Stiri calde

Mesaj transmis de Papa Francisc înaintea vizitei sale în România. "Vin între voi ca să mergem împreună”

Sanctitatea Sa Papa Francisc a afirmat, într-un mesaj înaintea vizitei sale în România, difuzat marţi seară în exclusivitate de TVR, că vine între români pentru a "merge împreună", informează Agerpres.ro

"Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm, să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi", spune Sfântul Părinte.


În mesaj, Papa Francisc mulţumeşte preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru invitaţia de a vizita "România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate".

"Dragi fraţi şi surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate şi le mulţumesc preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhul şi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici", afirmă Papa Francisc.


Sanctitatea Sa aminteşte şi de "legăturile de credinţă care ne unesc încă de la apostoli" şi de cei şapte martiri greco-catolici pe care-i va proclama fericiţi în timpul vizitei în România.

"Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care, potrivit tradiţiei, a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost toţi fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama fericiţi. Faptul pentru care au suferit până la jertfirea vieţii este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. (...) Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau binecuvântarea mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine. Să ne vedem cu bine!", mai spune Papa Francisc.


Vizita de stat, pastorală şi ecumenică a Papei Francisc în România se va desfăşura în perioada 31 mai - 2 iunie, la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Suveranul Pontif se va afla la Bucureşti pe 31 mai, la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi pe 1 iunie şi la Blaj pe 2 iunie. Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care vine în România, după Papa Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită istorică la Bucureşti în mai 1999. 

 Agerpres.ro
Sursa foto: Digi24

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Papa Francisc l-a numit Episcop romano-catolic de Iaşi pe monseniorul Iosif Păuleţ

06 Jul 2019 839

Impresionant. Un curcubeu a luminat cerut pe Aeroportul din Sibiu la plecarea Papei Francisc din România

02 Jun 2019 523

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertății de la Blaj

02 Jun 2019 442

Cine sunt cei șapte episcopi-martiri, care vor fi beatificați, azi, la Blaj

02 Jun 2019 786

UPDATE Live text Papa Francisc, ultima zi în România. Suveranul Pontif ajunge la Blaj. Programul complet al zilei

02 Jun 2019 797

LIVE TEXT Programul complet de astăzi. Sanctitatea Sa Papa Francisc-vizită Apostolică în România. Ziua II

01 Jun 2019 1445

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc (galerie foto)

31 May 2019 548

Ce cadouri i-a dat președintele Iohannis Papei Francisc Obiecte decorative din toate regiunile țării, miere, mingea lui Hagi și vâsla lui Patzaichin

31 May 2019 1263

Cine este cel mai tânăr reporter care s-a aflat în avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România

31 May 2019 1118

Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul care îl aduce în România. Ce s-a întâmplat

31 May 2019 629

LIVE TEXT Eveniment istoric. Sanctitatea Sa Papa Francisc-vizită Apostolică în România. Ziua I. Programul complet

31 May 2019 826

Președintele Klaus Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc la sosirea în România. Ce program comun au

30 May 2019 531

BNR pune în circulație o monedă din alamă cu tema vizitei Papei Francisc în România

23 May 2019 846

Academia Română marchează vizita istorică a Suveranului Pontif printr-o sesiune ştiinţifică specială „România în Arhivele Vaticanului - documente cercetate de Ion Dumitriu-Snagov“

09 May 2019 690

Jilţul pe care va sta Papa Francisc la Iaşi a fost făcut manual de un tâmplar român

21 Apr 2019 882