Stiri calde

Porțiune de plajă de la Mangalia închisă după ce a fost poluată cu hidrocarburi. Ce măsuri au fost luate în zonă (galerie foto)

A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă  Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa a intervenit în cursul nopţii, pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a  fost semnalată o poluare cu  hidrocarburi.

Potrivit reprezennaților Apelor Române, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm.

”Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizațiile de hidrocarburi.
Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat” - au mai transmis reprezentanții Apelor Române.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

”În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.
În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil.
 
Activitatea este monitorizată în permanență de directorul general al A.N. „Apele Române, Victor Sandu” - au mai transmis reprezentanții Apelor Române. 

Sursa foto: ABADL

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenţionare de călătorie în Ungaria. Modificări în cadrul sistemului electronic de taxare rutieră pentru transportatori

28 Jan 2019 264

Revista presei locale

29 Dec 2018 592

Studiu. Primăriile Ploieşti, Constanţa şi Craiova, cel mai puţin preocupate de reducerea poluării şi de efectele acesteia asupra sănătăţii locuitorilor (document)

17 Dec 2018 367

Atenționare de călătorie. În Bosnia și Herțegovina sunt niveluri ridicate de poluare atmosferică

13 Dec 2018 240

Problemele de poluare cu care se confruntă municipiul Constanţa, obiectul unei interpelări adresate ministrului Mediului

05 Dec 2018 557

Atenționare de călătorie în Republica Serbia, Kosovo. Poluare atmosferică periculoasă în Priștina

16 Nov 2018 347

Cluj NapocaTir cu substanţe inflamabile răsturnat. Află care era starea şoferului

10 Sep 2018 367

Mii de persoane evacuate în partea de nord a Crimeii, după o puternică poluare industrială. Ce spun autoritățile

07 Sep 2018 396

DSP Constanţa a luat o decizie privind scăldatul în zona Laguna - plaja Mangalia, în urma episodului de poluare

05 Sep 2018 540

Poluare pe malul Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari. Societățile responsabile, sancționate (galerie foto)

03 Sep 2018 674

Ultima zi în care se poate solicita restituirea taxei auto. La Constanța este aglomerație la ghișee

31 Aug 2018 554

Vineri, ultima zi în care se poate solicita restituirea taxei auto

30 Aug 2018 323

În atenţia şoferilor Se apropie termenul limită în care se poate solicita restituirea taxei auto

27 Aug 2018 766

Constanța. Garda de Coastă a participat la exercițiul SARPOL 2018. Care a fost scopul exercițiului și cum s-a desfășurat (galerie foto)

07 Jun 2018 631

SARPOL 2018. Exercițiul comun de antrenament pentru căutare şi salvare de vieți omenești în Marea Neagră (galerie foto+video)

05 Jun 2018 800