Liviu Dragnea și Doina Pană-„Dacă nu interveniți urgent, sectorul va intra în colaps”

 
 
Astăzi, președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, susțin într-o scrisoare deschisă către actualul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer faptul că 19 acte normative necesare Codului silvic se cer „urgent promovate”.
 
Este vorba despre cinci Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Aceștia mai subliniază faptul că „fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”.
 
„Ați moștenit două arme importante în bătălia împotriva tăierilor ilegale (...): Radarul pădurilor și noul Cod silvic. (...) Codul silvic vine în completarea Radarului, împotriva tăierilor ilegale, dar nu numai.(...) Doar că, pentru a putea fi implementat, are nevoie de o legislație subsecventă. 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate: 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Pentru elaborarea lor este obligatorie consultarea tuturor actorilor implicați: proprietari de păduri, administratori de păduri, industria mobilei, Asociația Forestierilor din România. (...) Nu am observat niciun început de dezbatere, nicio abordare incipientă, fapt ce ne îngrijorează foarte tare, deoarece, fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”, se precizează în scrisoarea deschisă transmisă de reprezentanții PSD.
 
De asemenea, Dragnea și Pană accentuează ideea că, la ora actuală, pe piața lemnului s-a creat „un adevărat haos”.
 
„S-a ajuns în situația în care, dacă nu  interveniți urgent, sectorul va intra în colaps. Întreg sectorul, inclusiv industria mobilei. Știți că, din disperare, au fost boicotate deja licitațiile în 6 județe. Vorbim despre peste 100.000 de locuri de muncă existente în sector și de un aport către PIB uriaș”, precizează cei doi în document.
 
Ambii speră că ministrul va lua seama de aceste aspecte și că până la urmă aceată problemă a „hoției” din pădurilor din țară să fie stopată în totalitate.
 
„Așteptăm cu interes implicarea dumneavoastră și în alte demersuri ce au fost începute și trebuie doar continuate, pentru ca hoția din pădurile României să fie complet stopată: operaționalizarea funcției statistice a SUMAL și implementarea în totalitate a sistemului FMIMS”, sunt cuvintele prin care cei doi au decis să încheie scrisoarea transmisă ministrului Cristiana Pașca Palmer. 


Sursa foto: europeanul.eu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecata în celebrul dosar Belina se apropie de final!

30 Dec 2021 738

Reacția lui Liviu Dragnea dupa zvonurile apărute în presă despre despărțirea de iubita sa "Există schimbări în viața fiecăruia și există decizii."

07 Dec 2021 691

Organizația județeană AUR dezminte o posibilă fuziune pe plan local cu formațiunea înregistrată de Dragnea

25 Nov 2021 2059

Ferma de porci controlată de Dragnea, în insolvență! Ce au decis judecătorii

22 Nov 2021 472

Decizie definitivă pentru Liviu Dragnea! (document)

04 Nov 2021 2076

Probleme medicale Liviu Dragnea, fără avocat la Tribunalul București, în dosarul vizitei în SUA (document)

16 Sep 2021 1121

Liviu Dragnea, față în față cu Donald Trump Dosarul vizitei în SUA. Patru judecători s-au abținut. Când va avea loc noul termen (document)

23 Aug 2021 1749

Dosarul Belina! Judecătorii au stabilit termenul cu numărul 31. Printre inculpați, un fost vicepremier al României şi fost angajat al CJC

02 Aug 2021 2084

Liviu Dragnea, audiat la DNA. Încăierări între susținători și jandarmi

26 Jul 2021 879

Iată de ce a fost pus în libertate Liviu Dragnea! A avut ca avocat un fost administrator al APM Constanţa (Document)

24 Jul 2021 2042

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe despre Liviu Dragnea „Este un om care a suferit, PSD s-a schimbat mult după plecarea lui, îi doresc multă sănătate” !

17 Jul 2021 3296

Liviu Dragnea, eliberat condiționat! A avut ca avocat un fost administrator al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa

16 Jul 2021 2512

Liviu Dragnea, declarații după ce a fost eliberat „PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni lași”

15 Jul 2021 1297

UPDATE Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare

15 Jul 2021 951

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat condiționat

15 Jul 2021 814