Primele informații!

06 Sep 2022 2991

Patru copii morți la Cobadin! A trecut o lună de la accidentul care a șocat comunitatea! (VIDEO)

05 Sep 2022 7314

Pasagerul din dreapta adolescentului de 16 ani, care a produs accidentul mortal de la Cobadin, a decedat

07 Aug 2022 8329