Stiri calde

Mai mulţi elevi au fost primiţi în biroul primarului Marian Iordache

Primăria Municipiului Medgidia a organizat o nouă ediţie a „Zilei porţilor Deschise” vineri, 5 aprilie, începând cu orele 09.00 pentru a aduce elevii mai aproape de primărie şi de activităţile care se desfăşoară în cadrul administratiei publice. Porţile primăriei au fost larg deschise pentru elevii care au dorit să cunoască mai multe detalii despre această instituţie, având posibilitatea de a sta de vorbă şi de a adresa diferite întrebări conducerii municipalităţii şi angajaţilor Primăriei.
        Primii vizitatori la primărie au fost elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu" fiind ghidaţi prin compartimente și birouri de către doi reprezentanţi din cadrul Compartimentului Relaţii Publice şi Presă care le-a explicat în ce constă munca funcţionarilor şi atribuţiile fiecărui compartiment.
         În fiecare birou, elevii au învăţat câte ceva: de exemplu unde să apeleze dacă au în jurul lor oameni care au nevoie de ajutor, au nevoie de intervenţia organelor tutelare sau chiar dacă ei înşisi au nevoie de vreun sprijin.        
         Compartimentul de contabilitate le-a vorbit elevilor despre cum este administrat bugetul local, elevii urmărind cu interes, un bun prilej ca elevii din municipiu să vadă cum funcţionează administraţia locală.  Elevii au aflat cât de importante sunt fondurile europene pentru dezvoltarea orașului.
         Turul instituției a continuat cu vizita în sala de şedinţe a Consiliului Local,  unde li s-a vorbit despre atribuţiile Consiliului Local, despre modul în care are loc luarea deciziilor în interesul cetățenilor.
          Aceştia au fost primiţi în biroul primarului Marian Iordache care le-a furnizat date interesante şi folositoare, unde de fapt s-a încheiat şi vizita lor.
          În cursul zilei, imaginile realizate despre munca în instituţie, au fost proiectate pe un ecran, avându-se şi posibilitatea urmăririi şi comentării acestora.
          De-a lungul zilei, au mai pășit pragul Primăriei Medgidia, elevii unităților de învățământ de la Școala „Lucian Grigorescu”, „I.L.Caragiale”, „Spiru Haret”, „Mircea Dragomirescu” și „Constantin Brâncuși”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Bucureşti va reabilita străzile din comuna Corbu. Cât vor costa lucrările (document)

21 Mar 2019 274

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 276

Fabrica Eugenia din Constanţa a rămas o amintire. Un imobil de două etaje îi va lua locul. Detalii (galerie foto+document)

21 Mar 2019 802

Post vacant la Primăria Comunei Ghindărești, județul Constanța

20 Mar 2019 210

Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din Constanța

20 Mar 2019 566

Pe bulevardul Mamaia din Constanța se taie stâlpii de beton care au fost eliberaţi de cabluri (video)

20 Mar 2019 389

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Sunt trei proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Mar 2019 968

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa angajează consilier. Când este programat concursul

20 Mar 2019 339

Primăria vrea să achiziţioneze un sistem integrat de monitorizare a energiei electrice pentru sistemul de iluminat public al Constanţei

20 Mar 2019 186

Primăria demarează achiziţia de produse pentru iluminat festiv în perioada sărbătorilor de iarnă în municipiul Constanţa

20 Mar 2019 386

Căminul cultural din localitatea 2 Mai, modernizat de o firmă din Mangalia (document)

20 Mar 2019 739

Noi locuri de parcare pe strada Tulcei din Constanța

19 Mar 2019 426

Consiliul Local al comunei Mircea Vodă, județul Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

19 Mar 2019 277

Primăria oraşului Năvodari, județul Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa

19 Mar 2019 609

Tribunalul s-a pronunţat în dosarul privind insolvenţa firmei Telegondola-Mamaia SRL

19 Mar 2019 223