Stiri calde

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie a Spitalului Judeţean Constanţa

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în această săptămână, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Intervențiile au fost posibile în cadrul laboratorului de Angiografie.

Intervențională, inaugurat anul trecut, odată cu implementarea proiectului European Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI, derulat de Academia de Științe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU. 

In cadrul acestui proiect național, SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este implicat în mai multe teme:
- tema 2, Înființarea registrului national de tratament;
- tema 3,  Implementarea în România a conceptului de Heart Team;
- tema 8, Evaluarea vascularizației și microvascularizației tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride – angiografe cu posibilități de achiziție a imaginilor de tip computer tomografic;
- tema 9,  Stabilirea unei hărți virtuale a vascularizației tumorale prin achiziție angiografică 3D și integrarea imaginilor CT și IRM.
         
Inițial, în cadrul laboratorului de Angiografie au fost efectuate mai multe chemoembolizări. Chemoembolizarea presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Totodată, angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert și a unei conduite terapeutice eficiente. Echipa medicală a fost coordonată de către Dr. Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secția exterioară Psihiatrie a Spitalului Județean Constanța va intra în renovare

20 Sep 2019 32

Conducerea Spitalului Județean Constanța, precizări despre pacientul decedat în curtea unității sanitare pe data de 14 septembrie

15 Sep 2019 6662

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

09 Sep 2019 800

Vești bune pentru viitoarele mămici. Clinica de Obstetrică - Ginecologie din cadrul Spitalului Județean intră în reabilitare

04 Sep 2019 466

Care a fost scopul vizitei președintelui CJC la Spitalul Județean Constanța și ce deficiențe a constatat

03 Sep 2019 2237

Preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, control la Spitalul Judeţean Constanţa „Orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine” (galerie foto)

03 Sep 2019 2099

Constanţa Angajată a unui hypermarket, agresată de doi necunoscuţi. Femeia a ajuns la spital

28 Aug 2019 11219

Apel pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a SCJU Florin Goidea (PMP) - „Sănătatea nu are culoare politică. Guvernul poate şi trebuie să aloce banii necesari pentru renovare!“

21 Aug 2019 726

De la cine cumpără Spitalul Judeţean Constanţa mai multe produse pentru laboratorul de analize (document)

23 Jul 2019 626

Meniu de sărbătoare, oferit pacienților constănțeni de Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

20 Jul 2019 883

Materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa. Cine a câştigat licitaţia (document)

18 Jul 2019 850

Stop SRL și-a modificat obiectul de activitate. Detalii

16 Jul 2019 768

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 10286

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

11 Jul 2019 1028

Imobilul, renovat și modernizat de Primăria Năvodari Centrul Medical Multifuncțional din Năvodari a fost predat Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

09 Jul 2019 1186