Stiri calde

UPDATE Viorica Dăncilă şi ceilalţi miniştri, întâlnire de gradul 0 la Constanţa. Participă la Şcoala de Vară a Femeilor Social Democrate. Liviu Dragnea, marele absent (galerie foto+video)

Organizaţia Femeilor Social Democrate organizează în acest weekend pe litoral Şcoala de Vară a Femeilor Social Democrate, care an de an se ţine la Pavilionul Expoziţional din municipiul Constanţa. De la ora 15:00, sunt aşteptaţi însuşi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care va ţine un discurs alături de primul ministru al României, Viorica Dăncilă.

În programul zilei de vineri, era anunţat următorul moment, care suferă întârziere: "Ora 15:00 – 17:30 – CONTEXTUL POLITIC NAȚIONAL ȘI EUROPEAN ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI cu partiparea Președintelui PSD și Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a Președintelui Executiv PSD și Prim-ministru Viorica Dăncilă, și a celorlalți lideri PSD"

La eveniment sunt aşteptate şi alte nume sonore din PSD, inclusiv  miniştrii din Guvernul României. Invitaţii sunt întâmpinaţii de membri Asociaţiei Culturale TOMIS.

UPDATE

Prima care a ajuns la eveniment a fost Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, care nu a ratat ocazia să prindă câteva raze de soare, cei prezenţi remarcând bronzul perfect.

La faţa locului se află şi senatorul Nicolae Moga.

UPDATE 16:00
La eveniment nu s-au prezentat încă cei doi invitaţi aşteptaţi, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă.


UPDATE 16:30
Viorica Dăncilă a ajuns fără preşedintele PSD Liviu Dragnea.


UPDATE 16:45
Sorina Pintea, Ana Birchall, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb,
dar şi multe alte nume sonore din PSD sunt în sală alături de femeile din cadrul OFSD.
Sorina Pintea a vorbit de bilanţul măsurilor luate de minister pentru sănătatea românilor, cât şi despre aprovizionarea cu medicamente a programelor naţionale de sănătate. A adus în discuţie şi subiectul spitalelor regionale, dar şi promovarea inovaţiei în medicină.
Ana Birchall, cu ajutorul telefonului mobil, a vorbit despre Limba Română, folosind citate din scrierile lui Nichita Stănescu. A adus în temă şi parteneriatele strategice şi eforturile susţinute de ea în acest sens. S-a pupat cu Viorica Dăncilă pe obraz şi a spus că "de câte ori i-am cerut sprijinul m-a ascultat, indiferent de oră".

A luat cuvântul Eugen Teodorovici, care a spus că trebuie să se axeze pe economie. "Omul de stânga este susţinătorul economiei. Ne aşteaptă două perioade dificile: ultimul trimestru al acestui an şi anul viitor când vom deţine preşedinţia Consiliului European. De asta este foarte important să rămână împreună. Şi avem nevoie de dumneavoastră lângă noi, pentru că, nu-i aşa, femeia te ridică, femeia te coboară", a spus ministrul.

Acesta a spus că se gândeşte în glumă să candideze pentru postul de preşedinte al organizaţiei de femei sau măcar preşedinte onorific. El a primit de la primarul Cumpenei, Mariana Gâju, un stilou, ca "să bugeteze cu el şi să aducă prosperitate românilor".

Natalia Intotero, de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, a propus să meargă în organizaţii să strângă cărţi în Limba Română pentru a le duce acestora în diasporă de 1 Decembrie.

Mariana Gâju, primarul din Cumpăna a vorbit de investiţia de la RAJA; cea de 600.000 de euro, pentru cele 6 localităţi din judeţul Constanţa. De asemenea, a declarat că "avem în acest mandat cele mai multe femei parlamentar, cele mai multe femei ministru. Trebuie să punem şi noi în România egalitate între femei şi bărbaţi".

UPDATE 17.45: Rovana Plumb, președintele organizaţiei femeilor din PSD îi mulțumeste Vioricăi Dăncilă pentru tot ce face pentru România.

"Vom câștiga anul viitor și alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, vom fi în linia 1 într-o ţară a protocoalelor secrete pentru că noi avem un angajament sincer faţă de femei."

Toată sala s-a ridicat în picioare şi o aplaudă pe Viorica Dăncilă.

