Prima zi a Delegaţiei din Kardzhali, în România

Delegaţia din Kardzhali care a sosit ieri la Medgidia, a fost în vizită la Bucureşti. Aici a fost întâmpinată de viceprimarul Sorin Ţuţuianu, care i-a condus pe oaspeţi la Palatul Parlamentului. Delegaţia este formată din primarul localităţii Kardzhali - Hasan Azis, cei doi viceprimari - Elisaveta Kehayova şi Vasil Bobekov, şase consilieri locali, un preot creştin şi un muftiu.

Pentru a anuţa înfrăţirea cu oraşul bulgar, administraţia locală a arborat în centrul oraşului steagurile celor două state - român şi bulgar, ce vor flutura pe tot parcursul şederii bulgarilor la Medgidia.

După vizita din capitală, oaspeţii au sosit la Medgidia, unde au fost aşteptaţi de domnul primar Marian Iordache, în sala de consiliu. După urările de bun venit şi prezentările de rigoare, domnul primar le-a vorbit oaspeţilor despre municipiul Medgidia şi perspectivele de dezvoltare prin implicarea în diferite proiecte, menite să modernizeze oraşul şi să dezvolte puterea economică a zonei.

După ce edilul din Kardzhali a semnat în cartea de onoare, delegaţia a fost condusă la Şcoala ,,Lucian Grigorescu", la Geamie şi la Biserica Sf. Petru şi Pavel.

În cursul zilei de astăzi, gazdele le-au prezentat oaspeţilor Instituţia Prefectului Constanţa unde au fost aşteptaţi de subprefectul Aidun Curt- Mola, şi sediul Consiliului Judeţean Constanţa, unde au fost găzduţi de vicepreşedintele CJC, domnul Cristian Darie.

Dacă dimineaţa a fost rezervată prezentării instituţiilor administrative ale judeţului, după masa de prânz delegaţia din Kardzhali a vizitat instituţiile cultural religioase, şi anume: Arhiepiscopia Tomisului, Muftiatul Cultului Musulman la Constanţa, precum şi Consulatul Republicii Turcia la Constanţa, unde vizitatorii au discutat cu doamna consul Fusun Aramaz.

Seara se va încheia cu un spectacol oferit de ansamblurile din localitate, în timpul cinei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 550

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 890

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1166

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1452

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 917

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 740

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 787

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 663

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 578

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 929

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 598

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 722

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 738

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 581