ISJ Constanţa, ISJ Tulcea şi UDTTMR derulează proiectul CORAL

Inspectoratul Şcolar Judeţean Contanța, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România,  derulează proiectul “Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces Liber la educație” (CORAL), informeaztă ISJ Constanţa într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Proiectul are drept scop este creșterea numărului de copii/tineri reintegrați în sistemul de învățământ care finalizează cel puțin ciclul primar de școlaritate și susținerea preșcolarilor și elevilor proveniți din comunități dezavantajate din județele Constanța și Tulcea, prin operațiuni integrate, pentru reducerea abandonului școlar și a riscului de părăsire timpurie a școlii.
 
Astfel, au fost constituite 4 Centre de Asistență Socio-Educativă (CASE: 3 pentru judeţul Constanṭa şi 1 pentru judeţul Tulcea), care fiecare orientează şi coordoneazӑ activitӑṭile din câte 4 unitӑṭi şcolare.

 İn judeṭul Constanṭa, în perioada 15 iulie-10 septembrie 2014, s-au desfӑşurat activitӑṭile de educaṭie remedialӑ prin Programul A Doua Şansӑ, concomitent cu activitӑṭile de consiliere şi de asistenṭӑ socio-educativӑ, în urmӑtoarele unitӑṭi şcolare:
-  Liceul „Cobadin”, Şcoala Gimnazialӑ Nr.1 Viişoara ;
- Liceul Tehnologic "Radu Prişcu", Şcoala Gimnazialӑ nr.1, Văleni- Dobromir;
- Liceul Tehnologic "Radu Prişcu", Dobromir;
- Şcoala Gimnazialӑ Nr.4 „Mihail Sadoveanu”, Medgidia;
- Liceul Tehnologic „Ion Podaru”, Ovidiu;
- Liceul Teoretic „Decebal”, Şcoala Gimnazialӑ Nr.36  „Dimitrie Ştiubei”, Constanṭa.

Din data de 1 octombrie 2014, s-au organizat grupe în cele 12 unitӑṭi şcolare din judeṭ cuprinse în proiect, alături de altele 4, în judeţul Tulcea. Elevii urmează atât cursurile Programului A Doua Şansӑ – învӑṭӑmânt primar, cât şi cele pentru învăţământul secundar inferior.

Prin parcurgerea programelor propuse în cadrul proiectului, persoanele aflate în situaṭii de risc se vor reintegra în mediul şcolar, vor dobândi competenṭe în domeniul educaṭiei de bazӑ şi în cel al pregӑtirii profesionale, vor avea şanse egale pentru inserṭia socialӑ şi economicӑ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a stabilit cine se va ocupa de reconstituirea şi punerea în circuitul turistic a Castrului roman din oraşul Ovidiu (document)

07 May 2019 2915

Se reiau lucrările la Capidava. Firma unui milionar din Top 300 Capital a câştigat restul lucrărilor de reabilitare a cetăţii (document)

18 Oct 2018 6196

CJC s-a retras din Aqua Park Coral SRL! Ce proiect trebuie construit şi ce localitate din judeţ trebuie să „înflorească“

21 Nov 2017 3384

Primaria Ovidiu a fost astazi gazda proiectului CORAL

15 Jan 2015 3137

Centrul de Asistenţă Socio-Educativă, inaugurat la Liceul Teoretic „Decebal“

12 Dec 2014 3576

ISJ și UDTTMR lansează sâmbătă în Mamaia un proiect privind reducerea abandonului școlar

03 Jul 2014 3585