Stiri calde

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale - „Europarlamentarul Dan Nica, ameninţat cu moartea“. Din ce cauză

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, a postat pe pagina personală de Facebook un text în legătură cu protestul din 10 august, în care susţine că, după ce a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor, europarlamentarul Dan Nica a fost amenintat cu moartea.    

Qui prodest?

Aceasta este prima intrebare care se impune atunci cand cauti sa afli adevarul despre o intamplare sau alta. Cui foloseste ce s-a intamplat?

Asa trebuie sa inceapa si orice discutie despre ziua de 10 august. Dar sa derulam filmul evenimentelor:

1. Pe 10 august a fost anunțat un protest al românilor din diaspora. Deși a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni – atenție, nimeni – nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că el urma să se termine în violențe.

2. Despre această evoluție a lucrurilor au vorbit mai mulți susținători ai Opoziției politice, dar și reprezentanți ai #Rezist. Nu are rost să aducem dovezi, este plin internetul de atenționări prin care participanții la miting erau sfătuiți să nu vină cu copiii în Piață, dar și de chemări la violențe, respectiv la răsturnarea puterii politice legitime.

3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.

4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

5. A doua zi, un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a ataca statul de drept.

6. Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost si nu sunt unele oficiale.

Am vrut sa derulez doar principalele secvente ale unui scenariu incredibil de bine pus la punct, pentru ca este important sa intelegem gravitatea a ceea ce s-a intamplat vineri, pe 10 august.

Si ne intrebam din nou, care este miza? Cui foloseste daramarea prin violenta a guvernului legitim al Romaniei? Cui foloseste destabilizarea tarii intr-un moment atat de important cum este cel al pregatirii preluarii Presedintiei Consiliului UE?

In context, va reamintesc faptul ca, in luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar Romania a fost nominalizata ca stat care, prin vointa Parlamentului si a Guvernului, isi indeplineste toate obligatiile si conditionalitatile asumate in cadrul Aliantei NATO. Important de subliniat faptul ca doar 6 state indeplinesc alocarea de 2% din PIB pentru aparare.

Mai mult, Romania a fost evidentiata din nou, in cadrul Summit-ului, ca pol de stabilitate si, totodata, drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagra si in Balcanii de Vest. Cui foloseste, in aceste conditii, proiectarea iresponsabila a unei imagini de tara instabila, cuprinsa de haos, cu "flacari si sange" pe strazile Bucurestiului?

Romania, prin masurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importanta crestere economica si anul acesta. Pe cine deranjeaza in asa de mare masura succesul Programului de guvernare votat de milioane de romani, incat acest guvern trebuie daramat cu orice pret?

Cine se face vinovat de modul iresponsabil in care a fost deturnat protestul pasnic al celor din Piata Victoria?

De ce aceasta disperare ca PSD-ALDE sa nu guverneze si in 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European si pentru Presedintia Romaniei?

Toate acestea sunt intrebari care solicita raspunsuri imediate, pentru ca, atat romanii cat si comunitatea internationala sa stie adevarul.

Ieri, si sustin cu tarie aceasta propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenintat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeste astfel de amenintari si nu putem permite perpetuarea si accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societatii romanesti. De aceea aceasta comisie trebuie constituita de indata. Guvernele se schimba de catre majoritati parlamentare rezultate in urma votului democratic si nu prin violente puse la cale in strada.

Ce inca pare a nu se fi inteles, este faptul ca 2018 este totusi anul Centenar. Anul in care trebuia sa celebram unitatea si solidaritatea romanilor de oriunde s-ar afla acestia. Cred ca inca nu este prea tarziu sa incepem sa facem lucrul acesta, este postarea lui Mihai Fifor.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale, prezent la întâlnirile cu principalele companii din industria de apărare americană

26 Sep 2018 210

Mihai Fifor, la Forumul CEPA din SUA - "Ţara noastră este un aliat solid care îndeplinește toate cele trei condiționalități NATO"

25 Sep 2018 186

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

24 Sep 2018 421

​Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor nu va participa la şedinţa CExN al partidului

20 Sep 2018 209

Mihai Fifor prezent la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”

19 Sep 2018 240

Va fi reintrodus în România stagiul militar obligatoriu? Ce a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor

16 Sep 2018 365

Ministrul Mihai Fifor a apreciat ca fiind „acţiuni de provocare" exerciţiile militare desfăşurate de către Federaţia Rusă

16 Sep 2018 244

Ministrul Mihai Fifor prezent la manifestările de pe Vârful Caraiman

13 Sep 2018 342

Ministrul Mihai Fifor, la ceremonia de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, la Deveselu

11 Sep 2018 331

Ce a declarat ministrul Mihai Fifor legat de pensiile militarilor, azi, la Constanţa

10 Sep 2018 899

Zeci de elevi la deschiderea noului an la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Mihai Fifor prezent la eveniment (galerie foto+video)

10 Sep 2018 2733

Constanța Mihai Fifor prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

09 Sep 2018 895

MApN. Al doilea sistem de rachete Patriot, achitat până la sfârşitul lunii septembrie

