Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare (rechizitoriu)

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul de trafic de influenţă. Hotărârea nu este definitivă.

Tribunalul București a decis astăzi să respingă cererea procurorilor Direcţiei Naționale Anticorupție de prelungire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune, instituită pe numele lui Dragoș Băsescu. Magistrații au hotărât, totodată, să ridice această măsură aflată deja în exercițiu, potrivit minutei hotărârii instanței.

Conform rechizitoriului, la data de 20 aprilie, administratorul unei firme a formulat un denunţ în care a arătat, în esenţă, că, în data de 10 martie 2014, a fost reţinut de către DIICOT într-un dosar penal având ca obiect infracţiuni de constituire de grup infracţional şi spălare de bani. Ulterior, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT a fost respinsă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
„Denunţătorul a mai arătat că, în aceeaşi zi, respectiv 12 martie 2014, a fost contactat telefonic de către (…), cu care s-a şi întâlnit, ocazie cu care acesta i-a spus denunţătorului că inculpatul Dragoş Băsescu doreşte să îl întâlnească pentru a-i propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT“, potrivit rechizitoriului. 
 
„În acest sens, (…) l-a recomandat drept persoană de legătură pe inculpatul Ciprian Nistor şi i-a comunicat denunţătorului (…). Astfel, la data de 13.03.2014, numitul (…) a stabilit, prin intermediul lui Ciprian Nistor, o întâlnire cu Dragoş Băsescu, la Clubul „(…)“, în jurul orei 17.00, denunţătorul deplasându-se la această locaţie ca urmare a indicaţiilor primite de la inculpatul Ciprian Nistor. Ajungând aici, Ciprian Nistor i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei, după care cei doi s-au întâlnit la vestiar şi cu Dragoş Băsescu, care i-a dat denunţătorului un slip de baie“, se mai arată în documentele oficiale.
 
„În continuare, toţi trei s-au deplasat în zona de SPA şi au intrat împreună într-o saună, ocazie cu care Dragoş Băsescu a scos dintr-o folie o listă cu nume de firme şi de persoane pe care numitul (…) le-a recunoscut ca figurând şi ele în dosarul penal în care el fusese reţinut de DIICOT. Denunţătorul a arătat că această listă i-a fost prezentată de către Dragoş Băsescu pentru a-l convinge că are acces la dosar şi că are posibilitatea de a influenţa evoluţia acestuia. Tot cu acea ocazie, Dragoş Băsescu a pronunţat numele procurorului de caz. Discuţia a continuat pe fondul pretinderii de către Dragoş Băsescu a sumei de 500.000 de euro pentru o soluţie de nearestare în contestaţia formulată de către DIICOT şi încă 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în dosarul respectiv şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului. Deoarece numitul (…) le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus o soluţie, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 de euro printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar, pe o perioadă de până la doi ani. Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni“, potrivit rechizitoriului.
 
Citește și

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Dragoş Băsescu! Presupusele negocieri, în chiloţi, la un centru SPA (document)Sursa foto: antena3.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în societatea controlată de nepoţii fostului preşedinte Traian Băsescu. Ce decizii au fost luate

12 Mar 2019 1509

Dragoș Băsescu a fost reținut de polițiști. Urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

05 Feb 2018 1606

Ce mesaj a transmis Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte al României, după condamnarea la închisoare

05 Feb 2018 1329

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu a fost condamnat definitiv la închisoare. Pedeapsa este cu executare (rechizitoriu)

05 Feb 2018 2447

Dragoş Băsescu rămâne sub control judiciar pe cauţiune

05 Nov 2016 1849

Nepoata fostului preşedinte Băsescu s-a retras din societatea Europort EST SRL

29 Oct 2016 2306

Nepotul lui Băsescu dă de lucru CCR (Rechizitoriu)

23 Jun 2016 1585

Tribunalul București a admis o cerere a nepotului fostului președinte Traian Băsescu

22 Jun 2016 1264

Curtea de Apel Bucureşti Interceptările în dosarul lui Dragoş Băsescu vor fi păstrate

18 Mar 2016 1440

Dragoş Băsescu în instanţă cu KPMG România care l-a concediat

06 Dec 2015 2245

Nepotul lui Băsescu se prezintă azi din nou în faţa judecătorilor

23 Nov 2015 1279

Rechizitoriu Trimitere în judecată Dragoş Băsescu! Presupusele negocieri, în chiloţi, la un centru SPA (document)

28 Oct 2015 2654

Nepotul lui Traian Băsescu a fost trimis în judecată

26 Oct 2015 1511

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte, la poliție pentru control judiciar

18 Jun 2015 1379

Negocieri la marginea piscinei Nepotul lui Traian Băsescu, acuzat că a cerut mită un milion de euro (document)

18 Jun 2015 2328