Stiri calde

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, declaraţii după audierea la Parchetul General


Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat miercuri că a fost audiată în calitate de martor la Parchetul General, susţinând că ordinul pe care l-a semnat privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august "respectă în totalitate legislaţia în vigoare", relatează Agerpres.

Speranţa Cliseru a fost audiată miercuri de procurorii militari, timp de mai multe ore, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

"M-am prezentat de bună credinţă, ca orice cetăţean. Am dat dat lămuririle necesare cu privire a împrejurările în care m-am aflat în acea zi. Tot ce s-a întâmplat. Am calitatea de martor, am venit fără avocat, că nu a fost cazul. Aş vrea să fac câteva lămuriri. Vreau să vă asigur că eu am respectat legea cu stricteţe, atribuţiile conform Legii prefectului. Contrar a ceea ce s-a încercat, ce s-a vehiculat în spaţiul public, eu, ca prefect al Bucureştiului, alături de toţi prefecţii din ţară, care sunt nişte profesionişti, noi nu facem politică. La prefectură suntem să respectăm legea, cu toate prevederile ei", a declarat Speranţa Cliseru la ieşirea din sediul Parchetului General.


Întrebată când a semnat ordinul privind intervenţia jandarmilor, Speranţa Cliseru a spus: "Este consemnat şi nu pot să vă detaliez (...) Nu pot să vă dau detalii. Vreau să vă spun că legea a fost respectată şi aş vrea să respectaţi instituţia prefectului din toată ţara şi să aveţi încredere că noi suntem cei care respectă legea. Nu pot să detaliez sau să explic modul în care alte instituţii au acţionat în acea zi. Fiecare răspunde pentru el. Eu am respectat Legea adunărilor publice şi acel ordin de intervenţie respectă în totalitate legislaţia în vigoare".

Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări ale jurnaliştilor, spunând doar că nu s-a întâlnit pe 10 august cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

Speranţa Cliseru a contrasemnat ordinul de intervenţie în forţă al jandarmilor.

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei, declara săptămâna trecută că prefectul Capitalei s-a aflat în Piaţa Victoriei în timpul protestului.

"În permanenţă, am fost în contact cu toate autorităţile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16,00", a spus Laurenţiu Cazan.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Speranța Clișeru nu mai este prefectul Capitalei!

20 Dec 2018 653

Carmen Dan şi Speranţa Clişeru, audiate marţi de Comisia de apărare din Senat

04 Sep 2018 406

Am întrebat-o dacă ne spionează Ruptură în PSD. Scandal la Neptun. Gabriela Firea cere demiterea ministrului de Interne. Firea l-a criticat şi pe Dragnea

01 Sep 2018 3677

Fost şef în Petromin Constanţa Cine este Speranţa Cliseru, prefectul capitalei, care ar fi dat ordin jandarmilor să intervină în forţă în Piaţa Victoriei

14 Aug 2018 4472

Ludovic Orban - "Vom depune o sesizare penală la PICCJ împotriva ministrului Carmen Dan şi a prefectul Capitalei"

13 Aug 2018 427

Răspunsul Jandarmeriei, după incidentele violente de la protestul Diasporei - "Prefectul Capitalei a emis ordin să se acționeze în forţă"

11 Aug 2018 1248

Vremea rea închide școlile și grădinițele din București. Elevii au parte de un week-end prelungit

20 Mar 2018 807

Editorial Ziua Recunoştinţei

23 Nov 2017 1532

1 septembrie 1906. Primăria Constanța prezintă Raportul privind numărul de vizitatori veniți pe litoral. Vezi câți au fost

01 Sep 2016 2571

Prefectul Capitalei, în aceeași situație ca şi Laura Codruța Kovesi. Ar fi fost spionat de Black Cube

21 Apr 2016 980

A fost emis ordinul de constatare a suspendării mandatului lui Onțanu

25 Mar 2016 834

Comitet pentru Situații de Urgență, convocat în Capitală

17 Jan 2016 800

Protestele anti-COP21 din Paris s-au lăsat cu circa 100 de arestări

29 Nov 2015 702

Știripesurse Oprescu pierde și ultima bătălie

15 Sep 2015 1032

Prefectul reacţionează la situaţia lui Constantinescu Radu Volcinschi va emite ordinul de suspendare a preşedintelui CJC

07 Aug 2014 1608