Stiri calde

PSD, un partid unde funcţia bate tot! Liviu Dragnea, noul şef interimar. Legăturile cu Constanţa şi Nicuşor Constantinescu

 
Liviu Dragnea a obţinut şefia interimară a PSD, în detrimentul Rovanei Plumb. Social democratul de la Teleorman a fost susţinut public de fostul şef al partidului-mamut, Ion Iliescu.

Senatorul de Constanţa, Nicolae Moga a propus în Comitetul Executiv ca Ecaterina Andronescu să conducă în perioada până la Congres, în timp ce Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan şi-au anunţat sprijinul pentru Liviu Dragnea.

Dragnea le-a spus colegilor că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului în cadrul Comitetului Executiv, dar că această perioadă de interimat este pe perioadă fixă, până la organizarea Congresului PSD. El s-a asigurat şi că Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, nu va avea o problemă dacă Rovana Plumb nu va ajunge preşedintele PSD.
 
Dragnea a spus ieri, după ce a băut un pahar de vin rece cu Oprea, că acesta nu se va implica în stabilirea preşedintelui PSD. Dragnea a avut joia trecută o discuţie de patru ore cu Ponta, la finalul căreia şi-a menţinut hotărârea de a candida la Comitetul Executiv pentru funcţia de preşedinte PSD.
 
Candidatura lui Dragnea este văzută şi ca o luptă între teritoriu şi centru, mulţi lideri de organizaţii judeţene fiind nemulţumiţi că în ultimii ani toate deciziile majore s-au luat la Bucureşti, fără consultarea prealabilă a celor din teritoriu.
 
Cu toate acestea, Liviu Dragnea are şi o problemă majoră, el fiind condamnat în acest an la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Primul termen din recurs a fost deja stabilit pentru luna septembrie a acestui an, deci este posibil ca până la finele anului să existe o decizie definitivă a instanţei în ceea ce-l priveşte pe Dragnea.
 
Cu toate acestea, social-democraţii consideră că acesta nu este un impediment pentru candidatura lui Dragnea la şefia partidului. Coordonatorul politic al partidului a fost iritat de campania media declanşată împotriva sa şi alimentată din interiorul partidului, dar şi de declaraţiile lui Ilie Sârbu care a afirmat că Dragnea nu are nicio calitate în partid pentru a cere convocarea Congresului.
 
Mai mult, relaţia Dragnea - Ponta scârţâie serios de mai bine de un an de zile, dar Dragnea a evitat să iasă la bătaie directă împotriva lui Ponta. Premierul nu l-a informat pe Dragnea nici în momentul retragerii sale din fruntea PSD, gest catalogat de Dragnea drept o greşeală.

Citeşte şi DRUMURILE LUI NICUȘOR CONSTANTINESCU MERG CĂTRE BUZUNARUL DE LA PIEPT AL LUI DRAGNEA

LIVIU DRAGNEA - „ÎMI PARE FOARTE RĂU CĂ NICUȘOR NU E AICI”


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea, sub supravegherea medicilor. Ce diagnostic grav i-a fost pus

18 Mar 2019 344

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost internat în spital. Astăzi, se decide dacă va fi operat

17 Mar 2019 501

Liviu Dragnea, la spital. Ce dureri acuză președintele PSD

16 Mar 2019 858

În ziua campaniei #șîeu, ministrul Transporturilor a fost prezent pe șantier pentru a inaugura lucrările la centura Bacăului

15 Mar 2019 270

Liviu Dragnea, despre campania #sieu - „Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”

15 Mar 2019 283

Liviu Dragnea Rovana Plumb, este propusă pentru primul loc pe lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare

15 Mar 2019 257

Dacian Cioloş "Vreau să văd de la Dragnea declaraţiile pe propria răspundere ale conducerii PSD că nu au colaborat cu Securitatea"

10 Mar 2019 745

Victor Ponta afirmă că va emigra dacă Liviu Dragnea va deveni preşedintele României

10 Mar 2019 534

Liviu Dragnea despre Tudorel Toader "Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem”

09 Mar 2019 509

Liviu Dragnea a declarat că după europarlamentare va discuta despre un candidat comun al alianţei PSD-ALDE la funcţia de preşedinte

09 Mar 2019 481

Liviu Dragnea ”În legătură cu ministrul Tudorel Toader, există o stare de nemulţumire în rândul parlamentarilor şi nu numai care trebuie lămurită”

06 Mar 2019 324

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că alocaţiile pentru copii vor fi crescute

06 Mar 2019 542

Luciana Mera, de la Înalta Curte, iese la pensie. În faţa ei s-au aflat Liviu Dragnea şi Radu Mazăre

06 Mar 2019 792

Liderul PSD, Liviu Dragnea „Cine mai poate avea încredere, indiferent de cine va fi desemnat, într-un procuror european pus eminamente politic?“

03 Mar 2019 601

Ce spune Liviu Dragnea despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an

03 Mar 2019 493