Important Asiguraţii pot solicita spitalului contravaloarea cheltuileilor efectuate

Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, prin reprezentantul legal Presedinte –Director General Jr. Dragos Poteleanu informeaza  asiguratii, despre dreptul lor de a solicita spitalului contravaloarea cheltuileilor efectuate in spital pe perioada internarii.

Articolul 73 din Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, prevede: 
“(1) Spitalele sunt obligate sa suporte pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua si in regim  de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusive pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice.
(2) In situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in baza unor documente medicale intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si managerul spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, in conditiile prezentului contract–cadru, spitalele ramburseaza contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguratilor.

(3) Rambursarea cheltuielilor prevazute la alin. (2) reprezinta o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile proprii ale acestora pe baza unei metodologii proprii”. 


Astfel, in situatia in care, pe perioada spitalizarii asiguratilor, spitalul nu are in stoc medicamentele necesare, medicul curant inmaneaza asiguratului/ apartinatorului documentele avizate conform prevederilor legale si metodologiei proprii, documente  in baza carora acestia achizitioneaza singuri medicamentele prescrise, urmand ca spitalul in cauza sa ramburseze contravaloarea cheltuielilor, la cererea asiguratilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

21 Aug, 2013 22:23

cum poate minti domnul director ca nu toate medicamentele se cumpara in spital pe fituica ; am avut bunicul in spital 12 zile si intr-o dimineata nu am ajuns la prima ora la spital ca sa vad ce face , eram linistita ca ii duseseram tratamentul cu o zi innainte, am ajuns la spital in jurul orei 12 iar asistenta mi-a spus ca sa aduc branula ca nu ia facut tratamentul de dimineata, va pot aduce bonuri de casa care corespund cu fituicile , si sa va convingeti ca nu se da nimic din spital puteti confrunta cu fisa bolnavului unde este scrisa si medicamentatia ,conform fituicilor si bonurilor fiscale; este strigator la cer cata bataie de joc fata de cetatenii judetului constanta ADMINISTRATOR ZIUA DE CONSTANTA ASTEPTAM MAI MULTE DETALII PE E-MAILUL REDACTIEI

Articole asemanatoare

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 428

Academia Navală achiziționează servicii de asigurare pentru voiajul Navei Școală „Mircea“ din anul 2024! Iată de la cine

01 May 2024 428

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 321

Licitații Constanța Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT)

01 Apr 2024 460

Cumpărări directe Constanța ABADL, asigurări obligatorii pentru aproape 50 de autoturisme din patrimoniul propriu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 418

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1359

Direcţia Asigurare Logistică Integrată scoate la concurs mai multe posturi vacante la centrele din județul Constanța

21 Mar 2024 941

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 938

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de asigurări incendiu și alte riscuri în localitate

01 Mar 2024 560

Firma secretarului general al UNTRR furnizează servicii RCA pentru Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

27 Feb 2024 816

Polițele de asigurare obligatorie RCA pentru autobuze electrice din municipiu Constanța, cumpărate de la Groupama Asigurări SA

27 Feb 2024 568

Achiziții Constanța De la cine a cumpărat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” servicii de pază și protecție (DOCUMENTE)

24 Feb 2024 1455

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3177

Transport Public SA Tulcea a cumpărat servicii de asigurare RCA și CASCO pentru aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

22 Feb 2024 776

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 403