Mazăre solicită suspendarea lui Băsescu și a lui Kovesi

Primarul Radu Mazăre a declarat la România Tv că în ceea ce-l privește pe Traian Băsescu, președintele ar trebui să-și dea demisia, dacă nu ar trebui să se înceapă o procedură de suspendare a șefului statului, perioadă în care Traian Băsescu să fie anchetat în cazul de corupție în care este implicat Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, și Bercea Mondial.

„Și obligatoriu, suspendarea cel puțin a șefei DNA Codruța Kovesi (n.r. procurorul general al României)”, a completat Mazăre.

Edilul din Constanța acuză că DNA-ul reprezentat de Kovesi nu a respectat procedura pe care este obligată să o respecte în toate cazurile, inclusiv în cazul său.

„Parlamentul ar trebui să ceară ministrului Justiției, iar ministrul Justiției procurorului ierarhic superior să o ancheteze pe această doamnă Kovesi”, a afirmat Mazăre.

Primarul Constanței are și câteva nedumeriri cu privire la cazul fratelui președintelui. Edilul se întreabă de ce procurorii nu au fost să percheziționeze biroul lui Mircea Băsescu, locuința acestuia. De ce nu au fost efectuate percheziții la intermediar, în persoana lui Marian Căpățână din Drăgănești Olt, se mai întreabă primarul Constanței.

Edilul a precizat că procurorii au reacționat cu întârziere în cazul lui Mircea Băsescu, afirmând că deși au primit vineri înregistrările, în care apare fratele președintelui vorbind despre bani, au reacționat abia joi.

În ceea ce-l privește, edilul susține că în cazul său s-au efectuat percheziții la mama sa, la fratele său, care nu are legătură cu politicul, la prietenii săi.
Mai mult, primarul din Constanța susține că în cazul lui Nicușor Constantinescu a fost percheziționat și copilul acestuia, un minor, pe care l-au oprit de la școală și l-au controlat în ghiozdan.

„Pe mine m-au plimbat cu cătușe ca să mă vadă lumea, pe Băsescu nu. Kovesi a spus că va face plângere împotriva lui Bercea Mondial. De unde știu că Kovesi nu vrea să-i înfunde pe ceilalți țigani ca să nu apară probe?! De ce nu s-au făcut percheziții acasă la fratele lui Traian Băsescu? Kovesi ar trebui suspendată până la elucidarea acuzațiilor lui Bercea”, a mai declarat Mazăre la România tv.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 647

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 6160

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 488

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1478

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 574

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1354

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3993

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 711

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 666

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 657

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 906

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 889

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 666

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 885

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1508