Stiri calde

Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale. Unde își vor continua studiile aceștia

Cei cinci elevi care au fost șefi de promoție ai colegiilor militare naționale, promoția intitulată „Centenarul Marii Uniri”, au fost felicitați astăzi, 30 iulie, de către ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, în cadru unei ceremonii care a avut loc la sediul M.Ap.N.

Potrivit MApN, ministrul Fifor le-a urat succes Teodorei Grecu, Alinei Andreea Gheorghe, Adinei Maria Vaman,  Dalianei Maria Moldovan şi lui Alexandru Andrei Puşcaşu, mulțumindu-le pentru rezultatele obținute.

“Sunteți vârfurile generației dumneavoastră și lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să vă facă să fiți conștienți de faptul că reprezentați un model și că, de modul în care dumneavoastră veți evolua în carieră în perioada următoare, depinde foarte mult cum va arăta generația care vine din urmă. Întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la modele. Vă apreciez foarte mult, sunt mândru de voi și vă mulțumesc pentru efortul făcut”, a spus ministrul apărării naționale.

La final, ministrul Fifor le-a oferit celor cinci absolvenți însemnele Ministerului Apărării Naționale, ca apreciere a rezultatelor obținute de-a lungul celor patru ani de studii liceale.

Teodora Grecu a absolvit Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu media 9,77 și a fost admisă prima, cu media 9,99, la Programul de studii Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București. Preocupată îndeosebi de științele exacte, Teodora a participat și a obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare de fizică și de științele pământului (olimpiadă interdisciplinară a patru ştiinţe exacte - fizică, chimie, biologie şi geografie).

Alina Andreea Gheorghe, șefa de promoție a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obținând, în ultimii trei ani de școală, media 10. Pasionată de matematică, ea a câștigat numeroase premii în acest domeniu și a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secția Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeași medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Astfel, cu 9.67, Adina Maria Vaman şi Alexandru Andrei Puşcaşu sunt  şefii promoţiei „Centenarul Marii Uniri” la această instituție de învățământ. Pasiunea Adinei, limba engleză, i-a adus acesteia numeroase satisfacții la concursuri și olimpiade naționale. Ea a optat pentru continuarea studiilor la aceeași facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca și colegele mai sus meționate. Alexandru Andrei Puşcaşu a înregistrat rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare de matematică și a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave și motoare de aviație a Academiei Tehnice Militare.

Daliana Maria Moldovan, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, a renunțat, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Petru Maior din Ocna Mureş pentru a se transfera la nou-înființatul (la acea vreme) colegiu militar. Media cu care a absolvit cei patru ani de studiu a fost 9,66, iar la finalul clasei a XII-a i s-a acordat Premiul „General de divizie Florin Ţenescu (şef de promoţie în 1902)”. Daliana Maria este ”boboc” la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigație, hidrografie și echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 1179

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare a militarilor. Ce mesaj a transmis senatorul Mihai Fifor

29 May 2019 2145

Video din momentul impactului Constanţa. Militar implicat într-un accident rutier grav în septembrie cere ajutorul medicilor (video)

09 May 2019 4730

Vești bune pentru militari. Statutul cadrelor militare, adoptat în Senat. Ce prevede acesta

08 Apr 2019 12125

Veste bună pentru militari! Ce se întâmplă cu Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti

18 Mar 2019 1970

Azi va fi depusă la Parlament propunerea de modificarea Legii pensiilor militare pentru poliţişti, militari şi funcţionarii cu statut special

11 Mar 2019 24794

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, despre întâlnirea cu reprezentanţii LMP. Ce le-a transmis militarilor (galerie foto)

15 Feb 2019 3421

Mihai Fifor "Bugetul este o prioritate, sigur că da "

03 Feb 2019 387

Mihai Fifor "Mă întreb dacă președintele Klaus Iohannis a înțeles unde se afla"

22 Jan 2019 460

Mihai Fifor „Decizia istorică de azi a CCR trebuie să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc”

16 Jan 2019 390

Mihai Fifor „Distinsul domn Junker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni”

29 Dec 2018 519

Mesaj al senatorului Mihai Fifor pentru militari de Crăciun. „Sfânta Sărbătoare a Crăciunului să va adune sănătoși alături cu toți cei dragi“

24 Dec 2018 858

Senatorul Mihai Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, cu unanimitate de voturi,

16 Dec 2018 351

PSD se reuneşte în şedinţă Mihai Fifor va fi validat preşedinte al Consiliului Naţional

16 Dec 2018 428

Senatorul Mihai Fifor „Salariile din sistemul bugetar vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament“

09 Dec 2018 5184