Stiri calde

Noul șef al Poliției Române, instalat în funcție. Cine va fi adjunctul inspectorului șef. Ce se întâmplă cu Bogdan Despescu după demitere

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a avut astăzi o ședință de lucru la sediul IGPR cu întreaga conducere a Poliției Române. Cu această ocazie au fost prezentați noul șef al Poliției Române, chestorul principal Cătălin Ioniță, și noul adjunct al inspectorului general, comisar șef Florian Dragnea.
 
Ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliția se confruntă. După această analiză, în termen de o lună de zile,  conducerea Poliției va prezenta un plan de reformă.
 

„Este momentul unei reforme reale în Poliția Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluții pentru rezolvarea lor și să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteți face asta și mă bazez pe profesionalismul, integritatea și responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliției Române” a susținut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

 
În cadrul ședintei operative, ministrul afacerilor interne a anunțat că mandatul noii conduceri a Poliției este acela de a recâștiga încrederea cetățenilor. „Este nedrept ca greșelile unora să pună o pată pe întreaga instituție. Convingerea mea fermă este că în număr covârșitor polițiștii sunt oameni bine pregătiți, de bună-credință și fac această meserie din vocație”.
 
Chestorul principal Cătălin Ioniță are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcții de execuție și conducere în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcția de inspector general al IGPR a condus Direcția Generală Anticorupție a MAI.
 
Comisarul șef Florian Dragnea are 37 ani și a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 2003. Ulterior, și-a defășurat activitatea în cadrul Poliției Române și al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcții de execuție, cât și de conducere. Până la împuternicirea în funcția de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcția Generală Management Operațional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Întrebată despre motivele pentru care a cerut retragerea lui Bogdan Despescu, ea a menţionat proasta comunicare şi gestionare a problemei în cazul poliţistului acuzat de pedofilie, adăugând că acesta a fost pus la dispoziţie, urmând a fi identificat un post.

Sursa foto: Facebook/Alexandru Catalin Ioniță

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Săptămâna trecută a demisionat, acum este audiat. Cătălin Ioniță, ex-șeful Poliției Române, la DNA! Care sunt acuzațiile

05 Jul 2018 418

Noul inspector general al IGPR, chestor general Ioan Buda a fost învestit în funcție. Ce funcție va ocupa fostul șef al Poliției Române, chestor Cătălin Ioniță

28 Jun 2018 1514

Ieri, șeful Poliției Române - astăzi, la DNA. Ce a declarat Sorin Ioniță, înaintea discuției cu procurorii

27 Jun 2018 600

Numire importantă la vârful IGPR, făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă (document)

26 Jun 2018 4706

Șeful Poliției Române a avut o întrevedere cu atașatul de afaceri interne israelian la București

24 Apr 2018 472

Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, vizită de lucru în Germania

22 Feb 2018 377

Întâlnire bilaterală, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române

20 Feb 2018 605

Delegaţie din Ucraina, primită de chestorul Cătălin Ioniță. Ce s-a discutat

13 Feb 2018 523

Oficial de la MAI. Precizări cu privire la raportul de împuternicire în funcţie a lui Cătălin Ioniță

12 Jan 2018 747

Cine este Alexandru Cătălin Ioniță, propunerea pentru funcția de șef interimar al Poliției Române. Ce funcție a ocupat acesta până în prezent

09 Jan 2018 4387

Condamnaţi pentru bătaia din cartierul Colonişti, Mangalia

06 Dec 2013 2800

Tensiuni în Consiliul Local Ovidiu Primarul George Scupra vrea să anuleze certificatul de producător al unui coleg din PSD (documente)

23 Oct 2013 3477

Gabriel Moraru, eliminat la Masters România

29 Nov 2008 702

S-a infipt cu masina intr-un mal de pamant

08 Sep 2008 530

Fiica si tata, un singur spectacol

05 Dec 2007 2495

Arbitrii partidelor din etapa a IV-a a Ligii a II-a

11 Sep 2007 899

Organizatia municipala a PNL are patru noi vicepresedinti

31 May 2005 956