Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

Sursa - freepik.com
  • Direcția Generală de Asistență Socială Constanța aplică politicile sociale în domeniul protecției copiluiui, familiei, a persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, persoanelor fără adăpost, victimelor violenței domestice, precum și a altor persoane; grupuri sau comunități aflate în nevoie socială.
  • Asistența socială are drept scop dezvoltarea capacităților individuale și de grup sau pentru asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieșii și promovarea principiiilor de coeziune și incluziune socială prin aplicarea unor măsuri și acțiuni specifice.
 
Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în ședință ordinară joi, 28.03.2024, ora 17.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
 
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 121/2024 pentru aprobarea programului de acțiune comunitară al municipiului Constanța destinat prevenirii și combaterii riscului de marginalizare și excluziune socială pentru anul 2024. Proiectul a fost inițiat de primarul Vergil Chiţac și are avizele Comisiilor de specialitate nr. 4 şi nr. 5.
 
Ținând cont de obiectul de activitate, respectiv aplicarea legislației ce reglementează materia asistenței sociale, precum și realizarea ansamblului de măsuri, programe, activități profesionalizate, servici specializare, de protejare a persoanelor, grupurilor și comunităților cu probleme speciale aflate în dificultate, care nu au posibilitatea de a realize prin mijloace și eforturi proprii, un mod normal și decent de viață și, de asemenea, dezvoltarea comunitară prin măsuri de prevenire a marginalizării sau excluziunii sociale, informare, consiliere și mediere pe piața muncii, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în calitate de furnizor de servicii sociale, prin structurile existente în cadrul instituției, aplică politicile sociale în domeniul protecției  copiluiui, familiei, a persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, persoanelor fără adăpost, victimelor violenței domestice, precum și a altor persoane; grupuri sau comunități aflate în nevoie socială.
 
Prin marginalizare socială în sensul Legii nr.116/2002 se înâelege „poziția periferică de izolare a indivizilor grupurilor cu acces limitat la resursele economice, politice, educaționale și comunicaționale ale colectivității, ea se manifestă prin absența unui minim de condiții sociale de viață.
 
Asistența socială are drept scop dezvoltarea capacităților individuale și de grup sau pentru asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieșii și promovarea principiiilor de coeziune și incluziune socială prin aplicarea unor măsuri și acțiuni specifice, realizate astfel încât beneficiile și serviciile de asistență sociale să constituie un pachet unitar de măsuri corelate complementare.
 
Beneficiile și serviciile de asistență socială trebuie să fie evaluate periodic din punctul de vedere al eficacității și eficienței lor pentru a fl permanent adaptate și ajustate la nevoile reale ale beneficiarilor.
 
Asistenta socială are drept scop principal să contribuie la insertia pe plața muncii a beneficiarilor și astfel să prevină și să limiteze orice forma de dependență față de ajutorul, acordat de stat sau de comunitate.
 
Direcția Generală de Asistență Socială Constanța initiază, coordonează și aplică măsurile de prevenire și combatere a situațiilor de marginalizare și excludere soclală în care se pot afla anumite grupurl sau comunități, identifică familiile și persoanele aflate în dificultate, precum cauzele care au generat situațiile de risc și de excluziune socială și aplică toate măsurile necesare în vederea asigurării unul nivel de trai decent.

 
Față de cele mai sus menționate, în temeiul art. 136 alin. (8) lit. b) din O.U.G. nr.57/2019, privind Codul administratie cu modificările și completările ulterioare, este supus spre dezbaterea și aprobarea Consiliulul local al municipiulul Constanța, programul de acțiune comunitară al municipiulul Constanța destinat prevenirii și combaterii riscului de marginalizare și excluziune socială pentru anul 2024.
 

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 121/2024 pentru aprobarea programului de acțiune comunitară al municipiului Constanța destinat prevenirii și combaterii riscului de marginalizare și excluziune socială pentru anul 2024.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Pentru unele suprafețe se poate exercita dreptul de preepțiune


Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 692

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 576

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 441

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 432

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 331

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 295

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 614

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 412

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1017

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 321

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 399

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 329

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 393

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 672

Consilierii locali vor aproba lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici Școala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

22 Apr 2024 413