Stiri calde

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România şi afirmă că tranzacţiile înregistrate de Bursa de peşte au avut o cantitate totală de 5 tone, conform Agerpres.ro

"Din câte spuneau, a fost vorba de cinci tone pe oferta de astăzi (a bursei de peşte, n.red.). În continuare, cei care au primit această sarcină, cei de la Casa de comerţ Unirea, au drumul deschis. (...) În perioada de prohibiţie, ne liniştim cu toţii", a declarat presei Petre Daea, după inaugurarea centrului principal de vânzare a peştelui din Tulcea.


Oficialul guvernamental a subliniat importanţa respectării prohibiţiei generale a pescuitului care va începe pe data de 11 aprilie.

"Perioada de prohibiţie e sfântă şi trebuie să fie sfântă în domeniul pisciculturii. Când ai atacat peştele în prohibiţie, ai afectat perspectiva sectorului. Şi vă dau un calcul, dacă iei din apă un crap cu un kilogram de icre în pântece, ataci perspectiva a 40 de tone de peşte", a menţionat ministrul Daea.


Ministrul Agriculturii şi-a exprimat speranţa ca pescarii să acceseze fondurile europene şi dorinţa ca în perioada de programare 2021-2027 pescarii din România să primească sprijin.

La recomandarea premierului, ministrul Petre Daea urmează să înfiinţeze un grup de lucru care va analiza problemele prezentate luni de pescarii din Delta Dunării. Printre acestea se află reducerea zonelor de reproducere naturală a peştilor, accentuarea fenomenului natural de colmatare din Deltă, lipsa subvenţiilor pentru pescari, creşterea populaţiilor de păsări ihtiofage şi sistemul dificil de autorizare a pescarilor.

"Pentru a face ceva pentru români trebuie să existe consens. Să nu uităm că o lege pentru acvacultură este contestată de dl preşedinte Iohannis. (...) Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu această contestaţie. Dar ca prim-ministru, vom iniţia formarea acelui grup de lucru. Sunt convinsă că nu putem răspunde la toate problemele o dată, dar trebuie să facem paşi importanţi dacă vrem să-i ajutăm pe pescari, pe oamenii din Deltă. Şi eu, la fel ca dl ministru Daea, la fel ca dl preşedinte Teodorescu (preşedinte de Consiliu Judeţean, n.red.) sunt determinată să facem aceşti paşi", a afirmat premierul Viorica Dăncilă.


Şefa Executivului şi oficiali guvernamentali au inaugurat luni Bursa de peşte din Tulcea şi sediul Poliţiei de Frontieră din oraşul Isaccea şi au vizitat şantierul de pe malul tulcean al podului peste Dunăre dintre judeţele Tulcea şi Brăila.

Agerpres.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Români, împușcați mortal în Belgia. Victimele au fost împușcate în cap

31 Aug 2019 4346

Tulcea Conferința de lansare a celei de-a doua ediții a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca (Galerie foto)

28 Aug 2019 529

Medgidia Bărbat, depistat de jandarmi pescuind cu unelte interzise de lege

12 Aug 2019 1153

Tragedia nopţii la pescuit. Un pescar a murit altul se zbate între viaţă şi moarte

03 Aug 2019 19386

Un şofer tulcean transporta peşte, fără documente legale şi fără permis de conducere

16 Jul 2019 561

Judeţul Tulcea. Unde poţi obţine aviz pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv

07 Jun 2019 703

Continuă cercetările în cazul marinarilor turci, prinşi pescuind ilegal în Marea Neagră

30 May 2019 419

Judeţul Constanţa Zeci de kilograme de peşte şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră

28 May 2019 576

Comandantul pescadorului sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, arestat pentru 30 de zile

23 May 2019 473

Marea Neagră se alătură celorlalte bazine maritime învecinate cu UE Conferința ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

21 May 2019 636

Nu e glumă Război, pe Marea Neagră, zona Costineşti. Marinari turci răniţi, navă scufundată. Un avion şi vase militare în ajutor

21 May 2019 21558

Braconieri, prinși în flagrant de polițiștii de la Cernavodă

17 May 2019 421

Focuri de armă pe Dunăre pentru prinderea a doi bărbați depistați în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție

16 May 2019 675

Traseul peştelui stricat din Europa în România. Gruparea organizată are rădăcinile în Dobrogea. Sute de percheziţii (galerie foto + video)

15 May 2019 3974

Captură a poliţiştilor de frontieră. Peşte şi plase de pescuit, confiscate de agenţi

22 Apr 2019 696