Fiscul vă propune „Spaţiul Privat Virtual”

 
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi reaminteşte contribuabililor  persoane fizice că au posibilitatea utilizării Spaţiului Privat Virtual, serviciu la distanţă care a fost implementat de către A.N.A.F. pentru a veni în sprijinul contribuabililor.
„Spaţiul Privat Virtual” (SPV) reprezintă un serviciu prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi persoana fizică, în legătură cu situaţia fiscală proprie a acesteia. SPV este accesibil şi de pe smartphone sau tabletă cu unul dintre sistemele de operare Google Android sau Apple iOS. Serviciul SPV este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24.
            Prin intermediul „Spaţiului Privat Virtual” contribuabilii pot obţine: Adeverinţe de venit, Certificate de atestare fiscală, Situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de angajatori în declaraţia 112, Situaţia/nota obligaţiilor de plată.
Adeverinţele de venit şi certificatele de atestare fiscală primite prin SPV nu se timbrează şi se difuzează în format „pdf” având ataşată o semnatură electronică a Ministerului Finanţelor Publice. Prin urmare, adeverinţele de venit solicitate prin SPV sunt valabile fără altă semnătură şi fără ştampila unităţii fiscale.
            Prin SPV se pot transmite declaraţii fiscale (Formularul 200- Declaraţie privind veniturile realizate din România, Formularul 220-Declaraţie privind venitul estimat-norma de venit, Formularul 230-Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor si se primesc de la organul  fiscal decizii de impunere, Formularul 250 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice”, aferentă veniturilor realizate începând cu anul 2013; Formularul 260 „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”, pentru veniturile realizate începând cu anul 2015, Formularul 650 „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor”, pentru veniturile realizate începând cu anul 2015).
            Totodată serviciul asigura şi punerea la dispoziţia persoanelor fizice a unor informaţii publice cu caracter fiscal, în scopul îndrumării acestora în îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin intermediul „Buletinului Informativ fiscal” (exemplu: Calendarul obligaţiilor fiscale, Noutăţi legislative, Ghiduri fiscale, Comunicate de presă, Campanii derulate, etc).
            Contribuabilii care doresc sa acceseze serviciul „Spatiul Privat Virtual” gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro/Spaţiul Privat Virtual, instructiunile de inregistrare a utilizatorilor, atat in format „pdf”, cat si in format video, prin care sunt prezentate o serie de informatii detaliate cu privire la inregistrarea persoanelor fizice in mediul electronic si la comunicarea electronica a informatiilor si inscrisurilor intre ANAF si persoanele fizice. 


sursa foto: saceleanul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 774

Digitalizarea Fiscului cu SRI mai are un pas. Urmează votul final la Camera Deputaților

17 Apr 2024 484

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 712

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 626

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 543

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 820

Trei terenuri deținute de Primăria Cogealac, scoase la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

26 Feb 2024 870

Un teren deținut de Green Garden Art Fast SRL, scos la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 987

Societăți cu datorii la stat ANAF a publicat numelor datornicilor pe ultimul trimestru din 2023

05 Feb 2024 1012

Curtea de Apel explică de ce a „reactivat“ taxa din Mamaia considerată de 80 de ori mai mare decât în alte zone din Constanța (MOTIVARE)

17 Dec 2023 978

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 3087

Zeci de mii de contribuabili nu au virat către stat impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. Anunțul șefului ANAF

08 Jul 2022 1190

Președintele ANAF „Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții sã fie murdãritã de o mânã de oameni”

15 May 2022 1496

Consiliul Fiscal România trebuie să realizeze, pe termen mediu şi lung, o ajustare bugetară de amploare

15 May 2022 1207

Călugăreanu va renunța la conducerea Fiscului. Cine ar putea veni la șefia ANAF

03 May 2022 1511