Motivarea instanţei De ce i-a fost mărită pedeapsa lui Gigi Becali cu şase luni de închisoare

Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite, arată Tribunalul Bucureşti (TB), în motivarea deciziei prin care i-a mărit acestuia pedeapsa la trei ani şi jumătate de închisoare."Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", notează judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB), în documentul citat.

Totodată, arată instanţa, "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

"Tribunalul are în vedere de asemenea, în ce priveşte sporul de pedeapsă de şase luni, faptul că pentru infracţiunile cele mai grave că petentul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare faţă de care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere şi cu aplicarea circumstanţelor atenuante", mai arată Tribunalul, în documentul menţionat.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisaore, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Instanţa a admis în parte solicitarea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de închisoare.

Avocaţii lui Becali au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi "Valiza".

Sursa: Mediafax.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1921

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 834

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3561

Dosar penal în cazul unui accident rutier în care ar fi fost implicat omul de afaceri George Becali

13 Nov 2023 1036

Farul vs. FCSB Gazdele pot cuceri titlul dacă se impun în partida de duminică

19 May 2023 1335

Gigi Becali a cedat acțiunile de la FCSB. Cine e noul președinte al Consiliului de Administrație

29 Apr 2023 3665

Sfântul Andrei 2022 Gigi Becali, prezent la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin. Ce mesaj a avut pentru creștini (VIDEO)

30 Nov 2022 3449

Anchetă după furtul unor oi din județul Ilfov. Animalele ar aparține omului de afaceri, Gigi Becali

07 Nov 2022 1526

Surse Antrenorul Nicolae Dică va demisiona de la conducerea băncii tehnice a echipei de fotbal FCSB

01 Nov 2022 1324

Insolvența Asociației Fotbal Club Unirea Constanța, amânată pentru la anul

16 Oct 2022 1820

Demisie la FCSB după eșecul cu Rapid București

25 Jul 2022 1535

Județul Constanța Fiica lui Gigi Becali și-a inaugurat hotelul în stațiunea Venus

19 Jun 2022 3286

Planul de reorganizare al Asociației Fotbal Club Unirea Constanța, confirmat în instanță

17 Jun 2022 1583

Constanța Gigi Becali vrea să construiască o altă biserică în locul celei care va fi demolată. „O să iau legătura cu primarul”

11 Jun 2022 3242

Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, demers important la Tribunalul Constanța. Ce echipă de fotbal este vizată (DOCUMENTE)

26 May 2022 2515