LIVE TEXT. Sărbătorim „Ziua Constanței”. Programul integral al activităților programate cu această ocazie (galerie foto)


Astăzi, de la ora 12.00 are loc un TEDEUM oficiat de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Constanța. Slujba religioasă face parte din evenimentele programate cu ocazia „Zilei Constanței”. 

La eveniment participă zeci de credincioși, dar și primarul municipiului Constanța - Decebal Făgădău, Costin Răsăuțeanu - viceprimarul municipiului Constanța, Ilie Floroiu - fost mare atlet Ilie Floroiu, consilier al primarului Decebal Făgădău pe probleme de sport și deputatul PSD de Constanța - George Vișan. 

Reamintim că „Ziua Constanței” va fi marcată printr-o paradă cu caracter civil și militar care se va desfășura marți, 21 mai, începând cu ora 17:00.
 
O acțiune impresionantă la care vor participa elevi, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv militari aparținând forțelor armate membre N.A.T.O, jandarmi călare și păpuși uriașe va avea loc pe străzile din municipiu. Traseul de desfășurare a evenimentului va cuprinde Sala Sporturilor- strada Traian – Piața Ovidiu.
 
Pentru ca parada care cuprinde peste 2000 de participanți să se desfășoare în condiții optime, de ieri, 20 mai, ora 18:00, se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul Capitol- Piața Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poștă și de la Sala Sporturilor. În ziua de 21 mai, de la ora 14:00 se va restricționa parțial și temporar zona de deplasare de pe strada Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan și Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanții la paradă, anunţă Primăria Constanţa.
 
Începând cu ora 16:15 se va închide total circulația pe traseul de desfășurare a paradei, cuprins între zona Capitol și Piața Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulația la intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian, ceea ce va conduce la întârzieri pentru mijloacele de transport ale RATC Constanța de aproximativ 10 - 15 minute.
 
Pentru buna desfășurare a circulaței se recomandă evitarea zonelor respective iar Poliția Rutieră Constanța și Serviciul Rutier al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța vor asigura dirijarea traficului și în alte intersecții, cum ar fi:
 
- strada Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia;

- strada Răscoala din 1907 cu bulevardul Mamaia;
- strada Mihai Viteazul cu bulevardul Mamaia;
- strada Mihai Viteazul cu bulevardul Ferdinand;

- strada Mihai Viteazul cu strada Traian;
- strada Traian cu strada Termele Romane;
- strada Răscoala din 1907 cu bulevardul Ferdinand.
 
Programul evenimentelor pregătite de Primăria municipiului Constanța pentru 21 mai este următorul:
 
• Ora 12.00~ TEDEUM oficiat de IPS Teodosie la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena;
• Ora 17.00~ Parada Constanței~Sala Sporturilor, 2000 de participanți: sportivi, olimpici, militari, jandarmi călare, studenți, elevi, cadre didactice, artiști, înalte fețe bisericești, reprezentanți ai etniilor dobrogene și oficialități vor saluta cu respect orașul pe traseul Bd.Tomis-Piața Ovidiu;
• Ora 18.00~ Salutul oficialităților pe scena amplasată în Piața Ovidiu;
• Ora 18.30~ Piața Ovidiu~ Spectacol cu Ansamblul IHOLU al Comunitatății Armâne din Romania, Filiala Constanța, Ansamblul Elpis și Ansamblul Elpis Junior, Ansamblul Can Renkler, Colegiul Național “Regina Maria”, Ioana Lucia și Mara Andreea Berechet
• Ora 20.00~ Piața Ovidiu~ CIULEANDRA~ Adrian Stavian și Teatrul Semn vă invită la un spectacol-manifest, un show complet în care legende românești sunt aduse la viață cu forța de expresie a sunetului și a luminii, totul structurat pe muzică originală, special compusă pentru a redimensiona aceste valori;
• Ora 21.00~ Piața Ovidiu~ Concert extraordinar 3SUD EST;
• Ora 22.00~ Piața Ovidiu~ Foc de artificii

UPDATE: Parada la care participă elevi, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv militari aparținând forțelor armate membre N.A.T.O, jandarmi călare și păpuși uriașe are loc în aceste momente. Traseul de desfășurare a evenimentului cuprinde Sala Sporturilor- strada Traian – Piața Ovidiu.
 
Parada cuprinde peste 2000 de participanți.

Printre participanții la eveniment se numără primarul Decebal Făgădău, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, administratorul județului Mirela Matichescu, reprezentanți ai IPJ Constanța, IJJ, Brigata de Jandarmi „Tomis” și Garda de Coastă dar și circa 100 de cetățeni.

UPDATE 2: Parada s-a încheiat. Se cântă imnul României.

Dumitru Jeacă: „Ne aduce astăzi împreună de Sfinții Constantin și Elena”. De Ziua Constanței trebuie să ne amintim de cei care au contribuit la dezvoltarea economică a orașului. Ne aflăm în fața Muzeului de Istorie și Arheologie al României iar primul gând ne aduce aminte de Adrian Rădulescu”.

Decebal Făgădău: „Structurile care astăzi au prezentat în fața dumneavoastră văd o familie mare frumoasă, unită. Culoarea este dată de toate minoritățile care la Constanța trăiesc în pace. Avem o mare, un port puternic. Avem personalități puternice. Această moșternire sunt în mâini bune. Aceste suflete au în piept o inimă care are Constanța în ei.

Primarul Constanței este huiduit de câțiva protestatari.

Viceprimarul Dumitru Babu vorbește cu protestatarii.


Foto: Gelu STRÂMBOAIA

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesele pe biserici Primarul Municipiului Constanța, din nou în instanță cu Arhiepiscopia Tomisului!

22 Sep 2023 3618

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru vânzarea unui teren intravilan

31 Aug 2023 455

Stiri Constanța Mesajul lui Vergil Chițac cu ocazia „celei mai mari sărbători a verii“

15 Aug 2023 2418

15 august 1937 Binecuvântarea Zilei Marinei Române - „Putem spune că această zi este aşteptată cu nerăbdare de tot poporul“

14 Aug 2023 710

Reprezentanții Poștei Române, prezenți la Ziua Marinei, la Constanța. Ce surpriză au pregătit

14 Aug 2023 582

Diana-Iuliana Lozneanu - Avocat Cumpăna, Constanța

06 Jul 2023 272

Andra-Gabriela Matache - Avocat Constanța

06 Jul 2023 585

Anca-Daniela SZENTE-MICULESCU

30 Jun 2023 220

Andra-Gabriela MATACHE

28 Jun 2023 345

Birou Notar Public Crucea Stanca Ionela Antoaneta

23 Jun 2023 356

Birou Notar Public MangaliaPufan Irina

23 Jun 2023 298

Birou Notar Public Toncu Mihaela

21 Jun 2023 459

Birou Notar Public Jerca Valentin

21 Jun 2023 338

Primăria Comunei Tuzla – anunț de licitație publică deschisă pentru închirierea unor terenuri

14 Jun 2023 683

Nava Școală „Mircea“ vă așteaptă și astăzi în dana 0!

21 May 2023 796