Percheziții în Prahova la suspecți de furt din locuințe prin metoda ”pomana”. Cum acționau suspecții

La această oră, polițiștii prahoveni efectuează 7 percheziții domiciliare la persoane bănuite de furturi din locuințe prin metoda ”pomana”. În cursul acestei zile, 4 dintre acestea au fost depistate în flagrant.
 
La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Poliției Municipului Ploiești și al Direcției de Operațiuni Speciale, au depistat în flagrant 4 persoane bănuite de săvârșirea mai multor furturi din locuințe de pe raza județului Prahova.

Se pare că aceștia tocmai reușiseră să sustragă aproximativ 15.000 de lei din locuința unei persoane din Ploiești.
 
Modul în care membrii grupului, constituit din 5 persoane, ar fi acționat în acest caz, precum și în alte situații sesizate în municipiile București și Ploiești, dar și alte localități din Prahova, se referă la faptul că două persoane de sex feminin, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în locuință.
 
De asemenea, aceștia ar fi oferit și o sumă de bani cu același titlu, însă au înmânat persoanei vătămate o bancnotă de valoare mare, solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuința. Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a îndepărta persoana vătămată din încăpere, una din cele două femei bănuite reușind să sustragă restul de bani.

Totodată, în alte situații sesizate, persoanele în cauză ar fi pretins că sunt lucrători la o societate de utilității publice. Astfel, aceștia ar fi pretins fie că victimele au plătit mai mult costul energiei electrice și trebuie să le returneze bani, fie că trebuie să achite o sumă (de exemplu 300 de lei) în vederea obținerii de facilități la facturarea consumului. Toate acestea aveau ca scop identificarea locului unde potențialele victime își țineau banii.
 
Prejudiciul cauzat este estimat, în prezent, la peste 80.000 de lei.
 
La acest moment, polițiștii ploieșteni, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale, efectuează 7 percheziții la locuințele persoanelor bănuite că ar face parte din acest grup infracțional. Câte 3 descinderi sunt desfășurate în municipiul Ploiești și comuna Șirna, iar una în orașul Mizil.
 

Pe numele celui de-al cincilea membru al grupului a fost emis mandat de aducere, urmând a fi depistat și condus la audieri.
 
Referitor la incidența furturilor din locuințe săvârșite prin această metodă, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cu sprijinul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, a desfășurat ample acțiuni de informare în municipiul Ploiești în ultimele două luni, în rândul unui public țintă format cu precădere din persoane vârstnice.


Drept urmare, au fost sesizate un număr tot mai ridicat de tentative de asemenea fapte, persoanele bănuite nereușind să finalizeze actul infracțional cu succes, pe fondul faptului că persoanele vizate au reacționat în conformitate cu recomandările polițiștilor.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în județul Constanța la Mangalia și Negru Vodă! Bărbați suspectați că ar fi adus ilegal arme din Bulgaria

23 Feb 2024 547

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1653

UPDATE Percheziții într-un dosar penal de furt calificat, la Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 680

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1233

Percheziții în Constanța și Agigea într-un dosar penal de furt calificat. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 785

UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la Direcţia Regională Vamală București și în alte trei județe din țară

13 Feb 2024 668

Procurorii din Constanța, informații oficiale după acțiunile fulger din week-end de la Năvodari și Valu lui Traian

12 Feb 2024 695

Cei doi suspecți din dosarul capturii record de substanțe dopante, aduși la Judecătoria Constanța! Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2024 1413

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1130

Percheziții la Constanța și Năvodari! Vizați, suspecți de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1017

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1138

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 528

Percheziții DGA în județul Cluj într-un dosar de fals și delapidare! Vizați, doi ofițeri de poliție

29 Jan 2024 504

Raport al Poliției Române Acțiuni de amploare împotriva criminalității economice! 109 percheziții, 22 mandate de aducere!

27 Jan 2024 604

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 767