UPDATE 18.00: Viorica Dăncilă: "În fiecare an aștept Şcoala de Vara a Femeilor Social Democrate. Anul acesta este unul deosebit anul centenar și pregătirea României pentru preluarea conducerii comisiei Europene. Acest an înseamna să fim mai buni, să avem dispute dar pe proiecte, pe lucruri bune.
Anul centenar nu înseamna jigniri, scindare, violenţă. Oare ce vor înțelege copiii noștri, generațiile viitoare. Cum vor fi judecați de cei care vin după noi? Toți vom răspunde mai ales cei care au înlocuite argumente cu jigniri, proiectele cu plângeri penale.

Este pentru prima data când un premier are dosar penal pentru un act diplomatic cu un partener strategic. Înțeleg lupta politică  dar nu concept ca trebuie să punem etichete sau să ne jignim. Romanii ne judecă pentru ceea ce facem pentru ei, nu pentru cum îi jignim pe ceilalți. Nu asta este România pe care ne-o dorim noi.

Vă rog să nu cedam în fata dorinței de scindare a societății românești. Mi-am dorit întotdeauna echilibru și consens de la instituții și partide politice. Să ieșim din acest joc al urii, să nu mai fim jugraviţi în culori triste. Am fost descumpănita de virulenţa atacurilor lansate asupra mea dar am înțeles că cei care îmi numără virgulele și greșelile de exprimare nu au altceva de criticat şi atunci se limitează la aceste lucruri. Poate că am greșit, este oboseală imensă, presiunea este mare. Poate voi mai greşi dar nu în ceea ce privește deciziile pe care le voi lua pentru România și pentru români. Toate deciziile pe care le-am luat pentru romani de acum încolo le vom axa pe investiții şi să cerem cadrul favorabil ca investitorii să vină și să investească. Am modificat legea achiţiilor, legea parteneriatului publici privat. Am adoptat studiul de fundamentare autostrada Ploiești-Comarnic-Braşov, primul proiect în parteneriat public-privat."

Premierul mulțumeste pentru susținerea colegelor: "De câte ori mi-e greu gândul îmi zboară spre organizaţia de femei. De aici îmi iau puterea. Voi merge mai departe pana când coaliția va spune stop. Nu ma intimidează nici acuzele, nici jignirile, de vreme ce am certitudinea ca muncesc pentru România. Împreună trebuie sa aducem liniștea, normalitatea în Romania. Să fim mai buni în acest an centenar! Nu am niciun motiv să fac un pas inapoi, dragile mele.", a încheiat Dăncilă.

Se pare ca premierul va ieși prin spate deoarece protestatarii sunt în faţa Pavilionului Expoziţional.

De aici, premierul pleacă spre Neptun.

UPDATE 18.17: Viorica Dăncilă primeşte de la primarul Mariana Gâju un stilou cu care sa semneze deciziile pentru proiectele pentru toată ţara.

Mariana Gâju: "Cu acest stilou să trimiteți fonduri peste tot în ţară!"

UPDATE 18.20: Circa 40 de persoane protestează în aceste momente în faţa Pavilionului Expoziţional. Manifestanţii scandează "Hoţii!", "Pui de hoți și de mafioţi", "Slugile lui Dragnea", "Şefele voastre e cele mai proaste!!!"

Pe măsură ce ies din clădire, toate participantele la Şcoala de Vara a Femeilor PSD sunt huiduite. Se scandează "Analfabetele!"Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că intenționează să meargă la referendum. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

22 May 2019 256

Președintele Klaus Iohannis „PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul”

22 May 2019 261

Liviu Dragnea despre sentința din 27 mai „Sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea”

21 May 2019 323

Noutăţi în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea. Ce au anunţat magistraţii

20 May 2019 596

ÎCCJ dezbate astăzi dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

20 May 2019 327

Liviu Dragnea anunță modificări în privinţa legislaţiei pentru zilieri

18 May 2019 456

Revista presei locale

18 May 2019 429

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1672

Dragnea despre Autostrada Sudului. De la Constanta spre Austria, Elveţia, Franţa

17 May 2019 1054

Proiect de lege inițiat de Liviu Dragnea. Vizează acordarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

14 May 2019 590

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță noi facilități pentru cei interesați de programul Prima Casă

13 May 2019 290

Liderul PSD, Liviu Dragnea despre remanierea Guvernului „Viorica Dăncilă o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni”

12 May 2019 445

Rovana Plumb (PSD) - „România are cel mai bun program de guvernare din ultimii 20 de ani“

11 May 2019 559

Apariţii spectaculoase ale fostului primar Radu Mazăre. De la faraon, la lider al armatei germane (fotoreportaj)

10 May 2019 1922

Mii de persoane au protestat la Iași după ce mitingul organizat de PSD a luat sfârșit

09 May 2019 334