Potrivit DNA O asistentă socială a fost trimisă în judecată pentru nu mai puţin de... 3.136 de fapte penale!

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Maria Băleanu, la data săvârșirii faptei asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Moreni, județul Dâmbovița. Aceasta este acuzată de luare de mită, în formă continuată (106 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată (3030 acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 1993-2007, inculpata Băleanu Maria, în calitate de asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Moreni, în mod repetat, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, rezultate din fișa postului, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru un număr total de 3030 persoane.
 
Aceste documente au fost eliberate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, respectiv:
 
- prin falsificarea deciziilor asupra capacității de muncă, fie prin plăsmuire, fie prin efectuarea de mențiuni nereale în conținutul acestora,
- prin emiterea unor decizii asupra capacității de muncă în absența titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susțină diagnosticul stabilit,
- prin necomunicarea Casei Județene de Pensii Dâmbovița a listei persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual.
 
Prin aceste mecanisme, inculpata Băleanu Maria a prejudiciat Casa Județeană de Pensii Dâmbovița cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestații sociale cu titlu de pensie de invaliditate.
 
În aceeași perioadă și în același scop, inculpata Băleanu Maria, în mod repetat, a pretins și primit, de la un număr de 106 persoane, sume de bani și bunuri în cuantum total de 41.762 lei.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de confiscare a sumei de 41.762 lei primită de inculpată cu titlu de mită și de desființare a înscrisurilor falsificate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Câți bani vor fi alocați pentru reabilitarea corpului C1 a Unității de Asistență Medico-Socială Agigea (DOCUMENT)

21 Apr 2024 472

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 530

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 587

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 607

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 555

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără generator electric (DOCUMENT)

30 Mar 2024 513

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru proiectare și execuție sistem de alarmă antiefracție (DOCUMENT)

30 Mar 2024 487

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 461

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 731

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 2319

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 465

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială Constanța cumpără rechizite și articole de papetărie (DOCUMENT)

13 Mar 2024 753

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 660

Locuri de muncă Constanța Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea angajează. Iată ce trebuie să știi

08 Mar 2024 899

Primăria Constanța Reprezentanții DGAS, participanți la evenimentul „Rețeaua de Coordonare a Sprijinului pentru Refugiați”

07 Mar 2024 507