Stiri calde

Grupare bănuită de trafic de droguri de mare risc, reţinută de procurorii DIICOT (document)

La data de 15.06.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  MUNTEAN MELINDA, CIKI IOANA-ALEXANDRA, NICOLAE MARIUS-VALENTIN, RAUH SANDRA-REBECCA, GRIGORE REMUS, STOJKA VLAD-CAROL, MOLDOVAN IOAN,  POMÎRLEANU IZABELA-MARIA,       POP RADU-ALEXANDRU,  DOBRE MARIAN  şi  CSIKI ANTAL ALEXANDRU,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.  

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2017, inculpaţii, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, au  acționat pe raza municipiului Brașov dar și a localităților învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți ca și consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

S-a reţinut că drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc, cocaină, ecstasy, amfetamină au fost distribuite în  mai multe licee și facultăți.

Ulterior, membrii grupării și-au  extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București.

La data de 15 iunie a.c., procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au efectuat un număr de  40 de percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov, Covasna și a municipiului București, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și suma de 8.000 de lei.

La data de 16 iunie a.c., Tribunalul Braşov a dispus faţă de 5 inculpaţi măsura arestării preventive pentru o perioadă  de 30 de zile  iar faţă de alţi 6 inculpaţi  a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești și Covasna, polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Brașov și Covasna, precum și de jandarmi din Brașov.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", menţionează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preot din Constanţa, acuzat de pornografie infantilă. Ce a declarat Arhiepiscopia Tomisului. Soţia a reacţionat

23 May 2019 371

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 374

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 302

Numiri în funcția de procuror şef adjunct la DIICOT. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile în următorii trei ani

15 May 2019 402

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 362

DIICOT. Percheziţii la un grup infracțional specializat în proxenetism și spălare a banilor

14 May 2019 330

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți

13 May 2019 325

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 376

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea. Au fost chemați să intervină pe strada Pescarilor din Constanța

09 May 2019 393

Fost ministru în Guvernul României otrăvit cu mercur? Procurorii DIICOT au demarat o anchetă

09 May 2019 433

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 388

Captură impresionantă! DIICOT a descoperit sute de plante de cannabis în urma unor percheziţii

07 May 2019 337

DIICOT Bărbați, reținuți într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă calificată

06 May 2019 653

Județul Constanța Vamaioții, verificați de polițiștii antidrog. Ce au descoperit agenții

03 May 2019 1094

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

25 Apr 2019 286