Primarul Dumitru Dedu, la deschiderea noului an şcolar „Vom depune eforturi pentru ca şcolile să fie pregătite de sezonul rece“

Pe 17 septembrie 2012 a sunat clopoţelul anunţând începerea anului scolar 2012 - 2013. În comuna Mircea Vodă, copii şi părinţii s-au adunat în număr mare pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. La festivităţile de deschidere a noului an şcolar de la Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă şi Şcoala cu clasele I-VIII Satu Nou au participat primarul Dumitru Dedu, viceprimarul George Ionaşcu, preoţii Constantin Romaniuc şi Ionuţ Gavrilă şi nu în ultimul rând directorii celor două instituţii de învăţământ, Aneta Săndulescu Enache şi directorul adjunct Andreea Obreja.

Şcoala cu clasele I-VIII Satu Nou a fost extinsă şi reabilitată prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii şcolare - PRIS. Aceasta a căpătat o nouă faţă atât în interior, cât şi în exterior. Sălile de clasă sunt mobilate cu mobilier nou, iar grupurile sanitare sunt dotate corespunzator. De semenea, pentru buna desfăşurare a activităţii şcolare în sezonul rece, încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Satu Nou se va face cu centrala termică achiziţionată din bugetul local al comunei, iar încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Mircea Vodă se va face tot cu centrala termică achiziţionată prin Programul Casa Verde. Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă a fost şi ea reparată pentru ca elevii să îşi poată desfăşura activitatea corespunzător, până la terminarea construcţiei noii şcoli care are termen de finalizare decembrie 2012.

"Primăria Mircea Vodă şi Consiliul Local au acordat o atenţie deosebită elevilor pentru care oferim condiţii mai bune în unităţile de învăţământ. Copiii noştri trebuie să aibă parte de educaţie. Administraţia locală depune toate eforturile pentru ca şcolile să fie pregătite pentru elevi, în sezonul rece. Achiziţionarea celor două centrale termice pentru şcolile din Mircea Vodă şi Satu Nou nu reprezintă un efort bugetar atât de mare, când vine vorba despre copii noştri, dar şi pentru cadrele didactice. Sunt sigur că prin finalizarea noii şcoli din Mircea Vodă elevii şi profesorii să beneficieze de condiţii şi mai bune, şi la examenle naţionale de anul viitor să avem rezultate cât mai bune", a spus primarul Dumitru Dedu în discursul său de la festitivitatea de deschiderea noului an şcolar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pregătire a studenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la „Maritime Security Common Module" în Grecia (FOTO)

27 Apr 2024 424

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 787

Cazarma 1369 Constanța va f reabilitată. Contractul de peste 450.000 de lei, scos la licitație de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" (DOCUMENT)

25 Apr 2024 378

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 628

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 543

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 629

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 508

Locuri de muncă Constanța Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Detalii

24 Apr 2024 630

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 567

Licitații Constanța Hermes SRL, compania familiei directorului ARR, contract de peste 170.000 de euro cu Primăria Mircea Vodă, pentru catering la școală (DOCUMENT)

23 Apr 2024 436

Constanța Apa caldă, oprită! Vezi unde

23 Apr 2024 684

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 422

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

22 Apr 2024 599

Cumpărări directe Primăria Costinești cumpără sistem video de supraveghere de la GMB Computers, pentru străzile din comună!

22 Apr 2024 361

Rotamex SRL vrea să desființeze Casa Harghita din Satul de Vacanță. Primăria Constanța i-a respins solicitarea. Iată răspunsul!

21 Apr 2024 680