05 Sep 2018 311

Ministrul Mihai Fifor „MApN are asigurate fondurile necesare atât pentru programele de înzestrare, cât şi pentru salariile militarilor“

04 Sep 2018 5915

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că întârzierea rectificării bugetare generată de lipsa avizului CSAT provoacă pagube României

04 Sep 2018 213

Ministrul Mihai Fifor, întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare

03 Sep 2018 361

Anunț important de la MApN. Ce noutăți ​au fost aprobate pentru acordarea Semnului onorific În Serviciul Patriei

31 Aug 2018 1671

Ministrul apărării naționale Mihai Fifor, la Reuniunea de la Viena

29 Aug 2018 289

Trei submarine vor intra în dotarea Forţele Navale Române? Ce a declarat ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor

25 Aug 2018 2218

Mesajul lui Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale Nava-Şcoală „Mircea” pleacă mâine într-un nou marş internaţional

19 Aug 2018 1399

Constanţa. Ministrul Mihai Fifor, întâlnire cu omologul din Republica Moldova

15 Aug 2018 540

Sediul Comandamentului Naval se află în reabilitare. De Ziua Marinei a fost îmbrăcat într-un mesh de un alb imaculat (fotoreportaj+video)

15 Aug 2018 1203

Fifor la Ziua Marinei - "Săptămâna viitoare aprobăm HG pentru achiziţionarea sistemului de de lansare de rachete anti-navă"

15 Aug 2018 1459

Ministrul Mihai Fifor participă la activitățile de la Constanța organizate de Ziua Marinei Române

14 Aug 2018 377

​Delegația Ligii Militarilor Profesioniști la o nouă întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Militarii au primit mai multe vești bune

10 Aug 2018 1101

Ministrul Mihai Fifor l-a primit pe noul ambasador al Republicii Slovacia în România

09 Aug 2018 427

O nouă sesiune de admitere la Institutul Medico-Militar de la Tîrgu-Mureș. Ce condiții trebuie îndeplinite de candidați

09 Aug 2018 476

Ministrul Apărării, Mihai Fifor Institutul "Cantacuzino" este „cea mai mare provocare a MApN pentru acest an"

07 Aug 2018 1214

Armată obligatorie în România? Ce a declarat ministrul Mihai Fifor despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu

07 Aug 2018 11644

Ministrul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Gavin Williamson, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (video)

02 Aug 2018 337

Ministrul Apărării din Marea Britanie vizitează astăzi Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

02 Aug 2018 872

Miniștrii român și britanic ai apărării, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

01 Aug 2018 1995

Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale. Unde își vor continua studiile aceștia

30 Jul 2018 439

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, martor pentru prima dată, la o cerere în căsătorie. Ce i-a întrebat pe cei doi tineri (galerie foto-video)

27 Jul 2018 2286

Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu ”Șoimii Carpaților” înainte de plecarea acestora în Afganistan. Ce le-a transmis ministrul militarilor

27 Jul 2018 575

Ce spune ministrul Mihai Fifor despre cele două avioane britanice din România care au interceptat un avion de luptă rusesc deasupra Mării Negre

27 Jul 2018 511

Armata României, pregătită să vină în sprijinul forțelor de intervenție la dezastre în Grecia

24 Jul 2018 3332

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a transmis un mesaj de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

20 Jul 2018 320

UPDATE. Accident aviatic. Avion militar prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Ce a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor

16 Jul 2018 3357

Spațiul aerian al României, protejat de avioane britanice. Cum s-a ajuns în această situație. Ce spune ministrul Apărării

13 Jul 2018 820

Ministrul Mihai Fifor, la Summit-ul NATO de la Bruxelles

12 Jul 2018 358

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, participă la Summit-ul NATO de la Bruxelles

10 Jul 2018 594

Astăzi, prima acțiune de pregătire a militarilor români care vor opera sistemele „Patriot”

09 Jul 2018 413

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor în vizită oficială în Germania. Pe agenda discuțiilor se află și securitatea din regiunea Mării Negre

04 Jul 2018 349

Mesajul ministrului Mihai Fifor, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței SUA

04 Jul 2018 486

A fost pusă piatra de temelie a viitoarei biserici militare, din sediul MApN

22 Jun 2018 413

Ministrul Mihai Fifor, în vizită de lucru în garnizoana Târgoviște. Ce subiecte au fost analizate

21 Jun 2018 545

Ministrul Apărării după întâlnirea cu delegaţia LMP Activăm un grup de lucru unde se va armoniza evoluția în carieră a tuturor militarilor profesioniști

19 Jun 2018 4357

Ministrul Apărării Naţionale s-a întâlnit cu reprezentanţii Ligii Militarilor Profesionişti. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

18 Jun 2018 1928

Judeţul Constanţa, luat cu asalt de politicieni şi demnitari. Unii au făcut baie de mulţime, alţii au reuşit să se facă din nou de râs. Premierul a fost huiduit!

18 Jun 2018 2755