Profesorul din Dorohoi care si-a anuntat candidatura la sefia PSD a fost suspendat

psd_123.jpgPentru ca a adus prejudicii partidului prin anuntarea candidaturii sale la presedintia Partidului Social Democrat, exprimandu-si dorinta de a concura cu Mircea Geoana, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu sau cu Miron Mitrea, un profesor din Dorohoi a fost exclus din partid.

'Orice membru de partid poate candida pentru orice functie, in spiritul exercitiului democratic. In conformitate cu prevederile statutului, am incercat sa atrag atentia conducerii de la Bucuresti referitor la situatia dezastruoasa, social si economica, a acestei zone cea mai saraca din Uniunea Europeana. Am experienta suficienta pentru a imbunatati aceasta situatie', a afirmat Ioan Domonco, in urma cu o saptamana, atunci cand si-a anuntat candidatura.

Potrivit ziarului local Banul botosanean, Ioan Domonco, cel care si-a anuntat intentia de a concura cu Geoana, Mitrea si Nastase la presedintia PSD, a fost suspendat, sambata, din partid pentru sase luni.

Anuntul a fost facut de Dorin Alexandrescu, presedintele PSD Dorohoi. "Pe 11 februarie am avut sedinta de consiliu a organizatiei municipale Dorohoi. S-a luat in discutie candidatura domnului Domonco la presedintia partidului. Prin vot s-a hotarat ca PSD Dorohoi nu sustine candidatura domnului Domonco. S-a hotarat suspendarea acestuia pentru sase luni.

Domnul Domonco nu a prezentat un minim program cu care sa-si sustina candidatura. Intentia a prezentat-o pentru inceput presei si apoi partidului. A mai avut o sanctiune. Consideram ca Domonco aduce prejudicii de imagine PSD Dorohoi si vrea sa-si faca notorietate", a declarat Alexandrescu.

Ioan Domonco a obtinut un singur vot de sustinere, din cele 30 exprimate. "Consider ca prin acest gest imi sunt lezate drepturile asigurate de Constitutie", a declarat Domonco, adaugand ca nu poate fi suspendat intrucat si-a achitat cotizatia pe aprilie inclusiv si ca o asemenea masura poate fi luata doar de Comitetul de Conducere al filialei locale a partidului, din care face si el parte.

Aceasta este cea de-a doua suspendare a sa din partid dupa ce anul trecut a dorit sa fie desemnat potential prim-ministru intr-un viitor guvern PSD. El a fost reprimit in partid dupa patru luni.

Sursa: Ziare.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 537

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 487

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 702

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 611

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 549

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 800

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 570

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 717

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 537

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 588

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 794

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3408

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14226