Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

  • Proiectul de hotărâre nr. 205/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică – faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța se află pe ordinea de zi a ședinșei CLM Constanța din data de 26 aprilie.
  • Proiectul inițat de primarul Vergil Chiţac are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5.
  • Terenul care urmează a fi supus investiției, în suprafață de 12.129 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, zona Parc Tăbăcărie, de-a lungul lacului Tăbăcăriei, județul Constanța și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
  • Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește creșterea calității suprafeței de spațiu verde, îmbunatățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calitatii spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spațiu. 

Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00.  Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 205/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică – faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța. Proiectul inițat de primarul Vergil Chiţac are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5.

Imaginea urbană a Constanței este lipsită de spațiu verde, fiind invadată de noi construcți; parcurile sunt într-un număr foarte mic, iar cele existente au nevoie de îmbunătățiri. Prin implementarea acestui proiect se va crea un pol de interes care să atraga locuitorii orașulul cu implicații benefice asupra comunității locale. 

Crearea unui spațiu pentru membrii comunității locale va fi destinat pentru petrecerea timpului liber în aer curat, într-un spațiu plăcut, umbrit și armonios. Spațiul amenajat va fi reintrodus în circuitul urban, imaginea urbană a orașului se va îmbunătăți, vor crește indicatorii de calitate a mediului înconjurător și în mod direct starea de sănătate a locuitorilor.

Terenul care urmează a fi supus investiției, în suprafață de 12.129 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, zona Parc Tăbăcărie, de-a lungul lacului Tăbăcăriei, județul Constanța și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane. Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește creșterea calității suprafeței de spațiu verde, îmbunatățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calitatii spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spațiu. 

Proiectul va contribui la îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață, la înfrumusețarea aspectului urbanistic al localității, precum și la îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța. 

Obiectivul specific atins prin proiect este reamenajarea spațiului verde existent prin lucrări specifice și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului. 

În acest sens UAT municipiul Constanța a inițiat proiectul „Reamenajarea spatiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța".

Una dintre activitățile de pregătire a proiectului o reprezintă elaborarea Studiului de fezabilitate, întocmit în conformitate cu prevederile contractului de prestări servicii înregistrat sub nr. 267616/22.12.2022, prelungit prin actele adiționale nr. 75752/12.04.2023 și nr. 200671/17.10.2023. 


Documentația a fost analizată de membrii comisiei tehnico-economice și avizată favorabil conform aviz CTE nr. 77994/11.04.2024. 

Din Studiul de fezabilitate au rezultat urmatorii indicatori: Valoarea totala estimată a investiției este în cuantum de: 23.905.759,06 lei fără TVA, respectiv 28.438.869,58 lei cu TVA, din care C+M: 2.105:123,71 lei fără TVA, respectiv 2.505.097,21 lei cu TVA. 

Față de cele prezentate, în temeiul prevederilor art. 136 alin. (8) lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost întocmit prezentul raport de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economid - faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța", spre a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Local al municipiului Constanța. 

În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ședință CL Constanța: Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT)

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 367

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 375

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 526

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 521

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 511

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 480

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 467

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 608

Ședință CL Constanța Proiect privind probarea scutirii de la plată chiriei pentru spațiile locative cu destinația de locuință în administrarea societății Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 428

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu

05 Mar 2024 871

Spațiul situat în corpul CI al Liceulul Tehnologic "loan N. Roman" din Constanța va fi închiriat, cu destinația de chioșc alimentar (DOCUMENT)

29 Feb 2024 623

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1127

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 715

CL Constanţa, în ședinţă extraordinară Pe ordinea de zi, un proiect ce vizează orașele verzi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 585

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

25 Feb 2024 703