Stiri calde

Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti (rechizitoriu)


Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti, va redeschide azi dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat alături de alte 18 persoane fizice şi juridice. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au calculat un prejudiciu de 31 de milioane de lei.   
 
Peste o oră, la 14.00, tot la Curtea de Apel Bucureşti, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu va avea în atenţie celebrul dosar al retrocedărilor, cauză în care Nicuşor Constantinescu este judecat alături de alte persoane, printre acestea aflându-se Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cercetat în stare arest într-un alt dosar.
 
Reamintim că Dosarul Retrocedărilor a fost trimis spre soluţionare instanţei, în luna octombrie 2008, şi vizează 37 de inculpaţi, în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)“.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)  


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.