Tulcea Jandarmii intervin într-un caz de pescuit ilegal în zona Lacului Zaghen (FOTO)

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind astfel constatate trei infracțiuni și aplicate nouă sancțiuni contravenționale în acest sfârșit de săptămână.

Astfel, patru sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente, în valoare de 600 de lei, au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul în habitatele piscicole naturale al peștilor în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, informează IJJ Tulcea. 

Alte cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 800 de lei au fost aplicate pentru consum de alcool și proferarea în public de injurii și expresii jignitoare. 

Potrivit sursei citate, de asemenea, în data de 02 martie 2024, în jurul orei 06.00, jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat ce pescuia cu plase de pescuit în zona Lacului Zaghen. Asupra persoanei, a fost găsită o plasă de tip setcă cu lungimea de 50 de metri și cantitatea de 3 kg de pește.

Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au procedat la eliberarea peștelui, iar ulterior, s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării plasei de pescuit, urmând a fi predată organelor de urmărire penală.

Jandarmii au întocmit bărbatului actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

Cu această ocazie, Jandarmeria Tulcea reamintește faptul că pescuitul în zona strict protejată Zaghen este interzis pe tot timpul anului, deoarece aceasta reprezintă o zonă restaurată fiind inclusă în zonele cu regim de protecție integrală.

De asemenea, jandarmii tulceni au constat alte două infracțiuni ( tâlhăria și loviri și alte violențe) și au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.


Citește și:

O firmă de pescuit din Constanța dă în judecată Autoritatea de Management pentru Pescuit POPAM. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări în grad la Jandarmeria Tulcea, de Ziua Jandarmeriei Române

03 Apr 2024 487

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Tulcea (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 683

Ziua Jandarmeriei, marcată la Tulcea prin activități specifice (FOTO)

28 Mar 2024 578

Amenzi de peste 7.000 lei, aplicate de jandarmii din Tulcea în acest sfârșit de săptămână!

18 Mar 2024 525

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii din Tulcea în weekend

18 Mar 2024 475

O nouă autospecială de intervenție la Jandarmeria Tulcea (FOTO)

07 Mar 2024 648

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 818

Jandarmeria Tulcea asigură măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

23 Jan 2024 633

Ce trebuie să știm pentru a preveni incidentele în preajma sărbătorilor de iarnă. IJJ Tulcea face recomandări

30 Dec 2023 579

Recomandările jandarmilor din Tulcea pentru desfășurarea în siguranță a manifestării cultural-artistice ,,Sărbătoarea Moșoaielor"

23 Dec 2023 658

Jandarmii din Tulcea au oferit speranță și bucurie unor familii la care Moș Crăciun nu poate ajunge (FOTO)

21 Dec 2023 649

Jandarmi noi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

05 Dec 2023 705

Avansări în grad la Jandarmeria Tulcea de Ziua Națională a României

29 Nov 2023 795

Ziua Dobrogei celebrată de jandarmii din Tulcea (FOTO)

14 Nov 2023 806

Agresiune și distrugere în Tulcea Un bărbat se află în vizorul poliției după un incident violent în trafic

26 Oct 2023 772