Stiri calde

Guvernul se întruneşte astăzi după ce Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

Guvernul a anunţat oficial, marţi seară, că se întuneşte miercuri în şedinţă, unde ar urma să fie găsită o soluţie privind rectificarea bugetară, urmare a situaţiei din CSAT, unde preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa, afirmând că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare, scrie România TV.

Anunţul Guvernului privind şedinţa de miercuri a fost făcut la scurt timp de la plecarea de la Palatul Victoria a liderului PSD, Liviu Dragnea, care s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi cu mai mulţi miniştri, discuţiile vizând rectificarea bugetară.
 
Conform anunţului Guvernului, şedinţa Cabinetului Dăncilă ar urma să aibă loc de la ora 13.00.

Marţi seară, Liviu Dragnea a mers la Palatul Victoria după ce, anterior, au existat discuţii telefonice pe tema rectificării bugetare cu premierul Viorica Dăncilă şi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aflat în Polonia, declarau surse politice.

Conform acestora, Liviu Dragnea ar fi insistat pe ideea găsirii unei soluţii astfel încât să fie făcută rectificarea bugetară, iar o discuţie pe acest subiect ar urma să aibă loc miercuri, în şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat ulterior că întârzierea aprobării rectificării creează efecte negative în economie, putând apărea blocaje şi întârzieri în acordarea de salarii în sectorul bugetar, în derularea investiţiilor, în sănătate şi în acordarea de compensaţii pentru cei afectaţi de pesta porcină.

De asemenea, Teodorovici a spus că suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzută în lege şi a cerut desecretizarea stenogramei pentru a vedea care a fost punctul de vedere al fiecărei structuri membre.

Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul va aproba în ședința de mâine ce terenuri fac obiectul proiectului „Conducta Ţărmul Mării NegrePodişor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”

16 Jan 2019 225

Decret de decorare, semnat de președintele Klaus Iohannis. Ce disticție a fost oferită și pentru cine

09 Jan 2019 343

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte ar putea fi incluse pe ordinea de zi. Unul are legătură cu abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

08 Jan 2019 263

Subprefectul Ali Șenol, învestit în funcție. Ce a declarat la preluarea mandatului (galerie foto+video)

08 Jan 2019 613

Oficial de la MAE despre reducerea alocațiilor copiilor nerezidenți ai lucrătorilor din Austria

05 Jan 2019 431

România va prelua de mâine Președinția Consiliului UE Steagurile României și Uniunii Europene, proiectate pe clădirea Palatului Victoria

31 Dec 2018 460

Şedinţă la Guvernul României. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

27 Dec 2018 422

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 598

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 326

Ședință la Guvernul României, programată vineri. Iată ordinea de zi!

20 Dec 2018 859

Șenol Ali, al doilea subprefect al județului Constanța (document)

20 Dec 2018 2971

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 299

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 283

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte ar putea fi incluse pe ordinea de zi. Unele au legătură cu județul Constanța

19 Dec 2018 824

CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis

19 Dec 2018 308