Stiri calde

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România şi afirmă că tranzacţiile înregistrate de Bursa de peşte au avut o cantitate totală de 5 tone, conform Agerpres.ro

"Din câte spuneau, a fost vorba de cinci tone pe oferta de astăzi (a bursei de peşte, n.red.). În continuare, cei care au primit această sarcină, cei de la Casa de comerţ Unirea, au drumul deschis. (...) În perioada de prohibiţie, ne liniştim cu toţii", a declarat presei Petre Daea, după inaugurarea centrului principal de vânzare a peştelui din Tulcea.


Oficialul guvernamental a subliniat importanţa respectării prohibiţiei generale a pescuitului care va începe pe data de 11 aprilie.

"Perioada de prohibiţie e sfântă şi trebuie să fie sfântă în domeniul pisciculturii. Când ai atacat peştele în prohibiţie, ai afectat perspectiva sectorului. Şi vă dau un calcul, dacă iei din apă un crap cu un kilogram de icre în pântece, ataci perspectiva a 40 de tone de peşte", a menţionat ministrul Daea.


Ministrul Agriculturii şi-a exprimat speranţa ca pescarii să acceseze fondurile europene şi dorinţa ca în perioada de programare 2021-2027 pescarii din România să primească sprijin.

La recomandarea premierului, ministrul Petre Daea urmează să înfiinţeze un grup de lucru care va analiza problemele prezentate luni de pescarii din Delta Dunării. Printre acestea se află reducerea zonelor de reproducere naturală a peştilor, accentuarea fenomenului natural de colmatare din Deltă, lipsa subvenţiilor pentru pescari, creşterea populaţiilor de păsări ihtiofage şi sistemul dificil de autorizare a pescarilor.

"Pentru a face ceva pentru români trebuie să existe consens. Să nu uităm că o lege pentru acvacultură este contestată de dl preşedinte Iohannis. (...) Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu această contestaţie. Dar ca prim-ministru, vom iniţia formarea acelui grup de lucru. Sunt convinsă că nu putem răspunde la toate problemele o dată, dar trebuie să facem paşi importanţi dacă vrem să-i ajutăm pe pescari, pe oamenii din Deltă. Şi eu, la fel ca dl ministru Daea, la fel ca dl preşedinte Teodorescu (preşedinte de Consiliu Judeţean, n.red.) sunt determinată să facem aceşti paşi", a afirmat premierul Viorica Dăncilă.


Şefa Executivului şi oficiali guvernamentali au inaugurat luni Bursa de peşte din Tulcea şi sediul Poliţiei de Frontieră din oraşul Isaccea şi au vizitat şantierul de pe malul tulcean al podului peste Dunăre dintre judeţele Tulcea şi Brăila.

Agerpres.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Tulcea. Unde poţi obţine aviz pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv

07 Jun 2019 569

Continuă cercetările în cazul marinarilor turci, prinşi pescuind ilegal în Marea Neagră

30 May 2019 329

Judeţul Constanţa Zeci de kilograme de peşte şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră

28 May 2019 505

Comandantul pescadorului sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, arestat pentru 30 de zile

23 May 2019 362

Marea Neagră se alătură celorlalte bazine maritime învecinate cu UE Conferința ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

21 May 2019 530

Nu e glumă Război, pe Marea Neagră, zona Costineşti. Marinari turci răniţi, navă scufundată. Un avion şi vase militare în ajutor

21 May 2019 21213

Braconieri, prinși în flagrant de polițiștii de la Cernavodă

17 May 2019 357

Focuri de armă pe Dunăre pentru prinderea a doi bărbați depistați în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție

16 May 2019 628

Traseul peştelui stricat din Europa în România. Gruparea organizată are rădăcinile în Dobrogea. Sute de percheziţii (galerie foto + video)

15 May 2019 3741

Captură a poliţiştilor de frontieră. Peşte şi plase de pescuit, confiscate de agenţi

22 Apr 2019 642

Oficial de la Garda de Coastă despre perioada de prohibiţie pentru pescuitul în apele de frontieră. Tot ce trebuie să știe pescarii

12 Apr 2019 505

Viorica Dăncilă-vizită, azi, la Tulcea. Va fi însoţită de trei miniştri. Programul complet

08 Apr 2019 1187

Poliţiştii din Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, au controlat o maşină oprită în trafic. Ce au găsit în interiorul acesteia

04 Apr 2019 550

Peste 200 de kilograme de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

02 Apr 2019 797

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte ar putea fi incluse pe ordinea de zi. Unul are legătură cu județul Constanța

29 Mar 2019 486