Traian Băsescu „Nu mi-a plăcut cum a fost luat Mazăre cu mascați de la o terasă“

 
Fostul șef de stat Traian Băsescu a făcut, aseară, în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, la B1 TV, o serie de precizări cu privire la mesajul publicat pe pagina sa de Facebook, cu privire la modificarea Codului penal, subliniind faptul că esența postării nu a fost cea vehiculată în spațiul public și că „toată lumea se află într-o capcană", informează Realitatea.net.

Concret, prin prisma afirmațiilor făcute, Băsescu a vrut să transmită că pledoaria sa „este pentru judecătorul singur, independent, fără procurorul care face presiuni și nu pune în referat și părțile în favoarea inculpatului”, problema fiind astfel, subliniază fostul președinte, „la cât de singur sau de independent este judecătorul în decizia lui".

Traian Băsescu a precizat că este împotriva arestărilor preventive în situații care nu se impun, adăugând că există riscul unor posibile presiuni politice în cazurile Alinei Bica, Elenei Udrea și al lui Horia Georgescu. 

„Ca să nu existe un dubiu, sunt împotriva arestărilor preventive atunci când nu este cazul. Când e vorba de violență, de falsificare de probe, trebuie să îl izolezi. În rest, arestarea până va mărturisi ceva este un abuz. Va fi o bătălie de influență pentru o soluție care să confirme tot spectacolul public care s-a făcut și la Alina Bica și la Horia Georgescu și la Elena Udrea. Cătușele, până la condamnare nu sunt o soluție. Am avut reacții și când eram președinte și eram mereu certat, dar cât am fost președinte s-au judecat foarte multe cazuri în libertate. Nu mi-a plăcut nici cum a fost luat Mazăre cu mascați de la o terasă. Nu trebuie spectacole de arestare. Arestările preventive nu trebuie să fie un mod în care lucrează justița. Marea problemă a justiției este în ce măsura judecătorii nu sunt supuși presiunilor procurorilor, a SRI și sunt liberi in luarea deciziei. Sistemul judiciar trebuie să beneficieze de judecători absolut liberi. Nu vreau să mai aud niciun fel de judector că el e pe aceeași baricadă cu procurorul. Atunci pe ce baricadă mai rămâne inculpatul?", a declarat Traian Băsescu. 


Sursa: Realitatea.net



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!

23 Feb 2021 4731

10 ani de război „Băsescu îşi apără milionarii din port” vs. „Să dai Portul Constanţa lui Măzărică, clovnul naţional, este un element de dispreţ”

04 Jan 2015 3087

„Obiectivul PSD este să pună justiția sub control” Cum catalogheză Băsescu atitudinea lui Mazăre cu privire la procurori

13 Sep 2014 2115

Radu Mazăre despre suspendarea lui Traian Băsescu "Ce mă interesează pe mine bazaconiile astea"

09 Sep 2014 1909

Ponta o ia pe urmele lui Mazăre. Premierul i-a supărat pe evrei

08 Sep 2014 2259

„Traian Băsescu“ şi Radu Mazăre, la triathlonul de la Mamaia Sleită de puteri, turcoaica Ece Bakici a fost purtată pe braţe (galerie foto)

08 Sep 2014 4090

În timp ce Traian Băsescu se întâlnea cu liderii mondiali la Summit-ul NATO Mazăre şi Ponta ţineau lecţii de etică tinerilor PSD, la Constanţa

05 Sep 2014 2815

Este așteptat și primarul Radu Mazăre Antena 3 mută plimbarea libertății acasă la președintele Traian Băsescu

10 Aug 2014 2594

Radu Mazăre “Ştiu că Ioan Rus este prieten cu Băsescu”

29 Jul 2014 2407

Mazăre a mutat disputa politică la Carnavalul din Mamaia Vezi mesajul edilului pentru Băsescu

06 Jul 2014 3235

DNA va transmite CSM noile declaraţii ale primarului Constanţei Mazăre cere Parlamentului suspendarea lui Kovesi de la conducerea DNA

24 Jun 2014 2819

Mazăre solicită suspendarea lui Băsescu și a lui Kovesi

23 Jun 2014 2229

Radu Mazăre, în faţa Curţii de Apel Bucureşti „Crin Antonescu, în disperarea de a ajunge şeful statului, s-ar alia şi cu Băsescu“

27 May 2014 1999

Băsescu - “Să dai Portul Constanţa lui Măzărică, clovnul naţional, să facă ce vrea, este un element de dispreţ”

17 May 2014 2793

Traian Băsescu, la Alba-Iulia Portul Constanţa nu ar trebui să îi fie dat lui Mazăre

17 May 2014 1778