Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

  • Obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța” se află pe ordinea de zi a ședinței CL Constanța.
  • Terenul care urmează să fie supus investiției, în suprafață de 705 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, în centrul orașului, Ia intersecția străzii Decebal cu strada Mircea cel Bătrân și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
 
Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00.  Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 204/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică –faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța”. Inițiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 si nr. 3 este primarul Vergil Chiţac.
 
Terenul care urmează să fie supus investiției, în suprafață de 705 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, în centrul orașului, Ia intersecția străzii Decebal cu strada Mircea cel Bătrân și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
 
Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește  creșterea calității și suprafeței de spațiu verde, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calității spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spatiu.
 
Zona studiată este tranzitată de un flux semnificativ de automobile, dar și de pietoni, fapt ce sporește necesitatea existenței unui spațiu public estetic, funcțional și calitativ. Spațiul amenajat va fi reîntrodus în circuitul urban, imaginea urbană a orașului se va îmbunătăți, vor crește indicatorii de calitate a mediului înconjurator și în mod direct starea de sănătate a locuitorilor.
 
Proiectul va contribui la îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață, la înfrumusețarea aspectului urbanistic al localității, precum și Ia îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța. Obiectivul specific atins prin proiect este reamenajarea spațiului verde existent prin lucrări specifice și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului.
 
În acest sens UAT municipiul Constanța a initiat proiectul „Reamenajarea spatiului verde în zona centrală Iângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța". Una dintre activitatile de pregătire a proiectului o reprezinta elaborarea Studiului de fezabilitate, întocmit în conformitate cu prevederile contractului de prestări servicii înregistrat sub nr. 267616/22.12.2022, prelungit prin actele adiționale nr. 75752/12.04.2023 și nr. 200671/17.10.2023. Documentația a fort analizată de membrii comisiei tehnico-economice și avizată favorabil conform aviz CTE nr. 77995/11.04.2024.
 
Din Studiul de fezabilitate au rezultat următorii indicatori: Valoarea totală estimată a investiției este în cuantum de: 2.360.660,50 lei fără TVA, respectiv 2.808.160,36 lei cu TVA.
 
Având în vedere prevederile art. 44 alin.1 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare; în temeiul prevederilor art. 136 alin.1 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterloare, a fost inițat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice - faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.

 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei: Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

Ședință CL Constanța: Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsturnare de situație în instanță Candidaturile PRM la Consiliul Local Constanța au fost admise

03 May 2024 498

Consiliul Local Limanu și Prefectul Județului Constanța, părți în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Constanța

02 May 2024 441

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 315

Procesul deschis Consiliului Local Constanța de compania Tundria Patru Invest SRL, ajuns la Curtea Supremă

01 May 2024 437

Candidaturi pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local Constanța, respinse la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

01 May 2024 943

Lista candidaților din partea PUSL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 1728

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 2170

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 610

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 531

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea cumpără servicii de consultanță implementare cerere de finanțare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 406

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 864

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1740

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 522

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 660

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 951