Stiri calde

Grupare bănuită de trafic de droguri de mare risc, reţinută de procurorii DIICOT (document)

La data de 15.06.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  MUNTEAN MELINDA, CIKI IOANA-ALEXANDRA, NICOLAE MARIUS-VALENTIN, RAUH SANDRA-REBECCA, GRIGORE REMUS, STOJKA VLAD-CAROL, MOLDOVAN IOAN,  POMÎRLEANU IZABELA-MARIA,       POP RADU-ALEXANDRU,  DOBRE MARIAN  şi  CSIKI ANTAL ALEXANDRU,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.  

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2017, inculpaţii, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, au  acționat pe raza municipiului Brașov dar și a localităților învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți ca și consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

S-a reţinut că drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc, cocaină, ecstasy, amfetamină au fost distribuite în  mai multe licee și facultăți.

Ulterior, membrii grupării și-au  extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București.

La data de 15 iunie a.c., procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au efectuat un număr de  40 de percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov, Covasna și a municipiului București, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și suma de 8.000 de lei.

La data de 16 iunie a.c., Tribunalul Braşov a dispus faţă de 5 inculpaţi măsura arestării preventive pentru o perioadă  de 30 de zile  iar faţă de alţi 6 inculpaţi  a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești și Covasna, polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Brașov și Covasna, precum și de jandarmi din Brașov.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", menţionează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la suspecți de fraude informatice şi falsuri informatice. Ce au stabilit procurorii DIICOT

23 Jan 2019 297

DIICOT. Inculpat, reținut pentru trafic național de droguri de mare risc. Ce măsuri s-au luat (document)

22 Jan 2019 280

DIICOT. Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Au fost prinși în flagrant de polițiștii Antidrog

19 Jan 2019 449

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 288

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 937

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 845

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 368

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 522

DIICOT. Bărbat bănuit de trafic internaţional de droguri de mare risc, reţinut (document)

08 Jan 2019 439

Trei procurori pentru funcţii de conducere la DIICOT, propuși de Ministrul Justiţiei

07 Jan 2019 282

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 818

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 370

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 862

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 321

Ministrul Tudorel Toader a trimis preşedintelui solicitarea de numire în funcţia de şef al DNA a procurorului Adina Florea

27 Dec 2018 404