Inspectorul sef Elena Buhaiev multumeste profesorilor care participa la bac

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat şi se desfăşoară în intervalul 31 mai - 4 iunie , în toate cele 51 de centre de evaluare (45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural), începând cu ora 12.00. Pentru susţinerea examenului de bacalaureat s-au înscris 7.954 elevi, dintre care 224 şi-au echivalat rezultatele obţinute la examenele cu recunoaştere internaţională (TOEFL, IELTS - Limba engleză, DELF, DALF - Limba franceză). Tot în această perioadă vor susţine proba C şi cei 95 de elevi înscrişi în sesiunea specială.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, se stabileşte de către cei doi examinatori, după susţinerea de către candidat a tuturor tipurilor de probe: probă scrisă, cu durata de 90 minute, probă orală, cu durata de 10-15 minute şi proba de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute;

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum si Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, astfel încât să permită stabilirea, pentru fiecare candidat, a nivelului corespunzător Cadarului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Rezultatul evaluării competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2010, art. 21 (2) Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice si digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.

Doresc să mulţumesc pe această cale profesorilor care participă la organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat.

Inspector şcolar general,
Elena BUHAIEV


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un an de la de la trecerea în nefiinţă a Elenei Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă

09 Aug 2019 2190

Prof. Ortansa Andronic, primul director CSS1 Constanţa, în peisajul sportiv din 1958. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor (galerie foto)

07 Mar 2019 3674

Plutonier adjutant Ioan Iulian Căpăţână şi maestrul Gheorghe Stanciu, Dana Sofronie şi Elena Buhaiev, cetăţeni de onoare ai Constanţei

19 Feb 2019 3783

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 2519

Modificări în firma Euro Step System. Unul dintre asociaţi era Elena Buhaiev, fost inspector şcolar general al ISJ Constanţa

15 Sep 2018 3055

Imagini de la eveniment Constanța în doliu. Elena Buhaiev, condusă astăzi pe ultimul drum (galerie foto)

11 Aug 2018 4273

Revista presei locale

10 Aug 2018 1498

Sportul şi învăţământul constănţean, în doliu. A murit Elena Buhaiev!

09 Aug 2018 11675