Stiri calde

Porțiune de plajă de la Mangalia închisă după ce a fost poluată cu hidrocarburi. Ce măsuri au fost luate în zonă (galerie foto)

A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă  Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa a intervenit în cursul nopţii, pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a  fost semnalată o poluare cu  hidrocarburi.

Potrivit reprezennaților Apelor Române, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm.

”Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizațiile de hidrocarburi.
Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat” - au mai transmis reprezentanții Apelor Române.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

”În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.
În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil.
 
Activitatea este monitorizată în permanență de directorul general al A.N. „Apele Române, Victor Sandu” - au mai transmis reprezentanții Apelor Române. 

Sursa foto: ABADL

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Finanțelor Publice, prin ANAF, a restituit taxa auto tuturor contribuabililor români

09 Sep 2019 1917

Cantitatea de deşeuri din Marea Neagră, în creştere

23 Aug 2019 355

Editorial Imaginile cu râul de produse din plastic din România au făcut furori pe Facebook. Și cam atât

09 May 2019 950

Câţi bani alocă CN APM Constanţa pentru un baraj antipoluare (document)

09 May 2019 820

Imagini incredibile. Deșeuri aruncate la întâmplare, poluează râurile din zone de munte (video)

07 May 2019 505

De vorbă cu părintele Marius Moşteanu, despre tragedia de la Notre-Dame de Paris „Cred că Dumnezeu aşază lucrurile altfel decât logica omenească“

20 Apr 2019 5202

„Este o poluare istorică“ OMV Petrom-Petromar, amendată de Garda Națională de Mediu pentru terenul acoperit de reziduuri petroliere de la Vadu

12 Apr 2019 1986

Mediul înconjurător, o responsabilitate pentru conducerea Rompetrol Rafinare

06 Apr 2019 903

Atenţionare de călătorie în Ungaria. Modificări în cadrul sistemului electronic de taxare rutieră pentru transportatori

28 Jan 2019 400

Revista presei locale

29 Dec 2018 691

Studiu. Primăriile Ploieşti, Constanţa şi Craiova, cel mai puţin preocupate de reducerea poluării şi de efectele acesteia asupra sănătăţii locuitorilor (document)

17 Dec 2018 492

Atenționare de călătorie. În Bosnia și Herțegovina sunt niveluri ridicate de poluare atmosferică

13 Dec 2018 345

Problemele de poluare cu care se confruntă municipiul Constanţa, obiectul unei interpelări adresate ministrului Mediului

05 Dec 2018 1123

Atenționare de călătorie în Republica Serbia, Kosovo. Poluare atmosferică periculoasă în Priștina

16 Nov 2018 485

Cluj NapocaTir cu substanţe inflamabile răsturnat. Află care era starea şoferului

10 Sep 2018 483